Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Jaký ještěr je vhodný pro úplného začátečníka?

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Ještěři  

+ přidat reakci
Jaký ještěr je vhodný pro úplného začátečníka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2010 23:12 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
A to jo, na průměr to jde. Akorát že nikdy nevíš, co z těch obludíků bude napřesrok ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2010 21:41 R - ® Pogona [303] - Ještěři – Re: fajfmen
Vim, vim, však ti dráčci co má dcera jsou spíš mimo terárko než v něm :-D kolikrát je lovím z pod skříně apod. v teráriu jsou ale schopni přežít díky množství skrýší, větví a podobných uděláte, však on tento tvor stejně 70% času tráví ve své "oblíbené skrýši" a tu opouští za soumraku pouze za účelem chovu. Fakt je, že tihle tři nesjou kdovíjak velcí a sameček mi spíš příjde jako "podpantoflák" a nesmí si moc vyskakovat. Nejednou jsem byl svědkem toho, jak mu samička vytrhla cvrčka z tlamy sežrala a on místo toho, aby ji nějak pokáral, šel si chudák ulovit dalšího :-D
Nicméně 60*45*45 je i tak dle mého na dva až tři !průměrné" gekončíky dobrý ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.12.2010 20:36 R - ® fajfmen [164] - Ještěři – Re: Pogona
Až tři? Já Ti nevím, ale kamarád má (opravdu obrovského, skoro jako průměrná roční vousatka velikého) samečka, co si nárokuje prakticky celé terko, ve kterém se vlastně jenom s bídou otočí... samičky kvůli němu musel vystěhovat do jiného... Fakt sice je, že Dráček (tak se jmenuje :-) ) představuje v rámci druhového vzrůstu nejspíš podobný extrém, jako v lidské populaci hráči NBI, nikdo ale nemůže předem předvídat, do jakých rozměrů zrovna ten jeho konkrétní ještěrák naroste. Pokud se prvoplánově nepočítá s volným pobíháním po bytě (který tomu nutně musí být přizpůsoben), ale spíš celoživotním pobytem v terku, mělo by být toto dimenzované daleko spíš pro maximální rozměry a častou nárokovou sebestřednost nejsilnějších jedinců, než takové to obecně udávané "optimum"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2010 20:55 R - ® Pogona [303] - Ještěři – Re: Anonymka
Určitě do začátku maculariuse, je nenáročný, dá se snadno sehnat za poměrně malé peníze ( mladé už od 200Kč ). Pokud přidáš dostatek skrýší ( jako duté cihly, keraické úkryty, skalky,... ) pak bych do tohoto rozměru dal i tři ( sám mám tři v 50*30*30cm ) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2010 19:48 R - ® fajfmen [164] - Ještěři
Gekončík noční. Jeden. Tohle je vážně dost malinké...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2010 19:46 Anonymka - Ještěři – Jaký ještěr je vhodný pro úplného začátečníka?
asi tak 60x45x45cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2010 19:42 ® veroni [0] - Ještěři – Re: Anonymka
Tak záleží na tom, jak velké terárko si můžeš dovolit ;-) A také je hlavní, když už si nějaké zvířátko vybereš, zjistit si o tom co nejvíce X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2010 18:49 Anonymka - Ještěři – Jaký ještěr je vhodný pro úplného začátečníka?
Jsem začátečník v teraritice a nevím jakého ještěra vybrat

Zpět na obsah sekce Ještěři Přidat reakci • Zobrazeno 433x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/371-Jaky-jester-je-vhodny-pro-uplneho-zacatecnika