Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Boaedon (Laprophis) fuliginosus

 

NápovědaFórum » Hadi » Chov 

+ přidat příspěvek
Boaedon (Laprophis) fuliginosus
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 21:58 Muž Cosmogagy [14] - HadiRe: Pogona
Fakt jen pro prcky?? já mám právě z několika na sobě nezávislých zdrojů info že to terárko co mám by mělo stačit i pro trio jako trvalé bydlení coze

Chci teda samce a samice držet odděleně, takže asi toto tedy nechám pro kluka, ten stejně mít víc jak 80 čísel nebude, takže mu to bude stačit.. a holkám průběžně pořídím o něco větší bydlení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 21:13 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Ještě doplním, že terárium o základně 60-30cm je hraniční pro chov jedné,....
Pokud budeš pořizovat mláďata na chvíli jim to vydrží, ale časem bude určitě potřeba větší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 21:12 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Cosmogagy
Tyhle "opomíjené" užovky jsou vděční chovanci i pro začátečníky. Snadno se chovají, množí, patří mezi nekousavé hady, bezproblémové ;-)

Chytáky žádné nemám, snad jen je rozděluj při krmení, aby se zbytečně nenapadaly. Co se chovu týče, jsou jako např. korálovky nebo ostatní gutky. Krmit jednou za měsíc, v období svleku víc rosit... Možná jen je nechat na písku, nebo jen s malým množstvím rašeliny/lignocelu. V teráriu vytvořit nějakou skalku/skrýš z opuky, rádi je prolézají a odpočívají v nich ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2014 16:59 Muž Cosmogagy [14] - Hadi – Boaedon (Lamprophis) fuliginosus
Ahoj. Rozhodl jsem se pro chov těchto krásných užovek (fascinují mně mimo jiné ty jejich "kočičí" oči v porovnání např s gutkami nebo korálovkami).

Něco načtené mám, ale stejně se zeptám i tady. Co mi kdo řeknete k jejich chovu? Předpokládám že někdo z Vás tady (Pogona, elegans1 a jini??) jste je doma minimálně měli, nebo možná stále máte.
Že jsou relativně dosti nenáročné vím, ale nějaké finty a fígle jak jste je chovali se určitě budou hodit. Jak základy, tak drobnosti.

Podobné téma o Boaedonech tu není, tak to snad ocení i jiní, kteří třeba i tyto hadíky neznají, a nebo znají a přemýšlí o jejich chovu.

Terárko pro ně mám nachystané 60x30x40cm (d*š*v).

Díky, Jirka

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 36x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1166-boaedon-laprophis-fuliginosus