rosnička zelená
2 10.04.2011 01:59 R -
® Pogona [301] - Ještěři Tyto a nejen tyto žabky si vytváří jed z přirozené potravy, proto v zajetí jedovaté nejsou a že dokáže zabít 1500lidí je blábol, jak,
má být, bohužel jedna z nevýhod netu je, že když blb napíše hovadinu a ostatní to přečtou, tomu logicky věří,....
0 09.04.2011 20:18 ® dan999 [9] - Hadi souhlasím s Hammrem, je to trošku nepravdepodobné...
Bůhví kde je pravda.....

ale připadá mi to vůči její velikosti a následnému množství jedu v jejím těle dost
nepravděpodobé....
0 09.04.2011 12:53 simakov7 - Ještěři 
No tak to zase ne 1500 lidí ...

Nejjedovatější je pralesnička strašná a ta dokáže vytvořit takové množství toxinu,
které by dokázalo usmrtit až 20 tisíc myší nebo 8 - 10 lidí.Žáby v jejich přirozeném prostředí získávají jed pojídáním mravenců a
ostatního hmyzu, který jed získává z rostlinných zdrojů...
Já kouknul na pár dendrobátek v atlasu a myslím, že akvária a plastové bílé misky v pralesech taky nenajdeme

Takže usuzuji, že se
dají chovat taky doma
Co se zýče jedovatosti tu postupně ztratí, jinak stačí prohledat google.
Tomu nerozumím tisic druhu zřejmě se chovat nemužou všechni určitě mezi něma jsou ti kterí se v terarium chovat nesmí a zakon zakazuje a
proto se ptám ktere žabičky mohu chovat terarium a bil klidu že sem neporušil zakon.hlavě ne zabičky co jsou jedovate mám děti a jedovate
žabičky ne.
Díky za doplnění Vážený kolego
1 08.04.2011 15:29 ® Sewer [97] - Ještěři Stačí pohledat atlas buďto "náš" nebo použít google, takhle by se dalo vypsat tisíc druhů,...
0 08.04.2011 07:31 Alex - Ještěři – Je možne koupít žabičku do terárka?
Mám dotas jáke zabičky se dají koupit do terarká a kterí druh muže se doma chovat?
0 06.04.2011 20:14 simakov7 - Ještěři Jaké jsou ty druhy, které se dají chovat v teráriích?
Starší reakce
1 05.04.2010 21:07 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Na chajdě to máme podobné až na ty rosničky, rybník se ale zas přímo hemží raky. Hotový balzám, kdy člověk vypadne z města
0 04.04.2010 22:11 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Hmmm... Tak kdyby je měl doma v terku, koledoval by si bohužel o malér, pro zájmové chovy nejsou aspoň pokud vím udělovány vyjímky... To
kdyby žily dejme tomu u jezírka na zahradě, to by byla jiná věc (a tam už by se o sebe postaraly pohodlně samy

).
Běžně se ale dají sehnat druhy rosniček které se těm našim i dost podobají a nevztahují se na ně žádná legislativní omezení... Spíš
bych se pohlédnul tam
0 30.03.2010 22:32 ® poklad [8] - Hadi – rosnička zelená
Vím, že rosničky jsou přísně chráněné. Máme to štěstí, že se nám prohání na chalupě a je krásné je sledovat, jak v noci loví.
Chovají se v některých zařízeních (zoo) a v jakých podmínkách?
Zpět na obsah sekce Obojživelníci • Přidat reakci • Zobrazeno 1377x