Uprchlý cvrček
dneska jsem jednoho uprchlíka našla polomrtvého na podlaze v kuchyni, ještě škubal nožičkama tak jsem ho strčila Amálce aby neměla takovou
práci s chytáním a s slupla ho raz dva
Akorát co mě dostalo, tak jsem měla v terárku sukulent a cvrčci co Amálka nesnědla a nechytla hned,tak mi ho pěkně okousali a on chudák
skoro chcípnul....Dala bych kaktus, ale o ten by se mohla Amálka poranit

A nevím jestli s umělou kytkou na tom budu líp
Jasně

Zbytky pak vytáhni a nebo jim dej menší kousíčky a ty zachvilku uschnou, já jim vždcky dám kolečko okurky na dvě půlky a
většinou to všechno zbaští a to co nesní, tak uschne.
Aha takže pokud jde o vodu, tak jim jablíčko nebo mrkev můžu dát, ale zbytky by se měli asi pak vytahovat, aby se nezapařila krabice a cvrčci
nechcípali???Jinak děkuju za tip, pampelišky a tráva jsou dobrý nápad...
Ahoj jako krmení dávám granulky pro psy nebo kočky a kvůli vodě okurky nebo obyčejnou trávu....pampelišky atd.
já jim dávám ovoce např. jablko a banán a vtom je vody dost
Vodu potřebují já jim obden proto dávám plátky jablka, okurky, list salátu, zelí,....atd. Z tohoto dostanou potřebnou vodu i se částěčně
zasytí, jinak jako krmení postačí obyčejný šrot.
no a čím cvrčky nejlíp krmit aby nechcípali vubec?Já jim hodila kousek celozrného toustového chleba a ten jim chutnal

ale copak
nepotřebují vodu?
to doufám ,nevím jak bych je za kuchynskou linkou lovila

Nerozmnoží
Tak dneska mi zdrhli dva cvrčci, ještě takový malincí, ale mám strach, aby se mi potvory nepomnožili.Protože se mi rozběhli po kuchyni a na
lince máme ošatku s ovocem a krabici na suché pečivo
Starší reakce
0 02.05.2012 16:31 ® Sewer [97] - Ještěři Vhodné je na dno dát topný kabel nebo kámen ... ten úplně nejslabší. V zimě jsem míval stejný problém i ve velkém boxu - na dně vlhko,
cvrčci chcípali a strašně smrděli.
0 02.05.2012 15:01 ® halaly [10] - Ještěři A to je právě blbě. Jednou jsem jim tam taky hodil jabko a hned se krabička zapařila a mohl jsem všechno vyhodit. Kup tu krabici - ta stojí
nějakých 50Kč a máš vystarané.
tak to bude asi tím zapařením, krmím je mrkvičkou aby měli i nějakou vodu a občas se mi na víčku objeví sražená pára
Z horka ti určitě nechcípají.Kdybys někdy byla v nějakém chovu cvrčků,tak je tam horko jako v pekle.Ti cvrčci musí být v dobře větrané
nádobě,jinak se zapaří a je po nich.Cvrčci,kromě nejmenších nymf, potřebují sucho.
tak proto my ty potvory asi chcípají, je jim chudákum horko a přehřívají se
0 01.05.2012 20:24 ® halaly [10] - Ještěři Po přinesení domů předělej cvrčky do nějaké vyšší krabice či kýblu (bez víka, jinak se zapaří) a jednou za dva dny jim tam hoď
nějakou zeleninu.
Teď mám na cvrčky koupeny SALMA (doufám, žese to tak jmenuje) boxy z IKEI a jsou parádní.
Neporadíte někdo jak se starat o koupené cvrčky aby co nejdéle vydrželi???Já jim napíchám do krabičky víc otvorů, aby se mi neuvařili v
tom horku a krmím je mrkví, vytahuju suché a staré zbytky a přesto mi po dvou týdnech začnou vymírat i malý i velcí....tak nevím
Starší reakce
0 26.04.2010 20:09 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: petrando
Jo, to je právě ten případ, co tu celou dobu přetřásáme
0 26.04.2010 20:08 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: Ivulik1
Pro naše čičiny je to taky ohromný zdroj zábavy. Párkrát už se stalo, že některá z nich vlezla až mezi ještěry přímo do terárka, aby
si nějakého mohla ulovit
0 23.04.2010 21:52 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Ale zase trošku vážněji - osobně mi připadá jako nesmysl, aby skrytě žijící plachý živočich (který, pohybuje-li se volně po místnosti
udělá vše proto, aby se člověku nebo jinému většímu tvoru vyhnul širokým obloukem) se náhle, všem svým instinktům navzdory, vydal na
důkladný průzkum něčí anatomie. Co by tam proboha hledal?

. Viditelně jde jen o další variaci na téma oblíbené a dlouho se
tradující (samozřejmě ničím nepodložené) pověry o škvorech. O nich se totéž vykládalo snad celé 20. století. Jenže hromada děcek dnes
už jaksi netuší, co to vlastně takový škvor je, zatímco cvrky vidí v každém zverimexu... A rázem tu máme "novou" městskou
legendu typu černá sanitka (že ta informace pochází z Novy mě v daném názoru jen utvrzuje, klidně to mohli psát v Blesku nebo něčem
podobně seriózním). Prostě bulvár
0 21.04.2010 23:27 R -
® Pogona [301] - Ještěři – Re: Saša
Chudááák........cvrček.......toho bordelu v tom uchu co musel snést......
0 21.04.2010 19:04 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Jo. Bordel. A svedla to na chudáka cvrlika
0 21.04.2010 18:52 R -
® l3nka [4] - Hlodavci – Re: Saša
Ono to nejspíš ten cvrček nepískal.. to bylo asi tím, že tam prostě něco měla v tom uchu
0 20.04.2010 17:12 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Jestli bydlí vedle fotbalového stadionu, tak za to pískání cvrček nemohl
0 20.04.2010 17:03 R -
® l3nka [4] - Hlodavci ještě že mamka při zprávách usla.. kdyby to viděla tak by mi ty chamíky "vyhodila"
0 20.04.2010 17:02 R -
® l3nka [4] - Hlodavci – Re: Saša
prý jí pískalo v uchu a bolela jí hlava tak šla k doktorovi a ten ho tam našel
0 19.04.2010 21:21 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: l3nka
A cvrkal jí tam? To by byl pak vážně horor
0 19.04.2010 20:10 ® pukr [0] - Ještěři – Re: l3nka
jj taky jsem to videl a doufam ze to nikdo ze znamych nerekne moji mlade..jinak me je pres noc vyhodi z balkonu
0 19.04.2010 20:10 ® Jirka [39] - Ještěři Začínám se bát

Ale šance že mi vleze cvrček do ucha je snad minimální!
0 19.04.2010 20:02 R -
® l3nka [4] - Hlodavci Tak... Koukám na zprávy na nově a celkem mi nahnali strach

Nějaké slečně, která chová agamy vlezl do ucha cvrček, který jí utekl jako
už asi každému z nás...
0 16.04.2010 21:43 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: Pogona
Je to zvláštní, ale nejsou. Nějak si nemůžu vzpomenout, že by je tu kdy nějaký zverimex aspoň jednou nabízel. Dokonce i sarančata se tu
objevila teprv tak před dvěma třemi roky poprvé
0 15.04.2010 19:47 ® connic [1] - Ještěři – Re: poklad
To je krasne
0 15.04.2010 19:22 ® connic [1] - Ještěři – Re: petrys
Jed bych nepouzival, ale nasel jsem doporuceni jak se s nimi vyporadat, kdyz ti vadi romanticke vecery. Smichej mouku s praskem do peciva a dej to do
mist, kde se ozyva cvrkot. Cvrcek to pozre, kyprici prasek nabobtna a cvrcka tim usmrtis. Jinak nejlepsi je si na ne zvyknout a kdyz prijde k veceru
navsteva, tak budou po chvilce zavidet, ze to mas doma jak u more
0 14.04.2010 22:26 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Jed rozhodně ne! Naše psiska si jich většinou sice nevšimnou, ale kočičáci je s oblibou honí a často i sežerou (nemluvě už o agamách co
nám taky běžně výletničí mimo terko). K čemu by něco takového vedlo tam, kde jsou malá domácí zvířata, je zřejmé. To ať si to tam
radši vesele cvrliká... Grylus stejně v bytě nepřežije dlouho
0 14.04.2010 21:51 ® petrys [0] - Bezobratlí na uprchlé cvrky se mi osvědčil jed na mravence a jinou havěť, stačí nasypat na pár míst(většinou ke zdroji tepla) a je vystaráno,
maximálně je pak najdete nožkama nahoru
0 14.04.2010 21:34 ® poklad [8] - Hadi – Re: Pogona
No nic, je s Váma chlapci sranda a zvedá mi to náladu. Pohoda, klídek.
0 14.04.2010 21:31 R -
® Pogona [301] - Ještěři – Re: poklad
no šak jo,... a co jako
0 14.04.2010 21:28 ® poklad [8] - Hadi – Re: Pogona
šváb bez švába -pán bez pána - ŠVÁBI
0 14.04.2010 21:07 R -
® Pogona [301] - Ještěři – Re: Saša
Copak,... ve Varech nejsou švábi ???
0 14.04.2010 19:54 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: Pogona
Tak je chyť, zavři a pošli mi je (pokud možno zadarmo

). Chci chci potřebuju!
0 14.04.2010 19:52 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: krysikmouse
Tak to já jsem koupil asi před dvěma měsíci cvrky, dal si ji kvůli mrazu za triko a ona se tam ta krabička potvora "krapílínek"
otevřela. A ty mrňavý bestie měly naprosto jasně ukrutánský hlad!!! Safra, ti cvrkové mě dohryzali, že jsem se nestíhal plácat a lovit je
jak bandu blech... má paní se cestou domů královsky bavila a náhodní kolemjdoucí zas se zájmem sledovali jakéhosi magora nacvičujícího
amatérskou verzi tarantely kříženou s křepčením pankáčů (Pogo)

... Domů jsem na to konto dotáhl jen hromadu výlisků zralých
tak akorát do herbáře a k tomu rovných 5 (!) ŽIVOUCÍCH cvrků

. Dva z nich mi dokonce stihli frnknout dřív, než je libovolný ještěr
stihl sníst...
0 14.04.2010 19:35 R -
® Pogona [301] - Ještěři To mě dnes k ránu vzbudila manželka s tím, že všechna zvěř jde z domu, neb se nám na stěně nad postelí, promenádovali tři obrovští
švábi madagaskarští
Haha no jo to je fakt , neboj on te v noci nesežere

me jich taky behalo po bytě ... hele copak ted to jde ale v létě když je fakt teplo tak
ta mrcha tak cvrká že se nedá ani spát a to kolikrát krabičku za trest musím dát na chodbu jinak bych se nevyspal

a jednou mi utekl
cvrček a vlez do svetru , který jsem asi 3dny po uteku hodil do auta a pak ho objevil další den zase v tom svetru ale o 40km dál . cestoval se
mnou

i tak jsou odolný
0 14.04.2010 19:21 R -
® fajfmen [164] - Ještěři ... a máš-li doma kocoura, odpadne Ti (krátkodobě) i "povinnost" tahat furt ten špagát s kusem papíru
0 14.04.2010 19:18 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Výhoda uprchnuvších cvrliků spočívá zejména v tom, že když Ti náhodou foukne i ještěrka, nebude rozhodně trpět hlady
[1] 2 
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Přidat reakci • Zobrazeno 1429x