Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Prosím o radu

 

NápovědaFórum » Ještěři » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Prosím o radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 19:14 Muž Pasyok [37] Re: Nadka
Líši sa to od rýchlosti zmrazenia, teploty zmrazenia a samotnej kvality potravy. A rozmrazovať veľmi pomaly. V princípe tým nie je problém kŕmiť, ale je potrebné nájsť vhodný zdroj, aby ste videli, že rozmrazení to nie je suché alebo naopak kašovité. V oboch prípadoch je kvalita prijímanej potravy znížená a samozrejme aj pri ideálnom stave sa to nevyrovná čerstvo natrhanému. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 19:00 Žena Nadka [214] Re: Landvir
Fotka k příspěvku Taky si neumím představit,co to udělá v mrazáku,jestli po rozmrazení z toho není kaše nebo hadýrek.Teď jsem pár dní krmila směsí salátů s mrkví.Jen se po tom vždycky zaprášilo.Do toho jsem přidala rukolu a ovoce.To byla rychlá příprava palec Jen jsem to nastřihala a podávala.Jinak než to nasbírám hodina i víc,další než to přeberu a nastříhám.... coze Právě se chystám roztřídit odpolední sběr na jednotlivé dávky.Teď jsem si všimla,že píšeš po prudkém rozmrazení....to se musí nechat v chladnu pozvolna rozmrazit.Kdybych přinesené zmrzlé rostliny hned zpracovala a dala v teple na misku,byla by z toho mazlavá hmota.Málem jsem to napsala sprostě,bylo by to výstižnější. :-D
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2016 17:25 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: mikes
Ahoj, mám zkušenosti, že po prudkém rozmrazení z mrazáku rostliny zčernali a byli na prd...zkoušel jsem maliny a jahodniky, ale vyzkoušej a uvidíš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 14:34 Žena Nadka [214] Re: mikes
Mraženou potravu z obchodu jsem Dávala pouze na zkoušku ( kukuřici,mrkev,hrášek ),leguánovi a to bylo jen trošku.Ale letošní zimu jsem venku sbírala rostliny,které byly zmrzlé.Nechala jsem je rozmrazit v místnosti,kde se netopí ( chodba před vstupem do domu ).Rostliny byly jako čerstvě natrhané i po týdnu.Přímo z mražáku,to jsem nezkoušela.Ale četla jsem,že si na zimu chovatel nějaké rostliny zamražoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2016 10:54 mikes – potrava pro agamu v zimě
Jaký máte názor na zmrazenou potravu (jitrocel,pampeliška atd)je jasné že se dá koupit(polníček,seláty atd)Někde jsem četl že to lze.Co na to naši chovatelé
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.01.2016 14:53 Muž Pasyok [37] Re: Tomáš
V tom prípade ozaj vyskúšajte kŕmenie v nejakom boxe (umiestnite tam aj jeden úkryt a nádobu s vodou), dajte tam hada a po nejakej polhodinke k nemu hoďte myš a hneď ho v boxe nechajte v miestnosti, v ktorej nikto nebude, aby mal úplný kľud. Po nejakej hodine skontrolujte, či myš zjedol alebo nie. A myš nenechávajte v teráriu/boxe nikdy tak dlho, ak nezožerie do 1-2hod. tak ju dajte preč. Na zabezpečenia tepla v boxe môže poslúžiť obyčajná plastová fľaša naplnená teplou vodou. Had útočí na ruku, keď sa snažíte vybrať myš? :-) Mne to pripadá, že len nemá dostatok pokoja (stačí, že pri kŕmení niekto stojí blízko terária a hada to môže vyrušovať- mohlo sa to do väčšej miery prejaviť práve po tom "incidente" čo ste písali). Vyskúšajte ten box v maximálnom pokoji a uvidí sa, či to pomôže. :-)
+po 2hod. dajte myš preč, ale ak ju zje ponúknite mu pokojne ešte aspoň 1-2 ďalšie, potom ho nevyrušujte niekoľko hodín a až potom ho opatrne preložte do terária. Skorá manipulácia po nažratí môže spôsobiť vyvrátenie potravy. :-) Ak to nepomôže, tak skúsiť ponúknuť mastomyš, možno ako motivácia zaberie. :-) Keď nepomôže ani to, navštívte veterinára. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2016 07:53 Tomáš – krajta
Ahoj, k tomu hadovi co píše Tereza bych jen dodal. Hada máme cca 2 až 3 měsíce, u chovatele normálně žral lab. myši a nebyl problém.Nám taky bez problému žral asi 3x, vždy po cca 10 dnech. Jednou se ale stalo, že při krmení syn strčil do terária a od té doby, asi 4 týdny myš zardousí a nechá ji ležet. Když jí chci po nějaké době (24 hodin) odstranit z terária, aby nezapáchala, had si jí hlídá. Nevím zda by pomohlo krmit ho v menším boxu, jako se to dělá u užovek. Tu fotku přidám během dne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 13:47 Muž Pasyok [37] Re: TEREZA
Ak je možné, tak sem pridať foto terária aj hada, prípadne aj myš, akú mu ponúkate. A stále nevieme, či nežral celé tie 2 mesiace alebo len kratšiu dobu. Ak vám predtým žral a nechce jesť len teraz kratšiu dobu, tak to až taký problém nie je. :-) Možno je navyknutý na inú potravu, neviete náhodou čo žral u predchádzajúceho chovateľa? :-) Hlavne pridajte to foto, nech vieme podľa stavu hada, či je potrebná návšteva veterinára alebo ešte je dosť času niečo skúšať bez neho. :-) Ak totiž nenájdeme chybu inde, tak sa bude jednať pravdepodobne o problém tráviaceho traktu alebo iné ochorenie a to bez veterinára nepôjde. :-) A môžete aj opísať celý priebeh ponúkania potravy. Taktiež ako sa správa okrem toho, že nechce žrať. Čím viac informácií dostaneme, tým je väčšia šanca, že prídeme na príčinu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2016 13:20 Muž alterationx [82] Re: TEREZA
A čo tak skúsiť návštevu veterinára, keď to trvá už dva mesiace. To sa mi zdá už celkom dlhá doba, no doma nechovám hady. Pasyok doma chová. Alebo iba dva mesiace ho máš doma? A odvtedy nič nezožral?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 13:17 TEREZA Re: Pasyok
AHOJ psali jsme si o hadovi krajtě královské ne netahám tu myš z papuli ale zase jí nesnědl ?Už nevím co dál TEREZA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2016 23:26 Muž Pasyok [37] Re: TEREZA
V prvom rade musí byť myš primeranej veľkosti a teplotu by som odporučil trochu vyššiu. :) A pri kŕmení nevyrušovať, odísť od terária na polhodinu, možno je len plachý. Predtým žral normálne a myš rovnakej veľkosti? :-) A pevne verím, že mu tu myš neťaháte priamo z papule.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.01.2016 22:29 TEREZA – KRAJTA
DOBRÝ DEN MÁM MLÁDĚ KRAJTY KRÁLOVSKÉ SAMCE ASI 4 MĚSÍCE STARÉ U SEBE V TERÁRKU HO MÁM ASI 2 MĚSÍCE NECHCE JÍST ZASOUKNE MYŠ A NIC SE NEDĚJE A KDYŽ JÍ CHCI VZÍT TAK SE BRÁNÍ MÁ KAŽDÝ DEN ČISTOU VODU A 26 °C DĚKUJI ZA ODPOVĚDˇ TEREZA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2015 07:45 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: lora
Obaluješ ji cvrčky v minerálech?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 21:34 lora – zachvat u agamy vousate
Zdravim, dnes mel nas agamak neco jako epileptycky zachvat..krecovite skuby, otevrenou tlamu, nafoukly vole a cely cerny, skelny pohled..pak to preslo, ale vypadal, ze umre..zitra jdem k veterin. Dnes vsude zavreno.Ale jestli vas neco nenapada..diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 22:11 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: elegans1
Omlouvám se velice, pardon, už si sypu popel na hlavu. napsal jsem to jinak, než jsem myslel, čili učiním a snad i napravím co jsem totálně pokazil...neb jsem nikdy ve svém okolí neslyšel slangové : " Obal toho cvrčka vápníkem ! " , ale vždy se každý bavil na chemicko-odborné úrovni a od všech chovatelů slýchám dokola : " Obal toho cvrčka uhličitanem vápenatým CaCO3 ! ".

Čili ještě jednou a to slangově :

Cvrčky obalovat v uhličitanu vápenatém CaCO3, vyprdnout se na vitamíny. AD3ku hodit do koše ( při použití kvalitního zdroje UVB ), tenhle třes většinou způsobuje nedostatek vápníku. Dobré by bylo rozmíchat nějaký uhličitan vápenatý CaCO3 ve vodě ( za předpokladu že třes neustává několik dní ), přidat trochu Glukopuru, tuhle směs natáhnout do injekční stříkačky ( bez jehly ) a dvakrát denně agamě podat trochu násilím do tlamy... můžeš jí to podávat cca týden a pak sama uvidíš zda se to lepší či nikoli.

Pro upřesnění,
uhličitanem vápenatým CaCO3 předávkovat NEJDE - co nespotřebuje, jednoduše vyloučí
D3kou předávkuješ jen jednou, předávkování totiž na 99,9% vždy skončí smrtí zvířete

Snad už to teďko bude dobře ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2015 18:52 elegans1 Re: Pogona
Jen technická.Obalit hmyz v čistém vápníku je nemožné.A i kdyby bylo,bylo by po zvířeti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.07.2015 17:20 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: malenka5331
Cvrčky obalovat v čistém vápníku, vyprdnout se na vitamíny. AD3ku hodit do koše ( při použití kvalitního zdroje UVB ), tenhle třes většinou způsobuje nedostatek vápníku. Dobré by bylo rozmíchat nějaký vápník ve vodě ( za předpokladu že třes neustává několik dní ), přidat trochu Glukopuru, tuhle směs natáhnout do injekční stříkačky ( bez jehly ) a dvakrát denně agamě podat trochu násilím do tlamy... můžeš jí to podávat cca týden a pak sama uvidíš zda se to lepší či nikoli.

Pro upřesnění,
vápníkem předávkovat NEJDE - co nespotřebuje, jednoduše vyloučí
D3kou předávkuješ jen jednou, předávkování totiž na 99,9% vždy skončí smrtí zvířete
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 20:54 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: cadaverous
Ok, zkusím a uvidím co se stane pak dám vědět,diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2015 20:49 Muž cadaverous [22]
Mohla se dostat ke většímu množství rozprašované AD3 než ostatní. Předávkování je opravdu jednoduché. Pokud má příjem UVB záření z kompaktu, tak je dodávání další AD3 zbytečné, by spíše kontraproduktivní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 20:47 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: cadaverous
Tak ja to zkusím vysadit,akorát nevím proč jenom ta jedna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.07.2015 20:33 Muž cadaverous [22]
Pokud máte UVB kompakt a používáte ho, tak se na AD3 vyprdněte úplně! To co jste napsala je totiž pravý opak toho, co by jste měla udělat! coze
BTW kapka do půl litru denně? To by předávkovalo pomalu koně. Hydrovit se dávkuje pipetou a jednou na měsíc. Když s tím neumíte, tak to neberte do ruky. hmm
PS: Pokud se jen klepe, tak vysadit dávky AD3 a nechat jen UVB a vápník. Když není zkroucená, mohlo by se to ještě napravit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 18:57 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: malenka5331
A mají oba ty důvody opravitelné škody? Jestli se mám snažit ji ještě zachránit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 18:55 Žena malenka5331 [1] - agamy vousatéRe: cadaverous
Uvb žárovku mám a ad3 dávám do rozprašovače na půl litru kapku, takže jak kdybych ji tam nedala. Vodu jinak mají čistou.takže zkusím teda dát té ad3 do té vody víc když jsou stejné příznaky u nedostatku, jenom a separuji ji od ostatních abych jí mohla kontrolavat přísun.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 18:18 Muž cadaverous [22]
Pokud se klepe, tak to taky může být předávkováním oným vitamínem AD3. To jde totiž velice snadno. Příznaky jsou stejné jako nedostatek.
Kdy už se lidi naučí, že jednodušší cesta je ta správná. Nepochopím, proč chtějí lidi ušetřit pár stovek za UVB kompakt a riskujou zdravý chovanců podáváním vitamínu, ikdyž neznají dávkování. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2015 16:57 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – třepáni u mláděte agami
Ahoj mám dotaz, mám tři měsíce starou agamku a všimla sem si že se třepe, dělá ji to problémy při chytání cvrčků i při kousání, dostává ad3 cvrčky balím ve vitamínech a ostatní mláďata takový problém nemají, dá se s tím něco dělat? Děkuji za odpověď
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2015 15:37 Muž maty [15] - Ještěři
A zajdi tam co nejdriv
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.04.2015 15:36 Muž maty [15] - Ještěři
Zajdi k veterinari, s nejvedsi pravdepodobnosti to bude vyhrezla kloaka nebo hemipenis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2015 08:32 krupka – Prosím o radu
Rano po probuzení jdu miláčkovi agamě vousatý rozsvítit a ejhle s ritniho otvoru ji kouká asi 1, 5cm červena takova masita koule.. stále se po tom soupe.. j viděti ze ji to tam překáží co stim nevíte co by to mohlo byt ? Předem děkuji za jakou koli radu ..

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 303x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1296-prosim-o-radu