Založení terária
Pak je to v pořádku a schutí do toho a určitě se nám tu pochlub s výsledkem
0 22.03.2011 15:28 alenka - Ještěři bát se toho rozhodně nemusíš, mám nějaké známé přece a myslím že slepit terárko není tak těžké,uvidíme, každopádně to začnu
dělat až vymyslím dveře a to ne-šoupací.pak pošlu foto

)
No, pokud chceš lepit skleněné terárium 2 metry a nemáš s tím zkušenosti, pak si dovolím tvrdit, že to nevyjde. Potřebuješ na to velmi
silné sklo, hromadu svorek, upínáků a hlavně nějakou tu zkušenost.....sám bych se takového rozměru už docela bál
0 21.03.2011 23:45 alenka - Hadi no mě jde spíš oto že šoupačky jsou docela nepraktické z hlediska větví atd..špatně se to tam dává aby to pak bylo pevné a
stabilní..jinak sou šoupačky super..jen ty větve..a větší předměty potřebné do terérka:(
0 21.03.2011 23:16 alenka - Ještěři no myslela jsem si to , protože to co tu píšete ani nechápu..

ale zkusit bych si to chtěla

))) jen s těma pantíkama, sewer ty si to lepil
silikonem na sklo a chytlo ti to i železo?mě říkaly v obchodě že je to rozdílné, nechtěla jsem vypadat jak gumka tak jsem si vzala
sklenářský, mám v plánu dělat aspon 2 metry vysoké terárko rohové,proto tu vaši diskusi sleduji abych se mohla učit takže vychytávky a
rady ven prosím

)napadlo vás někoho už udělat si skleněné šufle na spodek terária? pro umístění (písku kamenů a nevím co kdo dává na
dno..ovšem mám strach že něco po... a skleněné tabule budou na prd..
stejně tě jednou odhalíme
Starý sklo neřežu a víc už nenapíšu

mohlo bx to být později použito proti mě,....
když se vrátím k tomu řezání starých skel, mám s tím docela problémy. Většinou to při lámání ujede někam do prd..e než je řez, ptal
jsem se na to i sklenáře a ten takový skal už ani neřeže.
To bych si nedovolil napsat - byla to reakce na otázku "alenky" , ta evidentně zkušenosti nemá, lepit toho vícero neplánuje a v tom
případě je určo lepší pár Kaček připlatit a nechat si desky nařezat
Pokud nemáš s ruční řezačkou zkušenosti, pak je sklenářství lepší volba, já je s ní učil několik měsíců a toho skla co jsem zmrvil
by dalo na padesát velkých terárek
0 21.03.2011 14:33 ® Sewer [97] - Ještěři Potvrzuju, co řekl Pogona

, terárko bylo fakt super, dokonce se mi ani nechtělo věřit, že ho dělal a ne někde koupil
Jinak k těm pantíkům přilepeným silikonem...rozmysli si, jestli je to šťastná volba. Já jsem to tak udělal a dole mi to malinko drhne, ale
nic závažnýho. Je to podle mě sice praktičtější, než posouvací, ale je s tim dost sraní...ale co, předělat se to dá vždycky, ne?
...tady sem ti to trochu nafotil, tak se mrkni na to, jak to mám udělaný já.
http://screenshot.cz/CLTJ0/IMGP3673.JPG
http://screenshot.cz/EPLO8/IMGP3674.JPG
0 20.03.2011 22:58 alenka - Ještěři to jako potřete řezanou čáru petrolejem pak to naříznete a ulomíte? nebo jak?taky jsem si chtěl nechat objednat skleněné tabule,myslíte že
budou mít ve sklenářství aji pantíky?nebo je mám přilepit na silikon? šoupačky jsou totiž docela nepraktické.děkuji
Ty obyč jo, ale potřebuješ k nim petrolej

jinak sklo neuřízneš
Hele já su asi 200 let za opicema, ale používám petrolej a malou ruční řezačku a schválně se zeptej kolegy Sewera, jak se mu líbilo
terárko, když ode mě odjížděl. Uříznul jsem zatím všechno ( jak jsem psal, na vyjímky, jasně, že mi občas něco v ruce zůstalo )
0 19.03.2011 23:53 R -
® Pogona [303] - Ještěři A teď se odporoučím, na Primě dávaj Terminátora 2 - holt klasika, je klasika a i terarsta má televizi
Já problém nikdy ( až na pár vyjímek ) i se starým sklem ( okenními skly ) neměl,....
0 19.03.2011 23:48 ® Jery [7] - Hadi Ještě nevíš, jak je to s řezáním starého skla? Staré okenní tabule jsou prý skoro neřezatelné, protože jsou steklé a speklé teplem,
ale třeba skla co ležely na stole a podobně, by měly být v pohodě ne?
Jojo, levné to sklo to já mám, ale jak levné si pro sebe nechám
"levné" sklo, nevím o čem mluvíš

všechno zdokladuju
0 19.03.2011 22:26 R -
® Pogona [303] - Ještěři Já nim moc napsat nemůžu, nebo by mě mohli zašít
Sklo u sklenáře je většinou drahý, pokud to nejsou zbytky. A cena je taky různá. Zkus se nejdřív domluvit za kolik by ti nechal skla
nařezaný na požadovanej rozměr. 3mm sklo se na terárko moc nehodí, je dost křehký, vem 4 mm nebo na větší 6 mm.
0 19.03.2011 19:00 ® dan999 [9] - Hadi kde sháníte sklo? u sklenáře, kolik tak chce za tabuli 3mm?
Palce držíme

taky teďko kutím něco pro sebe, s dcerou jsme se dohodli a pořídíme si lugubrise

takže hurá pro řezačku, sklo,
petrolej silikon, úhelník a daalší věci a pak už je jen sehnat
Starší reakce
0 07.03.2011 17:29 R -
® fajfmen [164] - Ještěři Jo, tak ten výsledek mě taky hodně zajímá. Zatím jsem dělal jenom se sklem, tak mám trochu obavu, abych přes dřevo nebyl nakonec... dřevo
Starší reakce
0 03.03.2011 19:18 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: dan999
Jo, dokupuji vždy pár kusů a průběžně dávám dohromady. Za pár měsíců to zevnitř natřu, doplním o 3D, zasklím to a bude

. A zatím
mají aspoň ve zviřátkovém kamrlíku ještěráci prima prolejzačku, když vyrazí z terka ven
0 03.03.2011 15:40 ® dan999 [9] - Hadi – fajfmen
počkej, jako ty děláš terárium z palubek? máš můj obdiv, já bych do toho nešel, jen potichu doufám, že ty palubky budou jen z venu a
yevnitř bude neco jako osb apodobně

palubky mají takové drážky, a nevím jak by se v nich líbil ruzným roztočum a dalším potvurkám

ale dobrý nápad

dej potom vedet, jak to dopadlo
0 01.03.2011 19:48 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: dan999
Hele, palubkové zrovna (pooomaaaluuu

) dávám dokupy. Neber mi vítr z plachet

(ale je fakt, že je to souhrnem hodně drahá
sranda...)
0 01.03.2011 19:42 R -
® fajfmen [164] - Ještěři – Re: Pogona
Amen. Mluvíš mi z duše, i když třeba u pouštního terka je dřevo (myslím dřevo a ne většinou mírně jedovaté OSB) docela slušný
materiál
[1] 2 
Zpět na obsah sekce Ještěři • Přidat reakci • Zobrazeno 1729x