veleštír císařský
Díky za dobrou zprávu. Vůbec nevím kde jsem k těm roztočům přišel.
tak ti nebezpeční nejsou

,ale četl jsem ,že vyhubit prý nejdou

.
Jak poznám, ktří roztoči jsou nebezpeční? Ty co mám v teráriu jsou bílé barvy.
To záleží na tom jací. Někteří roztoči sice opticky otravují, více méně ale ničemu nevadí. Jiní ale zase vadí dost...
Objevili se mi v teráriu u štírů roztoči. Je to pro ně nebezpečné? Jestliže ano, tak mi prosím někdo poraďte jak je bezpečně zlikvidovat. Za každý nápad děkuji.

Ty jo, ja vim jen, ze je to heterometrus, ale jake ma "prijmeni" to presne nevim...pac jsem si to nenapsal a oni jsou si festovne podobny...kazdopadne diky moc za radu.
Dokud nosí mláďata, tak potravu nepřijme. Krmit se začne až po jejich odstavení.
Mmch. nemáš náhodou spinifery? Pár kousků by se mi hodilo

mám sice štíry r. heterometrus, ale dotaz patří se týče asi v mém případě každého štíraře. Právě se mi rodí prckové a jelikož jsem ještě prcky nikdy neměl, tak se chci zeptat, jestli oddělenou samici s prcky krmit normálně nebo ne. Díky moc za rychlou odpověď.
nááádhera

ale ten v levo je hezčí

dle mého

Fůůůj

...sranda

, je pěknej

Jen málokdy snesou na svém teritoriu štíři nově příchozího jedince. Většinou toho, kdo nemá jejich pach, bez pardonu zabijí.
Ze vzniku incestních defektů u těchhle zvířat neměj strach, "společenské" druhy se takto z víc než 90% rozmnožují i v přírodě

zdárek lidičky, mám dotez k chovu štírů, chci si pořídit ale nevim kolik je tak idealní a hlavně mám dilema: když si koupím třeba 4 sourozence, bude to problém, kdyby se množili? jako u savců je problém příbuzenská plemenitba, je to problém i u hmyzu? díky

Chtěl jsem přidat i foto, ale napoprvé to nevyšlo. Tak ještě jednou.
Zdá se, že sem nikdo nechodí, tak já něco přihodím.

tiše závidím...

Už jsem dlouho neposlal foto svých chovanců, tak nyní jednu novější.
0
[755] - Ještěři 12.07.10 21:26 Felix Moc vám děkuju za pomoc. Sama jsem si něco našla, takže už žádnej poplach nebude

No tak je to tomu dost podobný, ale nejsem si jistá. Možná to co jsem viděla, bylo ještě nedospělý, tak je to možný. A odkud to tak je? Kde se tu vzal v baráku? Je to domácí druh? Dělají tu z toho poplach a tvrdí, že to je ze dřeva, ale já si nemyslím.
jj byl

taky jsem to párkrát viděl

Ahojda, nevím, zda jsem na správném foru, pže to co jsem našla na polštáři, neumím popsat ani zařadit. Chci se optat, zda byste někdo nevěděl, o co jde. Jak říkám, našla jsem takový malinkatý zvířátko, pár milimetru, tak 4 milimetry, mělo to tak 6 nožiček, nevím už přesně a ještě to mělo přední pár jako klepítka. Jednoduše říkám, že to vypadalo jako škorpion, ale bez ocásku. Taky to couvalo pozadu. Nevíte tedy, co to může být a kde se to vzalo?
Díky za odpověd
nevím něco jako vnější kostra nebo hmyzí krunýř

moc si to už nepamatuju ale tak tomu říkala učitelka
no to jsme se tak jako že učili ale né pod názvem kutikula
a děkuji za vysvětlení
Kutikula je vnější chitinová kostra. To, co stonožkám, štírům, pavoukům, hmyzu a dalším členovcům (tzn. všeobecně bezobratlým) drží tvar těla pohromadě... My máme kostru uvnitř těla, oni zase vně. A proto se musí svlékat, aby mohli/y růst... (což je ovšem učivo základní školy

)
... Prckové se prostě cpou, co se do nich vejde a na to konto (než se svléknou) se "nevejdou" do původního krunýře. Tloušťku bych řešil až u dospělého zvířete, u prcka to většinou není problém

jo děkuji jen ještě nevím co je ta kutikula

prostě se mi zdá že ty "šupiny na zádech jsou moc daleko"
Díky za dobré zprávy, měl jsem strach, že dělám něco špatně.
Je to OK. Prostě se cpou a jsou v růstu (a kutikula samozřejmě nepřirůstá)

Nevím jestli je to normální, jsou to moji první. Žerou celkem dobře a vypadají v pohodě. Jestli je něco špatně, budu rád za nějakou radu.
takový technický dotaz: je normální že jsou takoví nafouklí?

Po dvou měsících jsem pár fotek, jak rostou moji štíři.
jj prcky ukaž až bude možnost.-)
to jako stojí na "ocasu"? a opírá se nohama o sklo a klepetama se to snaží otevřít? husýýýýý

S tím nízkým terkem u spinifera bacha (jestli bude otvírání shora). Hele, kde jsem dnes ráno našel tu svou potvůrku. Docela mi to v první chvíli vyrazilo dech

Štíři jsou parádní, zrovna dnes jsem se díval, jak se snaží lovit cvrčky. Docela jim to jde a pěkně přibívají.
tak snad to nějak dopadne jo jen tak pro srovnání čí jed je pro člověka horší nebo může vyvolat horší reakce nebo alergie)
h.spinifer :
g. rosea ? na spinifera jsem přesídlil kvůli nízkému budoucímu terku

Držím pěsti s přemlouváním

Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3413x