Ještěrkovec velký
no jooo díky , teď na to koukám a dokonce s agamama ?
0
[762] - Ještěři 27.05.13 21:50 R Pogona Má je v popisu prezentace u "obyvatel" údajně má 2 kousky, tak jej zkus zkontaktovat.
M8 ještěrkovce ? je nevidím ?
Díky moc. juknu se. Nevíš náhodou o někom kdo je chová ?
Tady na terárkách jsem nenašel ...
Za bolševika to byli jedni z mála relativně dostupných plazů, záhy po převratu ovšem vyšli z módy (stejně jako blavoři, gekoni zední či agamy kavkazské...). Zkus si někde sehnat teraristické publikace z osmdesátých let, tam o nich jistě kvalitní info nalezneš. Např. v některých pomenších zverimexech se takové skvosty ještě čas od času najdou. O skvostech nehovořím zbůhdarma, tenkrát to ještě psali skuteční odborníci a většina soudobých komerčních autorů od nich jen opisuje (s přídavkem subjektivních diskutabilních hypotéz/přeloženo/pindů

)
Dneska jsem na burze viděl ještěrkovce, no byli úžasní. Jedna samice byla na přepravce a seděla a koukala ... jsem snad ještě neviděl klidnějšího ještěra

Máte je někdo doma ?
Děkuji

Zkus se poptau u Mvdr. Pavla Kočího ze Dvora Králové,
pokud sám nebude mít, dá třeba tip
mail je na něj : mailto:reptil.pako@seznam.cz
rád bych si pořídil druhého ještěrkovce,nevíte někdo kde by se dal sehnat? královehradecký kraj - Jičín, děkuji za info
Tak, tak, zkus nahrát fotku, někdy ale takhle vyděsí obyčejný svlek

Ten muj ještěrkovec ale už se mu to hojí možna že to bude vpořátku

Chtěl jem se zeptat ta moje ma kolem pusi ohlodanou kuži

Neros vůbec, jen tím nahraješ parazitům, ti mají vlhko rádi

My je řešili v MiniZoo před rokem a zbavily se jich před pár měsíci. Vždycky, když už to vypadalo slibně, zase se někde objevili a za pár dní byli všude.
Nakonec co pomohlo, byla měsíční kůra Fronlinu, sucho ve všech teráriích, vybavení pryč, vymývat Neomostosanem a navíc všude nalám takovej ten chleba ( teď mi vypadl název ) co ničí vše bezobratlé,....
Kdysi jsem měl u importovaných Phelsuma ornata takové červené roztoče,které mají běžně zvířata v tropech.Moc jsem to neřešil,protože se o nich říká,že v teráriu pochcípou.Tihle ale nepochcípali,ale celkem slušně se množili.Na špejli s vatou jsem stříknul frontline a tím každou felsumu potřel.Do týdne bylo po roztočích a už se nikdy neobjevili.
Podle mě je frontline asi jediný bezpečný prostředek na ektoparazity.Neostomosan,arpalit a podobné mají na svědomí zvířat více než dost.
0
[762] - Ještěři 11.12.11 20:41 R Pogona A já ještě doplním, že jelikož Front-line neničí vajíčka, která mají inkubaci cca 2 - 3 týdny.
Je logicky potřeba tuto kůru aplikovat 3 týdny po sobě.
Navíc VŠE z terária musí PRYČ a terárium je nejlepší vymýt Neomostosanem, větv, rostliny ( umělé taky ), podklad atd. VYHODIT a nahradit novým.
Taky dej pryč veškeré misky s vodou a přestaň rosit, zvířti nabízej každé dva dny na pár minut jen misku s vodou. Terárium musíš pořádně "vysušit".
Zvíře je dobré mít z těchto všech důvodů ty tři týdny jen na novinách.
Jednorázová aplikace front-line rozhodně nestačí.
Jestli jsou to červené nebo černé tečky,tak jsou to roztoči.S tím k veterináři nemusíš.Stačí si někde sehnat frontline a na zvíře jen lehce stříknout.Nesmí se dostat do očí a tlamky.
No jelikož to nevidím tak nemůžu říct co to je,proto zajdi k veterináři, ale dle tvého popisu by to mohlo sedět na vnější parazity(roztoče),ale každopádně zajdi k veterináři a ten ti řekne přesně co a jak máš dělat.....pokud to tak bude tak ho budeš muset dát někam do čisté karantény a jeho stávají ubikaci vydezinfikovat se vším všudy kolem a kolem a z něj odstranit roztoče samozřejmě taky....
Potřebovalabych se zeptat na meho ješterkovce on ma na sobe takove male (blechy)anevimco stim

.poradil by jtemi nekdo?? Předem děkuji za odpoved.
terarka.net/obr/s/26.gif Chtěl jsem abi měla taky i nějakou změnu vjidelničku

Jo děkuju ona bi nejrači snědla uplně všechny cvrky

Zrníku můžeš ho nakrmit skoro čímkoliv,ale doporučuji ti nějakou živočišnou potravu třeba šváby,sarančata,zophobasy,holátko.....a nějakou tu zeleň

čim mužu nakrmit ještěrkovce než cvrčkama
Vodu mít musí a žrát mu stačí 3x týdně.Není to mimino,aby se musel krmit x krát denně.
0
13.02.10 19:50 Miky53(Czesnek) Podle mě není pořízení a chov ještěrkovce o nic náročnější než chov chameleona a jiných ještěrek..ba naopak..chovám oba druhy a můžu říct,že okolo chameleona je víc lítání,zvlášť pokud je malý..myslím že i ještěrkovec je schopný odpustit nějaké ty začátečnické chybičky a pokud jsi ochotná se mu 3krát týdně věnovat a zajistit mu životaschopné podmínky(teplo,světlo,UV,čistotu,potravu) tak se ti odvděčí dlouhověkostí a zábavnou společností..
dobrá nechám to tak, ale ten červený trpaslík je dobrej

Co takhle nějaký menší druh scinků? Třeba Chalcides sexlineatus jsou nádherně zbarvená vcelku nenáročná zvířátka s rozměry nepřekračujícími vzrůst našich ještěrek obecných (viz.
www.biolib.cz/…/ ). Ještě mě napadá např. blavor žlutý Ophisaurus apodus. Pokud by Vám nevadilo, že vzhledem připomíná hada (je to druh slepýše) a dorůstá něco málo přes metr (na rozměry terka není ovšem zdaleka tak náročný jako "konstrukčně obvyklejší" ještěři srovnatelné délky), je to velmi dobrý "začátečnický" druh. Nemá žádné zvláštní nároky nad rámec nejběžněji chovaných plazů a lze jej snadno ochočit (až romazlit - jakmile ve Vás získá důvěru a budete se mu intenzivně věnovat, začne na tom sám přeochotně spolupracovat

). Živí se hmyzem, slimáky (pozor, invazivní americké v žádném případě nezkrmovat!) apod., někteří jedinci si rádi zpestřují jídelníček i sladkými kašičkami z ovoce. Kamarádův stařičký blavor se doslova může utlouct po kombinaci banánu, jahod, strouhaného jablka a pribiňáku (celkem dobrý způsob, jak do zvířete dostat vitamíny, vápník atp. ve snadno stravitelné formě která mu navíc vysloveně chutná

)...
Pro chov gekončíků nočních, např. skupince 3-4 ( 1samec + 2,3samice ), bohatě postačí nevelké terárko cca 70-40-(výška je v podstatě jedno, akorát čím vyšší, tím můžeš udělat více terásek, odpočívadel apod. ), nebo 60-50-?.
Na tu pogonu pak pro jednotlivce 80-50-50, ale to je opravdové minimum, délka 1m a více je samozřejmě lepší.
Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 4033x