Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Ryby a Želvy

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Želvy » Chov 

+ přidat reakci
Ryby a Želvy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2010 09:17 Smatts – Re: Ivulik1
tak ja mam v planu dat 2 mladata do 200 litrove nadrze ktera bude mit max 80-100 litru vody ....a kdomu vnitri filtre ktery bude jako slouzil i jako vodopad a pak vnejsi Fluval 205 tak doufam ze to trochu kvalitu vody udrzi na urovni :-D a ktomu jsem nedavno koukal v obchode na nejake kapicky ktere maji zlepsovat kvalitu vody protoze hubi nejake bakterie nebo co :-D a taky chci vodu hodne provzdusnovat ...jak sem se docetl provzdusnovana voda je horsi pro vytvareni se bakterii :-) no uvidime :-D ztm sem u stojanu a vytvarim pozadi..uz sem zkusil variantu se silikonem...ta moc neuspela...takze jsem vcera vecer koupil pryskyrici a dneska se na to vrhnu....snad to bude lepsi nez silikon ...protoze uz me to stalo docela dost penez....a taky mi prislo akva ....vubec sem si nepredstavoval kolik vazi 200litrove akvarium z 1cm skla hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 23:29 ® Ivulik1 [1] - Ještěři – Re: Smatts
Jo, taky jsme meli stejny napad....aby mu nebylo smutno :-D Ze zacatku si jich vubec nevsimal. Byl zvykly na granule, tak asi nepovazoval rybu za jedlou. Az jedneho dne...hadej co :-D (tenkrat meril asi 10 cm)
Krom toho kvalita zelvi vody se s akvarijni neda srovnat a jakakoliv ryba tam bude trpet dokud ji zelva nesezere.

Jo pro mladata... tak zvol ryby, co jsou vetsi, nez zelvy. To ti ale taky dlouho nevydrzi, ty potvory rostou jak z vody :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 21:40 Smatts - Ještěři – Re: Gabro
Děkuji ....ztm želvy nemám ,ale plánuji nějaký druh Trachemys....přesně jak jste napsal..a z vlastní zkušenosti vím že i ta želva ....bahenní žrala raději salát ,pampelišky atd než kus ryby nebo masa :-D....jinak upřímně mi je fuk že želvy ty živorodky sní :-D beru to jako součást potravního řetězce ale chtěl jsem se raději zeptat, abych pak něco neudělal špatně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 10:48 ® Gabro [0] - Želvy – Re: Smatts
Zdravím,

k želvám bych, jak říká Saša, kromě ancistrusů žádní jiné ryby nedával.
I když si jich želvy třeba týden nebudou všímat, tak pak to může být otázka jednoho dne a v akva nebudeš mít ani jednu.
Píšeš, že je chceš nechat do velikosti 20 cm (nevím co máš za želvy ale tipuju nějaký poddruh Trachemys scripta - elegans, scripta, trostii nebo nějaký jiný...) - ony právě do této velikosti jsou nejvíce masožravé, pak přecházejí na smíšenou nebo zelenou stravu (dle mých skušeností záleží od jedince - moje dvanáctiletá TSE (krunýř 28 cm) upřednostňuje i nyní spíše masitou stravu před zelím a jinou zelenou stravou. Co tím chci říct, že ve velikosti 20cm ti želvy spolehlivě uloví i ty ancsitrusy (a nezáleží na velikosti ancistrusů - klidně se o ně poperou a roztrhají je na měnší pro ně stravitelnější kousky), ale tím tě nechci strašit, spíš takové rady ať víš co čekat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 10:12 Smatts - Želvy – Re: Saša
Děkuji mockrát ;-) mám v plánu chovat želvy v nádrži pouze dokud nevyrostou cca do 20 cm ...pak je je chci přemýstit do velkého zahradního rybníčku kde by měli želvy snad přežít....měl jsem v něm 20letou želvu bahení ,která jsem dostal už dospělou a neměl jsem tak velké akva tak jsem jí dal na zahradu a tam bez problémů přežila dalšich 5 let :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 23:23 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
Ancistrusi u malých želviček fungují jako jakási úklidová četa, odstraňující drobné zbytky potravy které by v nádrži mohly zahnívat. Díky svému opancéřování kombinovaném s přisedlým (nenápadným) způsobem života a velkou rychlostí jakou dokáží vyvinout když je třeba, jsou jedněmi z mála ryb které u želv dokáží delší dobu přežít. Takže ano, vhodné to je, ale pouze dočasně. Vzrostlé želvy už by je dříve či později sežraly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 22:59 Smatts - Ještěři – Ryby a Želvy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké druhy ryb jsou vhodné do nádrže s mláďaty Želvy Nádherné....vetšina lidí davá do akvária Ancistruse atd...je to správně ?? nikdy jsem želvu a rybky dohromady nechoval...ale z předešlého akvária mi zustalo pár živorodek,pancéřníčku a ancistrusů...předem děkuji za odpověď

Zpět na obsah sekce Želvy Přidat reakci • Zobrazeno 638x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/215-ryby-a-zelvy