Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Výbava terária a pořízení Jemeňačky :)

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Výbava terária a pořízení Jemeňačky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 13:13 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Pogona
Zářivka z druhého odkazu je sice UVB, nicméně když už, doporučil bych spíše zmiňovanou ReptiGlo 10.0, ta je z těchto ( nejen dle mých zkušeností ) nejlepší. Navíc stojí o pár stovek méně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 13:11 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Chuck
Tyto žárovky však neobsahují UVB záření, tudíž se jedná o obyčejné předražené žárovky v pěkném obalu.
UVA složku světlá totiž obsahuje každý světelný zdroj, tzn. veškeré žárovky, zářivky atd.
jedná se jen o poměrně chytrý trik prodejců, jak prodat za hodně obyčejnou žárovku :)
Bláboly o rozvržení tepla a o tom, jak jsou vhodné atd. jsou opravdu jen bláboly, jelikož obyčejná žárovka za 8Kč udělá tu samou službu.
Ušetřené peníze je dobré investovat do jiných potřeb ( minerály, UVB žárovky,... )
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 10:10 Chuck
Děkuji za reakce. Díval jsem se na další žárovky, co říkáte na tyto ? www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 08:25 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Sewer
Vybyvení terária je v pořádku, jen bych volil slabší wattáž u toho UVBéčka, sice tam píší, že je dobré pro terária o minimálním objemu 0,2m3, ale zárověň píší i toto :

Volba správného výkonu žárovky závisí na více faktorech, hlavně na velikosti terária, teplotě v okolí terária, umístění v prostoru a také samozřejmě na teplotních požadavcích zvířete.


V teráiích pro chamíky, která mají 50*100*50cm, používám UVBéčko o síle 26W a k tomu 25W žárovku a je to až až. 100W si myslím, ti v takovém teráriu udělá přílišné horko - chamíci při dlouhodobých teplotách ( nad cca 32C ) umírají.
Dobré je např. UVBéčko z řady Bright sun desert ( jsou o síle už od 50W, což by tady, myslím stačilo ). Navíc se jedná rovněž o lepší a kvalitnější UVB zdroj a není potřeba podávat žádné vitamíny. Pouze se krmný hmyz obaluje v minerální směsi Nutri Mix ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.12.2010 00:54 Muž Sewer [151] - Ještěři
Aj, tak to jsem se opravdu překoukl :) ...nicméně určitě si počkej, co ti k tomu řeknou ostatní ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 23:33 Chuck
No ta UVB žárovka za stovku není :) Asi ses přehlídl, myslim si, že za 1 394 ,- už by to měla být dobrá žárovka :) Ale uvidíme jaké budou reakce ostatních členů fóra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 23:26 Muž Sewer [151] - Ještěři
Terárko má hezké rozměry, ale ta výbava, co jsi si našel... No, písek na dno koupíš daleko levněji v nějakém stavebním hypermarketu (hornbach, ...) nebo si ho můžeš někde nabrat (u vody), vlhkoměr za 500 mi taky přijde předražený a navíc mi přijde zbytečný, prostě ho musíš minimálně 2x až 3x denně porosit. Tvarovací liána? V lesích je větví spousta ;-) Napaječka v podobě misky? Chamík z toho pít neumí :-) jen olizuje kapky ze všeho, co je v teráriu. 3D pozadí? Taky se to dá po domácku udělat daleko levněji a přitom to bude třeba i vapadat líp ;-). To světlo, co jsi si vybral určitě nebude dostačující, chamík bude potřebovat mít ve vrchní části terária dost vysokou teplotu a ještě bude potřebovat dostatečně silný zdroj UVB záření. K tomu budeš potřebovat dvě žárovky a to ti tahle za stovku určitě nenahradí ;-) . Jako výhřevná postačí obyčejná žárovka, ale na UVB jsou od 500,- Kč výš. Přesné hodnoty UVB ti již poradí jiní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2010 23:19 Chuck – Výbava terária a pořízení Jemeňačky :)
Ahoj, už delší dobu bych si chtěl pořídit Chameleona. Na této stránce jsem se dočetl, že pro začátečníky jsou nejlepší Jemeňáci a to samice. Terárko si nechám slepit sklenářem, rozměry bych si představoval 70x47x80 (DxŠxV). Bohužel ale nevím, jestli je mnou vybraná výbava ta správná: www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/… ; www.robimaus.cz/…. Neberte to prosím jako reklamu na tento e-shop :) Dále bych se chtěl zeptat, jaké jsou nejvhodnější vitamíny a doplnky stravy, ale také rostliny do térarka.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 367x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/382-vybava-teraria-a-porizeni-jemenacky-: