Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Laboratorní Myš

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Hlodavci » Chov 

+ přidat reakci
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku  
Laboratorní Myš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 11:49 ® halaly [10] - Ještěři
Používal jsem navoněné piliny u křečka a u králíka.
Když jsem vyměnil podestýlku, tak piliny krásně voněly po jabkách a pěkně provoněly i celý pokoj. Samozřejmě se časem ztrácela vůně, ale nikdy ne úplně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2012 09:44 ® Sewer [97] - Ještěři
Já bych ty navoněné piliny klidně vyzkoušel. Kamarádka je používala u potkanů a neměla s nimi jediný problém.
Prodávají je normálně ve zverimexech...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 18:26 ® sarka [5] - Ještěři
Březí jsou 18-23 dní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 17:27 michaler - Ještěři
jak dlouho sou myši ťehotné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 09:38 ® sarka [5] - JeštěřiRe: Pogona
Ale jo, to je pravda. Mívali jsme doma bílé, klonované, laboratorní myšky určené pro výzkum a smrděly hrozně i když jim pravidělně vyměňovali podestýlku, nakonec jsme je vystěhovali do garáže. :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 08:55 R - ® Pogona [301] - Ještěři
Já si myslím, že takový ten typický myší pach neeliminije ani taková podestýlka,... prostě myšky zapáchají takovým svým pyžmem, ale je to jen má úvaha.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 08:17 ® sarka [5] - Ještěři
Prostě kočkolit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2012 08:16 ® . : Hunter : . [3] - ŽelvyRe: michaler
Taká kamienková, zverlit napr, alebo dáku tescovú, lidlovú, ono je to teoreticky to isté, ale nekupuj aromatizovanú ( s vôňou ) alebo skús ešte Assan, ale mne assan drží celkovo kratčie ako tie mačacie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:32 michaler - Želvy
a pohl bys me napsat nazev te podestylky hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 23:01 ® . : Hunter : . [3] - ŽelvyRe: michaler
Kúp takú podstieľku čo dobre saje pachy, ja som mal pri myši klasicku bentonitovu pre macky a nebolo to az tak citit, a mys to aj tak nikdy nejedla ... Tak skus
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2012 22:32 michaler - Želvy
nevíte jak neutralizovat pach myší moji rodiče mi je chcou zabavit :-( :-( :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 18:46 ® dan999 [9] - Hadi
dobře poptám se kde to schovávají:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 15:59 ® Utahraptor [1] - Želvy – Re: dan999
Možná si nestěžují, ale jestli si všimneš, že frkají, tak to mohou mít z toho :) A radši si opravdu zkontroluj to uskladnění hoblin než si je převezmeš, ten svrab si tam takhle můžeš zanést a i něco horšího, divocí hlodavci jsou rezervoárem spousty parazitů a často opravdu stačí, aby přes ty hobliny přeběhla myš a je to v pytli :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2010 13:23 ® dan999 [9] - Hadi
uf děkuji za příspevek(nebo spíš i kritiku:-)) v tech T4 mám vždy tak 3-4 potkany podle toho jak to výjde:-) a tech 18cm určitě mají.
k těm hoblinám: jsme se stolařem domluveni že máme hobliny bez laku atd. ale jsou často jen z jehličnanů, příjemně voní a potkani ani myši si na ně nestěžují :-P no někdy to vyfotím a ukážu jak to v garáži máme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2010 11:38 ® Utahraptor [1] - Želvy – Re: dan999
Tak já zrovna odpůrce plastového programu jsem, už proto že jsem potkanář-malíkář :) Nevidím jediný důvod, proč by zvířata určená jako krmení (ať už pro hady nebo pro lidi) nemohli prožít taky kvalitní život, než budou snědeni :) Na druhou stranu chápu, že laboratorní potkani byli vyšlechtěni právě v T4 bednách a jsou na světe větší zla. Pokud ty T4 nejsou přecpané (max. 5 dospělých potkanů na jednu bednu, 4 jsou optimum) a jsou dostatečně vysoké (alespoň 18 cm, aby potkan mohl panáčkovat), tak to ještě u "hadaře" překousnu :)

Ale ty hobliny od truhláře... teda neznám ho a nevím co přesně od něj bereš, ale v těch hoblinách mohou být různé laky na dřevo, které mohou být jedovaté, navíc to mohou být hobliny z jehličnanů, jeijichž pryskyřice mohou potkany a jiné hlodavce dráždit a mohou na to mít alergii. A pokud mají do dílny nebo do skladu přístup divocí hlodavci, můžou tvoji potkani mít svrab právě z toho, nemluvě o tom, že mohou chytit nějakou mnohem horší chorobu.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2010 09:08 ® dan999 [9] - Hadi
děkuji celkem mi to nahnalo strach:-) potkany mám v bednách T4(teď se ozve mnoho odpurců "plastového programu") v jedné je samec a samice na spáření, březí samice jdou do T3jek tam odchovají mladé a jdou zpátky k samci. Každých 6dní čistím vše: měním podestýlku (hobliny od stolařů) ve všech bednách (i myším) a bedny vymiju vodou se savem, napaječky se vypláchnou a jednou za 3 čištění je i vevnitř vymyju savem a kartáčkem. to je můj chov:-), jestli je něco špatně(hobliny by měli být bezprašné, ale k těm jsem se ještě nedostal:-() tak to tu napište a já to rád změním, prosím nepište že ty bedny jsou malé nebo že to není podobné jejich přirozenému prostředí Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2010 07:50 ® Utahraptor [1] - Želvy – Re: dan999
U svrabu je problém, že na zdravých jedincích se nemusí projevit, obvykle se nejvíc projeví na jedincích s oslabenou imunitou, každopádně ty roztoče pouhým okem neobjevíš, a to že je zamažeš indulonou zahubí jen ty parazity kteří jsou právě na uchu, ale mohou být zrovna i jinde a na jiných potkanech, takže pokud to nepřeléčíš všechno a nevyměníš podestýlku, tak se jich nezbavíš. Pořád tam budeš mít rezervoár zákožek nebo jiného ksindlu. Možná ti to doma nevadí, ale kdyby tě třeba začaly svědit ruce, tak budeš vědět od čeho, ten svrab se sice drží jen na potkanech ale citlivější lidem to taky nedělá dobře nemluvě o alergicích.

Tohle je tedy konkrétně o potkaním svrabu, ale funguje to i u myší a jiných hlodavců.
http://www.theblackhole.estranky.cz/clanky/zdravotni-problemy-laboratornich-potkanu/svrab

PS: Pok,ud ta zvířata nechceš léčit, tak máš asi lepší je všechna zkrmit, vydesinfikovat chovná zařízení a pořídit nové potkany, nejlépe od osvědčeného chovatele, který je má bez srabu. Což u krmných potkanů sehnat bývá problém, nikdo to neřeší stejně jako to neřešíš ty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2010 20:54 ® dan999 [9] - Hadi
já doufám že v srsti nic nemaj vypadají zdravě rozmnožují se normálne proste vše ok:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2010 18:47 ® Utahraptor [1] - Želvy – Re: dan999
Jenže ta indulona vyřeší pouze to, co je vidět na uších, neřeší parazity v srsti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2010 14:34 ® dan999 [9] - Hadi
děkuji za radu ale myslím že je to celkem drahé když funguje i indulona:-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2010 20:55 ® Sprachys [0]
cau, mne poradila chovatelka stronghold pro kotata, naredit do 10ml lihu a dat kapku mezi lopatky... potkance do tydne zmizely vsechny strupy a je v pohode ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.05.2010 13:06 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
tu v tomto zapadakove sa takym nezaoberaju ani sa tu nerobia kastracie kralicicam tak podla mna mys ??? no ja neviem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 21:58 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
Léčebný postup i přípravky jsou popsány v tom článku, jen to bude chtít zvolit dávkování přiměřené mnohem nižší hmotnosti myšáka ;-) . Určitě by se hodil názor veterináře, jestli znáš nějakého dobrého, tak za ním zajdi :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 19:29 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
tak bude to asi svrab treba to liecit ale ako ??? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2010 00:54 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
No, vypadá dost zle. Zkus se mrknout do rubriky "Zdravotní problémy..." na http://theblackhole.estranky.cz . Je to sice o potkanech, mohlo by tam být ale dost podobností...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2010 16:56 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
boze ved poradte niekto sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 13:42 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
Fotka k příspěvku
a este klieka

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 13:40 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
Fotka k příspěvku
dalsia

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2010 13:38 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
Fotka k příspěvku
foto

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2010 17:46 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
no ved aj ja som myslel a mam aj alergiu na roztoce a tak som to vystriekal Almusom EKO na ektoparazity samozrejme mys ak klietku ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2010 15:12 ® dan999 [9] - Hadi
já mám trošku problémy že se mi u potkanů dělají strupy na uších a a někdo mi říkal že jsou to roztoči, a že se to maže indulonou a pomalu to ustupuje:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2010 14:51 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
Hmmm... a nemůže mít třeba roztoče? Mě je kdysi (nevím odkud, nevím jak) chytil neboštík potkan Oliver a zápasili jsme s tím (s přestávkami) dobrou půlku jeho života. Zajímavé je, že jeho spolubydlící a kámoš Albert byl celý ten čas naprosto v pohodě, na něj ty mrchy prostě jaktěživo nevlezly. Olin se ovšem mohl, chudák, udrbat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2010 13:42 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
ja som tu podstielku pre macky dal len nedavno ako nahradu za hobliny a nieje vonava. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2010 08:41 R - ® fajfmen [164] - Ještěři – Re: hunter
Alergie to klidně být může, třeba i na parfemaci zmíněné kočičí podestýlky. Zkoušel jsi podestýlku z kukuřičného šustí? Není prašná, takže by mohla kožní i respirační problémy vyřešit. Důležité je i kvalitní větrání. Máš ho v klícce, nebo v "terku" (akváriu bez vody)?
A toho džungaráka k němu nedávej, je silnější a aktivnější, myšáka by mohl utlačovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 20:49 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
hej mal som doteraz som s tym zacal daco robit a dal som jej podstielku pre macky hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 16:28 ® dan999 [9] - Hadi
oni kýchají? a co máš jako podestýlku, doufám že ne hobliny rozzureny rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 14:02 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
ale ja som chcel rade tiez aj kycha
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 20:14 ® dan999 [9] - Hadi
mě se myši spíš porvou než aby se škrábali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 18:40 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
no ja mam mysiaka ktory sa skriabe na hlave a krku az do krvy,ma take chrasty od skriabania, co mam robit ??? uz je na tych miestach uplne vyplznuty . nemoze to byt nejaka alergia ??? a co by spravil keby som ku nemu dokupil maleho skrecka dzungarskeho ? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2010 10:56 RadioactiWe - Želvy – Re: Petr
No ja som to spozoroval na mojom myšiakovi, spravil sa mu taký hrb, nevedel som od čoho to je, prvé čo ma napadlo bol kolotoč, tak som mu ho zobral a nejak sa to spravilo. Teraz už vyzerá OK ano
Ešte dodám že už bol dospelý hmm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2010 11:28 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
no jasne belgicaka ten je proste naj ano :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2010 15:00 ® dan999 [9] - Hadi
já bych si na mazlení koupil radši křečka morče králíka nebo něco podobného(vřele doporučuji králika belgického obra smich smich smich , na azleni akurát)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2010 23:39 R - ® Pogona [301] - Ještěři
Tak ňák, myš je dobrá jen na jednu věc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2010 09:16 ® dan999 [9] - Hadi
hmmm mě teď had nežere:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2010 22:55 R - ® jammes [11] - Ještěři
já nečistím vůbec, myš nepřežije dýl jak 5 minut když ji dám k hadovi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2010 12:22 R - ® l3nka [4] - Hlodavci – Re: dan999
já čistila každý druhý den
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 17:30 ® dan999 [9] - Hadi
ke mě když přijdeš do garáže tak to musíš nechat vyvětrat jinak odpadneš:-) (čistíme každý 5tý den)
a v garáži jsou myšky, mastomyšky a potkanci :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 15:15 R - ® l3nka [4] - Hlodavci
Souhlasím s Danem.. Ale celkem dost jsou slabá slova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 14:49 ® dan999 [9] - Hadi
Ahoj jak je to s kolotočem to nevím ale laboratorní myšky celkem dost smrdí :) (věřmi vím o čem mluvím)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2010 20:02 R - ® l3nka [4] - Hlodavci
Já slyšela, že kolotoč není vhodný protože se jim tam může zamotat ocas ale jak jsem je měla tak i skolotočem bylo vše OK :-) být tebou tak se nebojím.. Ale čistě můj názor

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Zpět na obsah sekce Hlodavci Přidat reakci • Zobrazeno 1642x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/237-laboratorni-mys