co nesní achatina?
Tak po poradě na Achatina.cz jdu do topného kamene. Doma je teď 23°C a chci aby jim u mě bylo dobře. Takže se bude topit

.
0 03.04.2011 12:00 ® Jitule [0] – Topení?
Nevím kam svůj dotaz napsat, a tak ho vkládám sem.
Přemýšlím nad pořízením Achatin a chtěla bych se zeptat na toto: Je lepší pořídit topný kámen, nebo ter. žárovku? Nebo to není vůbec
nutné a nebo pořídit oboje? Teplota doma je přes zimu 25°C. Říkám si, abych je neupekla

. Samozřejmě v tera bude zvlčovač

.
Děkuji za odpověď a
Starší reakce
0 04.11.2009 19:29 ® Biky [0] - Bezobratlí dodospělostí velikosti -což může být i přes 18cm ulita- dosáhne myslím do prvního roku života, její růst je fakt frčák,. tak opatrně a
hodně úspěchů v chovu přeju
Jak jsem psal 7-8cm
0 04.11.2009 18:12 ® Biky [0] - Bezobratlí chm, tak tohle je achatina reticulata
Nejspíš bude dost velká a bacha, roste rychle, takže opartně na ulitu

Aještě jedna fotka

Takže foto je zde
Starší reakce
Jo v pondělí
0 28.10.2009 11:26 ® Biky [0] - Bezobratlí nemohl bys je vyfotit a dát je sem? Je těžký jen tak střílet od voka...
díval jsem se do atlasu na achatina.cz pak by to mohla být archantina marginata ovum nebo marginata suturalis
0 28.10.2009 09:39 ® Biky [0] - Bezobratlí Podívej se, taxonomie achatin a archachatin je pěkně v kelu a český pojmenování ještě víc. Používej prosím latinské názvy, mnohme líp
se v tom člověk vyzná.
Krom toho achatina achatina je v české republice celkem vzácná. A sedm centimetrů vůbec nic neříká.
Trochu mi ji popiš , nějak na to přijdem
Achatiny už jsou tam vypadá to na achatiny velkéale nwm

ulitu mají něco kolem 7 cm a chceme ještě přikoupit kamarádky
Starší reakce
Nové ůkazy asi to bude achatina žravá (spíš myslím že ne) budou 2 akva je vypuštěno uělám z něho luxusní tera jako u pakobylek celé
akva -teď už tera má asi 80 až 100 litrů a spadá výhradně do mojí kompetence takže osázím ho vším možným tuholistým a budu doufat že
to acha tiny nesní
Starší reakce
0 28.09.2009 18:04 ® Biky [0] - Bezobratlí no, tak to budete mít zajímavý...
na achatina.cz se řešilo i to, že se ke všem šnekům bude dávat leták se základníma informacema

já nevím dostala ho třídní a jen řekla,,dostala jsem toho velkého šneka" to je celý

(postrádám tady smajlíka řvoucího na
celé kolo)
0 27.09.2009 21:39 ® Biky [0] - Bezobratlí no, těch je dost... víš aspoň, jak vypadá?
já nevím jaký šnek jen vím že to bude nějaká achatina
děkuji

chystáme se udělat tera ve škole a protože naše třídní dostala "šneka" ta ho dáme do školy aprotože jsem (omloumvám
se pogonovi ale vyslovit to musím)zelenofil tak sháním kytky
0 26.09.2009 16:19 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: Biky
Souhlasím s Tebou, ten párek v rohlíku jsem ale zmínil trochu jako nadsázku k tomu, že achatina sežere vpodstatě cokoli alespoň trochu
poživatelného ve svém dosahu. Bylo by ovšem chybou jí něco takového předkládat záměrně
0 26.09.2009 09:14 ® Biky [0] - Bezobratlí Musím nesouhlasit se Sašou. Rozhodně achatinám nemůžeš strčit všechno, co najdeš. Třeba často doporučované těstoviny jsou ve
skutečnosti škodlivé.
No, já se chzstám dělat pro svoje slizouny vivárium 112l, konzultovala jsem kytky s chovateli a shrnu to, použít se dají:
-květiny tuholisté, ne šťavnaté
-květiny jedovaté
Ovšem bacha, jestli je budeš mít k květináčích, šneci je s oblibou vzhrabávají a kladou tam vajíčka...
0 25.09.2009 22:55 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Achatiny zbodnou naprosto vše, co se tváří aspoň trošku poživatelně. Od salátu přes párek v rohlíku až po odpadky v koši. Je to taková
svého druhu zdravotní policie v přírodě... S výživou těchhle šnečků si fakt nemusíš dělat hlavu. S hezoulinkým terkem pro ně ale
dobudoucna moc nemůžeš počítat
Chtěl bych se zeptat které rostliny achatiny nesblajznou
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Přidat reakci • Zobrazeno 1278x