Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Felzuma madagaskarská, predné nohy v zvláštnej polohe, nehýbe sa

 

NápovědaFórum » Ještěři » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Felzuma madagaskarská, predné nohy v zvláštnej polohe, nehýbe sa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 19:44 Teo Re: Pasyok
Radšej som išiel aj tak ale nakoniec to potrebne nebolo, je to nedostatkom vapniku. Sice som ju zbytočne stresoval ale aspoň viem na isto čo mam robiť. Teraz je sice cela tmava zo stresu a ešte sa klepe keď sa hybe, ale aspoň sa drži hore na konari :"D ďakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 18:30 Muž Pasyok [37] Re: Teo
Ak sa stav zlepšuje, tak to pravdepodobne nie je potrebné. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 16:24 Teo Re: Teo
Dal som trochu vitaminou, hlavne vapniku ale aj trochu A a D3. Už ma končatiny v normalnej polohe a vyliezla na stenu. Stale sa ale trochu trasie keď sa ma pohnuť. Ale aj tak som nervozny. Mam ísť s ňou na veterinu alebo nie?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 16:15 Muž Pasyok [37] Re: Teo
Podľa môjho názoru navštívte urýchlene veterinára. Nevenujem sa ich chovu a možno sa nájde niekto, kto tento stav pozná a v konečnom dôsledku to vyzerá vážnejšie ako to v skutočnosti je, ale podľa popisu mi to pripadá na náhlu brušnú príhodu a tam je včasná terapia nevyhnutná. Brucha sa teoreticky vyšetriť dá, ale laikovi by som to neodporúčal, lebo jej môžete ešte stav zhoršiť. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2016 14:33 Teo – Felzuma madagaskarská, predné nohy v zvláštnej polohe, nehýbe sa
Prosím o pomoc alebo aspoň vysvetlenie. Asi pred pol hodinou som sa vrátil domov z víkendového cestovania a našiel som svoju samičku Felzumy madagaskarskej ležať na dne terárka. Predné končatiny drží pozdĺž tela, prsty skrútené a slabo dýcha. Občas s nimi pohne ale zadné končatiny nerobia nič. Občas prednými cukne, ale inak sa nepohybuje ani keď som ju zobral na ruku a dal bližšie ku svetlu. Akurát sa začala zvíjať a zdvíhať brucho od mojej ruky do vzduchu.
Mama vravela že ešte ráno bola v poriadku a sedela na skle, ale od piatka sa nedotkla cvrčkov. Mám strach že už jej asi nie je pomoci.
Nedávno som ju dostával z iného problému kedy sa nedokázala udržať na stenách terárka a triasla sa. Vymenil som jej svetlo a dával som jej vápnik a po pár dňoch už bola v poriadku dokonca hneď prvú vec čo spravila bolo že mi ušla. To bolo ale niekde v januári a doteraz neprejavovala nejaké príznaky až do tohoto momentu. Alebo som ich len prehliadol.
Ak sa dá niečo spraviť prosím poraďte
Kropím jej dvakrát denne, rozmery terárka na výšku 80 dĺžka a šírka 50, a ako podklad kokosový humus. Svetlo trixie reptiland 35w.
Dávam jej cvrčky a raz za čas rozmačkané banány prípadne presnídávku. Má rok a trištvrte a okolo 17 cm.
Ďakujem za každú odpoveď

Fotky:
oi66.tinypic.com/…
oi64.tinypic.com/…
oi67.tinypic.com/…

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 25x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1406-felzuma-madagaskarska-predne-nohy-v-zvlastnej-polohe-nehybe-sa