Přihlásit se TERARKA.NET »

veleštír císařský

NápovědaFórum » Bezobratlí » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
veleštír císařský
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – roztoči
Díky za dobrou zprávu. Vůbec nevím kde jsem k těm roztočům přišel.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petroneus
tak ti nebezpeční nejsou :-) ;-),ale četl jsem ,že vyhubit prý nejdou :-( .
Jak poznám, ktří roztoči jsou nebezpeční? Ty co mám v teráriu jsou bílé barvy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: starosta
To záleží na tom jací. Někteří roztoči sice opticky otravují, více méně ale ničemu nevadí. Jiní ale zase vadí dost...
Objevili se mi v teráriu u štírů roztoči. Je to pro ně nebezpečné? Jestliže ano, tak mi prosím někdo poraďte jak je bezpečně zlikvidovat. Za každý nápad děkuji. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ScotyRe: fajfmen
Ty jo, ja vim jen, ze je to heterometrus, ale jake ma "prijmeni" to presne nevim...pac jsem si to nenapsal a oni jsou si festovne podobny...kazdopadne diky moc za radu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: scoty
Dokud nosí mláďata, tak potravu nepřijme. Krmit se začne až po jejich odstavení.
Mmch. nemáš náhodou spinifery? Pár kousků by se mi hodilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - scoty – dotaz
mám sice štíry r. heterometrus, ale dotaz patří se týče asi v mém případě každého štíraře. Právě se mi rodí prckové a jelikož jsem ještě prcky nikdy neměl, tak se chci zeptat, jestli oddělenou samici s prcky krmit normálně nebo ne. Díky moc za rychlou odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dan999
nááádhera potlesk ale ten v levo je hezčí :-D dle mého :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - starosta
Fotka k příspěvku Posílám obrázak mého chovance po čtvrtém svléknutí.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer Re: starosta
Fůůůj :-D
...sranda ;-), je pěknej :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta
Fotka k příspěvku Štíři opět povyrostli,tak posípám foto.

štíři opět trochu povyrostli,posílém foto
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix – Re: market
Jen málokdy snesou na svém teritoriu štíři nově příchozího jedince. Většinou toho, kdo nemá jejich pach, bez pardonu zabijí.
Ze vzniku incestních defektů u těchhle zvířat neměj strach, "společenské" druhy se takto z víc než 90% rozmnožují i v přírodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - market
zdárek lidičky, mám dotez k chovu štírů, chci si pořídit ale nevim kolik je tak idealní a hlavně mám dilema: když si koupím třeba 4 sourozence, bude to problém, kdyby se množili? jako u savců je problém příbuzenská plemenitba, je to problém i u hmyzu? díky :)
Reklama
nádhera, já cu takýýýý
 Reagovat na tento příspěvek 0  - graba – Re: graba
Fotka k příspěvku Chtěl jsem přidat i foto, ale napoprvé to nevyšlo. Tak ještě jednou.

Reagovat na tento příspěvek 0  - graba – Re: dan999
Zdá se, že sem nikdo nechodí, tak já něco přihodím. :-(
tiše závidím... potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – štír
Fotka k příspěvku Už jsem dlouho neposlal foto svých chovanců, tak nyní jednu novější.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix
palec
Fotka k příspěvku Tak se štíří poprvé u mne v terárku svlékli, už nevypadají tak obézně.

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rendy – Re: Katarína
palec stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katarína – Re: Katarína
Moc vám děkuju za pomoc. Sama jsem si něco našla, takže už žádnej poplach nebude :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katarína – Re: Rendy
No tak je to tomu dost podobný, ale nejsem si jistá. Možná to co jsem viděla, bylo ještě nedospělý, tak je to možný. A odkud to tak je? Kde se tu vzal v baráku? Je to domácí druh? Dělají tu z toho poplach a tvrdí, že to je ze dřeva, ale já si nemyslím.
Reklama
jj byl:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rendy – Re: Katarína
A nebyl to štírek obecny? Taky jsem ho párkrát u nás viděla.
img52.imageshack.us/…
taky jsem to párkrát viděl:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katarína – nevím co to je
Ahojda, nevím, zda jsem na správném foru, pže to co jsem našla na polštáři, neumím popsat ani zařadit. Chci se optat, zda byste někdo nevěděl, o co jde. Jak říkám, našla jsem takový malinkatý zvířátko, pár milimetru, tak 4 milimetry, mělo to tak 6 nožiček, nevím už přesně a ještě to mělo přední pár jako klepítka. Jednoduše říkám, že to vypadalo jako škorpion, ale bez ocásku. Taky to couvalo pozadu. Nevíte tedy, co to může být a kde se to vzalo?
Díky za odpověd
nevím něco jako vnější kostra nebo hmyzí krunýř:-) moc si to už nepamatuju ale tak tomu říkala učitelka
Jak tam tomu říkali?
no to jsme se tak jako že učili ale né pod názvem kutikula:-)
a děkuji za vysvětlení:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix – Re: dan999
Kutikula je vnější chitinová kostra. To, co stonožkám, štírům, pavoukům, hmyzu a dalším členovcům (tzn. všeobecně bezobratlým) drží tvar těla pohromadě... My máme kostru uvnitř těla, oni zase vně. A proto se musí svlékat, aby mohli/y růst... (což je ovšem učivo základní školy ;-) )
... Prckové se prostě cpou, co se do nich vejde a na to konto (než se svléknou) se "nevejdou" do původního krunýře. Tloušťku bych řešil až u dospělého zvířete, u prcka to většinou není problém :-)
jo děkuji jen ještě nevím co je ta kutikula :-O prostě se mi zdá že ty "šupiny na zádech jsou moc daleko"
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – Re: Saša
Díky za dobré zprávy, měl jsem strach, že dělám něco špatně.
Je to OK. Prostě se cpou a jsou v růstu (a kutikula samozřejmě nepřirůstá) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – Re: dan999
Fotka k příspěvku Nevím jestli je to normální, jsou to moji první. Žerou celkem dobře a vypadají v pohodě. Jestli je něco špatně, budu rád za nějakou radu.

takový technický dotaz: je normální že jsou takoví nafouklí?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – Re: Saša
Fotka k příspěvku Po dvou měsících jsem pár fotek, jak rostou moji štíři.

Jasně. Sám se toho nemůžu dočkat :)
jj prcky ukaž až bude možnost.-)
Dík, už jsem to tam nahrál i s krátkým videem, jak pobíhala terkem, než si vybrala úkryt. Protože z něj ale (celkem pochopitelně) zatím nevylezla a nechci ji v něm vyrušovat, tak zatím netuším, jak porod dopadl. Fotky prcků tím pádem budou až kdoví kdy :-)
Reklama
tak at rychle rostou a držím palce při chovu i odchovu:-) palec palec
Ne ne, pod "ocasem" má tak 15 cm volného prostoru (!) a klepety se drží horní kolejničky dvířek, jako gymnasta na kruzích. Fór je, že i 3D je moc daleko na to, aby z něj na tohle místo dosáhla a po skle vylézt neumí. Musela tam prostě doručkovat. Je to docela nářez, co takové zvíře dovede, když chce :-)
A dnes ráno jsem ji našel viset ještě o kousek dál - když tam zrovna začínala rodit! Než se pustila (nebo se spíš neudržela) a pak hned zalezla pod kůru, fotnul jsem ji znova a snad líp. Večer to dám na prezentaci, dost možná, že už i se snímky jejích miminek :-)
to jako stojí na "ocasu"? a opírá se nohama o sklo a klepetama se to snaží otevřít? husýýýýý
Fotka k příspěvku S tím nízkým terkem u spinifera bacha (jestli bude otvírání shora). Hele, kde jsem dnes ráno našel tu svou potvůrku. Docela mi to v první chvíli vyrazilo dech coze

Reagovat na tento příspěvek 0  - starosta – Re: dan999
Štíři jsou parádní, zrovna dnes jsem se díval, jak se snaží lovit cvrčky. Docela jim to jde a pěkně přibívají.
Jednoduše řečeno - alergika "sestřelí" spolehlivě oba ;-)
Obecně vzato jsou jedy pavoukovců velice komplikované svým složením a jejich účinky málo prozkoumané a zkoušet je nějak vzájemně porovnávat je prakticky nemožné. Reakce každého jedince na ně jsou individuální, u zdravého člověka by ale problémy neměly vzniknout ani od jednoho z nich :-)
tak snad to nějak dopadne jo jen tak pro srovnání čí jed je pro člověka horší nebo může vyvolat horší reakce nebo alergie) h.spinifer : g. rosea ? na spinifera jsem přesídlil kvůli nízkému budoucímu terku ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona – Re: dan999
Držím pěsti s přemlouváním palec ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 3413x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/239-velestir-cisarsky?od=21