3D pozadí
0 01.01.2012 18:47 ® vitas [1] - Ještěři Co zkusit montážní pěnu a natáhnout lepidlem. Ve více vrstvách lepidla (alespon na kritických místech) by to nemuseli želvy prodrápnout a
opískovat mokrý lepidlo se dá taky dobře.
0 01.01.2012 10:54 ® halaly [10] - Ještěři Taky bych se rád přidal k dotazu, jak vypískovat terárium bez polystyrenu.
0 31.12.2011 13:01 ® allysh [0] - Želvy Zdravím, mám suchozemské želvy, které budu stěhovat do většího. Výroba prvního 3D dopadla dobře, ale představa, že takhle pomalu budu
postupovat i u velkého teraria, tak asi budu zfetovaná. Nechci dělat pozadí z polystyrenu, protože by to želvy drápama asi rozhrabaly za
chvilku. Proto bych opět zkusila nejspíš jen pískem. Nanášela jsem sanitární silikon a sypala na to písek, bohužel i sebemenší výstupek
se tvořil strašně dlouho, po hodně vrstvách a silikon i padal při větší zátěži písku. (použila jsem poměrně jemný) postupně kamínky
za ty 2 roky odpadávají, a želvy ho ze stěn drápama strhávají. U této metody bych chtěla zůstat, ale potřebuji radu nějakou
kvalitnější. Jak kvalitně vypískovat terárium, bez polystyrenu? či uplně jiný způsob??nechci aby jim to zabíralo moc místa na dně- v
horních částech klidně
Starší reakce
0 17.12.2011 12:36 ® khopikcopin [6] - Ještěři – moc dik
moc dekuju za rady
0 16.12.2011 20:59 ® Evil [11] - Ještěři já to tvaroval ředidlem bylo to rozhodně rychlé, ale nejdřív si musíš zkusit na kolik to vyleptá někde vedle když se to proleptá na sklo
tak se to blbě zakrývá
1 16.12.2011 20:01 ® Verčák [37] - Ještěři pájkou to jde opravdu hodně pomalu

můžeš to tvarovat skoro čímkoliv. já to krájela nožem, ale bacha na to.. dělá to hodně hodně
kuliček které díky statické elektřině dělají hodně neplchy

nedoporučuji vysávat... strašně rádo to ucpává vysavač

a když to
budeš zametat tak to poros vodou trošku to pomáchá, sice se na tebe budou furt lepit ale aspon už tak nelítají

a rozhodně to tím kartáčem nedělej na koberci

však se podívej na mojí druhou prezentaci jsou tam fotky s hodně kuličkama

ještě to jde tvarovat třeba ředidlem.. nezkoušela jsem to... ale jelikož polystyren rozežírá tak se to dá... jenom to není tak
kontrolované

můžeš to zkusit první naředit s vodou a pak třeba štětcem trošku nanést.. a uvidíš jak moc velkou díru to udělá

no nevim nevim a nestačilo by kdybych to vytvaroval drátěným kartáčem který se používá např. na rez
Z tvarování pájkou není třeba mít strach, je to jen tak horký, že se s tím dá polystiren "krájet" jako třeba máslo. Je potřeba
udělat si trochu větší očko, já měl kulatý, asi jako kdybych ho obtočil okolo fixy. Jde to dost pomalu, trvá to dlouho a nesmí se na to
pospíchat. A rodiče ti určitě rádi pomůžou

moc dekuju za rady ale nevím jestli mi to rodiče dovolej vytvarovat tou pajkou v domě je mi jen 12
0 16.12.2011 11:12 ® halaly [10] - Ještěři Jo ty jsi myslel že tam máš jen tyče bez pozadí (pozadí jako tapetu).
Já jsem myslel že máš z bambusových tyčí pozadí
Protože se diskutovalo o pozadí a padl návrh se štípaným bambusem nebo kůrou.
Jakýho pozadí? ( asi mi něco uteklo

)
0 16.12.2011 10:57 ® halaly [10] - Ještěři Pogona: Neměl bys někde fotku toho pozadí?
Jak píše kolega Elegans, já jen doplním, že u grandisek takhle mám jen ty bambusové tyče, co se jejich údržby týče, stačí je jednou za
14 dní vzít, omýt vodou a vrátit do terárka, navíc docela hezky vypadají a využiješ jimi prostor pro felsumky
Na zadní stěnu postačí obyč tapetka - je jich nepřeberné množství a stojí pár korun
Lignocel,písek a podobné materiály na to nedávej,felsumy na to nepolezou.Daleko lepší je zadní stěnu polepit kůrou nebo štípaným
bambusem.Ovšem nejlepší je nechat holé sklo,časem pochopíš proč.
Určitě stačí, ale jde spíš o to, jak to bude vypadat a aby to vydrželo. Když už se prdim s 3D pozadím, tak si s tim dám trošku práce, aby
to bylo pořádně. Já ho dělal gekončíkům tři dny.
První den jsem nalepil polystyren (desku a terasy), druhej den jsem to vytvaroval páječkou a napatlal lepidlem na kachličky a třetí den jsem to
nastříkal na žluto-hnědou. Lepidlo na polystiren schne celkem rychle, ale to na dlaždičky mi ani přes noc neuschlo, tak jsem na to ráno
namířil přímotop a v poledne bylo sucho
Na výsledek se můžeš podívat v mojí prezentaci

0 15.12.2011 18:07 ® khopikcopin [6] - Ještěři – dobrý den
dobrý den chci se zeptat jestli do terária pro phelsumy madagagascariensis grandis stačí na 3D pozadí jen vyřezaný, nabarvený polistyrén a
nebo se musí potřít montážním lepidlem a nebo místo toho nabarvení stačí natřit silikonem pak na to naházet lignocel prosím poradte
Starší reakce
0 05.12.2011 14:06 ® Číža [0] - Ještěři Nebo me napadlo napatlat jednoduse vytvarovany polystyren akva. silikonem a nahazet na to tu raselinu.... Pak uz by to teoreticky zadne dalsi natirani
nepotrebovalo... Otazka je ale zase jak dlouho by to drzelo...
0 05.12.2011 14:02 ® Číža [0] - Ještěři Zdravicko vsem, mam takovy dotazek ohledne pozadi, hodi se to lepidlo na dlazdicky do tropickeho terka? A jestli ano da se take posipat raselinou? v
podstate potrebuji zjistit jestli to pak jeste enjak upravujete nebo ne.... Moc dekuji za odpoved.
Starší reakce
0 30.11.2011 20:29 ® sarka [5] - Ještěři
0 30.11.2011 20:22 ® Sewer [97] - Ještěři No to ste mi teda pomohli, dyť já ani nevim, jestli tam toho mám nalejt decku nebo 3 litry...
0 30.11.2011 16:23 ® vitas [1] - Ještěři Namíchej si to tak, aby se ti s tim dobře pracovalo, aby to neteklo a aby to nehrudkovalo. Tak akorát. Co já takhle vidim kluky na fasádách tak
to všichni míchaj baj voko. Poměrem se nikdo netrápí.
0 29.11.2011 23:06 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Pfuuf, jsou to už tak dva tři roky, co jsem sem poprvé (a od té doby ještě nejmíň desetkrát) nadatloval postup na 3D s použitím Eprosinu
(dnes Eprokitu): v nejprimitivnější formě napatlat tmel na sklo, zasypat pískem, druhý den osprchnout a - hotovo. V té lepší to nanášet na
polystirenovou, dle libosti tvarovanou desku a tu pak upevnit ke sklu nádrže silikonem...
Třicet čtyřicet let starý způsob výroby prostorového pozadí (osvědčeného dlouhodobě i v akvaristice u afrických cichlid) za pětikilo
nevyzkouší nikdo, zatímco komplikovaný způsob za nejméně 2500,- (na stejný rozměr) připadá kdekomu jako nej...
Vážně paradoxy
0 29.11.2011 20:30 ® honzap92 [0] - Ještěři 5ky ti bude stacit podle me vpohode. Jestli to nemas nejake mega pozadi
0 29.11.2011 20:15 ® Sewer [97] - Ještěři Já koupil jen 5 kg

...ale množství vody na rozmíchání na něm nepíšou...
0 29.11.2011 20:09 ® honzap92 [0] - Ještěři Já jsem měl zase málo lepidla na dlaždičky tak jsem zbytek dosypal sádrou a přidal tam Duvilax( to je takové lepidlo do omítek a podobných
směsí) a drží to jako prase. Vůbec si nemůžu stěžovat.
přiměřeně

já jsem koupila pytel 25 kg kde kterému psali že spotřeba vody na to množství je cca 6 litrů, tak si to poděl

já dělala
první vrstvu řidší a druhou spíš hustou, ale písek jsem tam nedávala vůbec

0 29.11.2011 16:56 ® Sewer [97] - Ještěři – Lepidlo na dlaždičky - poměr
V jakém poměru mám smíchat lepidlo na dlaždičky, vodu a písek, abych to mohl napatlat na 3D pozadí z polystirenu?

Starší reakce
Pogony od Pogony mají hodnotu milionů již dnes
0 23.03.2011 20:13 ® Jirka [39] - Ještěři Ty jo, budu milionář!!! Ještě k tomu, jestli to vyjde, budu mít agamku od Pogony a ta také nabyde na ceně, až se vy dva proslavíte svým umem
a já na tom vyrejžuju balík

To je jasný, že to udělám.. Takže se snaž

)))
Máš to moc hezké, šikula

). Já ani neměl pořádně představu, jak bych to chtěl, tak jsem pozadí do terárka předal do rukou
zkušenějšího chovatele a už se těším na výsledek
Je to dost jednoduché, já taky nejsem příliš zručný, ale pozadí jsem si udělal sám. Jeskyňky a dutiny jsem vypálil zapalovačem do
polystirenové desky o rozměrech zadní stěny terária a jedno polystirenové patro jsem přilepil lepidlem na polystiren.. Pak jsem to přetřel
spárovací hmotou na dlaždice zvolené barvy a posypal pískem. Toť vše. Fotky mám tady.
0 22.03.2011 14:04 ® volph [9] - Ještěři Ahoj lidi.. Ještě nejsem ani chovatelem, ale již si chci zařídit terárium pro Agamu vousatou. Chtěl bych si možná i zkusit sám vyrobit 3D
pozadí, jen nejsem zrovna kutil, tak bych se vás chtěl optat, jestli někdo nevíte o stránkách, kde by byl něco jako manuál k výrobě 3D
pozadí krok za krokem, nejlépe s fotodokumentací postupu

.
Díky

Starší reakce
0 31.12.2010 18:19 ® skroby [0] – Re: Pogona
tak to jsem rád

0 30.12.2010 21:53 R -
® Pogona [303] - Ještěři – Re: skroby
není to nebezpečné
0 29.12.2010 14:39 ® skroby [0] – Re: fajfmen
tak mám v terárku větev z hrušky,jedním koncem je v malém jezírku a začíná rašit,je to pro leguána nebezpečné?
Starší reakce
0 16.12.2010 17:53 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: skroby
Může se stát. Třeba když z ní bude i nepatrně cítit podhoubí, tak se toho kusu radši zbav (riziko zavlečení dřevomorky). Oproti tomu
např. lehký (!) pach plísně, nejsou-li tam viditelné povlaky, většinou problém nepředstavuje. Stačí to kartáčkem vydrbat pod tekoucí
vodou a pak důkladně vysušit (čím déle, tím líp - já to většinou uskladním tak na půl roku do suchého dobře větraného prostředí,
pouze vyjímečně použiji čerstvě přinesenou kůru nebo dřevo hned). Nejnižší sklony k zaplísnění v terku má kůra jehličnatých
stromů. Ty mají vysoký obsah antimykotických silic, i tak je ale dobré použít borku ze starých soušek anebo pařezů daleko spíš než tu,
kde je ještě relativně čerstvé lýko, které je v tomto ohledu jednoznačně nejrizikovější...
Pokud umístíš kůru do vlhkého prostředí, pak se na ní jako protiplísňové opatření vyplatí podpořit růst zelených řas. V kombinaci s
živým rašeliníkem (obzvlášť, pokud v něm bude bydlet nějaká mikromyceta) pak plísně nehrozí vůbec, pouhá přítomnost volně
kořenujících vyšších rostlin její případný výskyt taky dost výrazně omezí. Samozřejmě je podstatný i systém cirkulace vzduchu v
teráriu

.
Na závěr malý, vlastní praxí osvědčený fígl - pokud se na kůře nebo dřevu přece jenom plíseň v menším množství objeví a Ty ten kus
nechceš anebo nemůžeš vyjmout, potři dané místo malým množstvím antimykotické masti na nohy

, která je tak za cca půl kila k
dostání v lékárnách. Plíseň jako plíseň, zabírá to spolehlivě
Starší reakce
0 08.12.2010 19:54 ® skroby [0] – Re: Pogona
Díky moc,no mě u tý kůry šlo jen o to aby v ní nebylo něco špatného

0 08.12.2010 19:00 R -
® Pogona [303] - Ještěři – Re: skroby
Samozřejmě dají ( jabloně, třešně, hruška,.... ) a záleží jen na Tobě zda s kůrou, nebo bez. Já praktikuji s kůrou, ta ale časem
stejně vyschne a opadá
0 08.12.2010 17:50 ® skroby [0] – Re: Pogona
zdravím,dají se použít i do terária i ovocné stromy?a ten akát s kůrou nebo bez kůry?
0 07.12.2010 23:10 R -
® jammes [11] - Ještěři – Re: dedy
nemáš zač
[1] 2 
Zpět na obsah sekce Ještěři • Přidat reakci • Zobrazeno 2269x