Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

roztoči??!

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Hadi » Nemoci 

+ přidat reakci
roztoči??!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 21:21 ® dan999 [9] - Hadi
njo můj foták se teď neumí ani zapnout po výlete bytem s mou sestrou (2roky) :) ale ten byl takový menší bledý se zeleným nádechem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 20:31 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
Dane, jestli Tvůj foťák umí macro, tak ho prostě fotni a nahraj to sem ať víme víc. Na 99 % jsem přesvědčen, že jde o semiadultní pavouky nějakého "travního" druhu (zelená barva jako mimikry) kteří se Ti do terka nastěhovali jen proto, že tam mají lepší podmínky k životu, než kdekoli jinde po bytě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2010 15:14 ® dan999 [9] - Hadi
dnes jsem našel dalšího a nejsem si jistý jestli měl oddělenou tu hlavohruď ale byl dost rychlý,
pomohli by aji koupele v hypermanganu? a všechno vybavení v něm taky porádně vykoupat? Had zatím do vody neleze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 21:12 R - ® Pogona [301] - Ještěři – Re: dan999
Roztoči většinou vidět nejsou, jsou zalezlí pod šupinami a jsou opravdu mini. To, že je had má se poměrně snadno pozná tím, že je pořád zalezlý ve vodě ( kde si ulevuje od svědění a zároveň se je snaží instinktivně utopit ). Jak se jich vyvarovat je jasné, před každým kontaktem s hadem si důkladně omýt ruce ( totéž platí o veškeré výbavě terária ), nesahat na cizí hady a zřídit si doma karanténí nádrž. Bojovat s nimi se dá, "namáčí" se ve vodě s přidáním Front Linu, který je poměrně dobře vyhubí. Jen je pak práce s tím, že se musí dezinfikovat celé terko a vyměnit jeho vybavení za nové ( vč. drobností, jako kabely, květináče,... ) prostě piplačka obzvlášť má-li doma člověk 20 terárií ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2010 07:55 ® dan999 [9] - Hadi
dobře děkuji vím že jen měl velky zadek :) ale zetím to nechám tak, na hodovi jsem nic neviděl
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 22:57 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
Ještě mě napadlo, prohlédni si pro jistotu stavbu jeho těla. Jestli má hlavohruď a zadeček zřetelně oddělené stopkou, je to pavouk, u roztoče tvoří hlavohruď s abdomenem kompaktní celek. Nedá se to splést (viz. třeba srovnání klíštěte a křižáka) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 21:47 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
To bude mládě nějakého pavouka co žije ve vegetaci, nejspíš někde v trávě. Zrovna v tomhle období se to takovouhle drobotí začíná všude jenom hemžit. Pokud Ti brebery (co vím, tak nebývají zelené a jsou zpravidla mnohem menší) nehřadují přímo na hadovi, zbytečně bych se neplašil... Já mám teď zas např. v každém druhém terku mladé snovačky domácí a taky zrovna netuším, odkud se tam z ničeho nic vzaly ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2010 13:35 ® dan999 [9] - Hadi – roztoči??!
dnes jsem na přepravním pytlíku našel nalinkatýho (1-2mm) pavoučka (byl takový zelený a jeden chovatel hadů se mě ptal jestli to není roztoč. nevěděl jsem to a normálně jsem ho jako obtížný hmyz tone a když jsem přišel domů potkal jsem jednoho podobného v terku na topném kameni taky jsem ho tone a ted se ptám jak se může na hada dostat roztoč(kde se u mě vzal?)? Jak se jich zbavit? A jak se jim vyvarovat? nerad bych měl roztoče na krajtě sad

Zpět na obsah sekce Hadi Přidat reakci • Zobrazeno 904x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/231-roztoci