1 10.04.2011 22:52 ® Jery [7] - Hadi Nu ověřil jsem si již mnohokrát, že to je vždy o samotných zvířatech a jejich povaze. Stává se že neagresivní druh zvířete má velmi
agresivní jedince a naopak a i záleží jak si kdo na koho zvykne. Chovám mastomys coucha na krmné účely a stalo se mi, že jsem si přinesl od
chovatele nekolik mastomyší a najednou se vířily piliny. Je to běžné že si vyříkaj hierarchické vztahy a pak je klid. Jeden nově
přinesenej samec měl ale smůlu. Prostě jedný stávající samici nesednul a byl oheň na střeše. Byl mladej, nekonfliktní a prostě nebyl
důvod, aby jí vadil. Ta ale po něm šla jak slepice po flusu. Jakmile byl v terárku, tak přivřela očí, sklopila uši a šla po něm. Jak se
někam schoval, tak hledala dokud jej nenašla a znova. Jednou jsem jí zrovna, když byli v chumlu třepnul přes hlavu a to chvíli zkrotla,
protože si asi myslela, že to udělal on. To dalo chvíli na to ho ulovit a dát alespoň na doléčení zranění k Potkanovi. Když se uzdravil,
tak jsem ho na den vypustil nazpět. Všechny mastomyší (cca 8 kusů) ho ignorovali a akorát ho očuchaly a hned se kamarádily. Jenom ta jedna
mrcha po něm okamžitě šla. Jeden den byly spolu kdy jsem nebyl doma a skončil s ošklivě pokousanejma zádama, tlapkama, ocasem a ukouslým
kusem šourku. Naštěstí měl zrovna had hlad a tak se jej s láskou a péčí ujal. Prostě nikdy není jistota, jestli si sednou, nebo ne.