Terarka.net

0 • 6 PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET » Teraristické fórum

Teraristické fórum

ÚvodBezobratlíHadiJeštěřiKrokodýliŽelvyObojživelníciHlodavciSavciFórumPrezentaceOstatníEshop

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Ještěři » Pomoc gekončík noční vysunuta kloaka 

Teraburza.cz
  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 540x nejkvalitnější palec pouze od nejlepších autorů skryt
15.02.10 18:18:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 MartinH® Hadi – Re: zdenaXXX
Tak radši jdi za veterinářem ano

Starší reakce

08.02.10 20:26:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 zdenaXXX (428389557477) – koaka
a nevíte někdo jak vmasírovat pls klaku mam chameleona a stalo se mi to poprvé včera

Starší reakce

11.11.09 21:31:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 R - connic® Ještěři – Re: Miky53
Snad se uzdravi a ocasek mu doroste.
11.11.09 21:21:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 krysikmouse®
jééé tak to mi je líto . snad ho zregeneruje dobře :-(
11.11.09 20:47:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 Miky53(Czesnek)® Ještěři
KOnec vše vyřešeno byli jsme u veterináře a ten mu (jí) kloaku zašil teď mám jen sledovat jestli se yprázdní a pokud ne tak pojedeme znova tak nwm doufám že neumře :-O navíc při vmasírovávání kloaky dovnitř pustil ocas :-(
10.11.09 22:19:35 / 10.11.09 22:21:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 R - connic® Ještěři – Re: Miky53
Výhřez kloaky

Symptomy-patrné změny na kloace,výhřez sliznice.Příčinu nelze určit,vzácné,možno vyvoláno Tvrdým trusem,který se snaží zvíře z těla vypudit ven.

Terapie-při včasném zjištění je možnost vmasírovat sliznici zpět pomocí vazelíny či dětského oleje,sliznice musí být očištěná.Při pozdním zjištění a zánětu je nutné nasadit mast s obsahem ATB,denně nanášet a snažit se kloaku vmasírovat zpět.Dokud kloaka není zpět,zvíře nekrmíme.Zvíře umístíme do sterilního terária.

http://terarka.net/jesteri/clanek/13

Takze zkus opatrne kloaku za pomoci nejakeho olejicku vmasirovat zpet. Nemam s tim zkusenosti, ale toto jsem se docetl i v jinych zdrojich.
10.11.09 21:27:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0 Miky53(Czesnek)® Ještěři – Pomoc gekončík noční vysunuta kloaka
Pomoc prosím můj gekončík noční má vysunutou kloaku je nějaké řešení co s tím? :-(

Zobrazit » Vypsat podobná témata v diskuzním fóru «

Zpět na obsah sekce Ještěři Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

Přidat.eu záložku
© TERARKA.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námVzhled • 09.09.10 04:23:09 • 0.005 s