Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Skrotenie škrečka

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Hlodavci » Chov 

+ přidat reakci
Skrotenie škrečka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2011 22:52 ® Jery [7] - Hadi
Nu ověřil jsem si již mnohokrát, že to je vždy o samotných zvířatech a jejich povaze. Stává se že neagresivní druh zvířete má velmi agresivní jedince a naopak a i záleží jak si kdo na koho zvykne. Chovám mastomys coucha na krmné účely a stalo se mi, že jsem si přinesl od chovatele nekolik mastomyší a najednou se vířily piliny. Je to běžné že si vyříkaj hierarchické vztahy a pak je klid. Jeden nově přinesenej samec měl ale smůlu. Prostě jedný stávající samici nesednul a byl oheň na střeše. Byl mladej, nekonfliktní a prostě nebyl důvod, aby jí vadil. Ta ale po něm šla jak slepice po flusu. Jakmile byl v terárku, tak přivřela očí, sklopila uši a šla po něm. Jak se někam schoval, tak hledala dokud jej nenašla a znova. Jednou jsem jí zrovna, když byli v chumlu třepnul přes hlavu a to chvíli zkrotla, protože si asi myslela, že to udělal on. To dalo chvíli na to ho ulovit a dát alespoň na doléčení zranění k Potkanovi. Když se uzdravil, tak jsem ho na den vypustil nazpět. Všechny mastomyší (cca 8 kusů) ho ignorovali a akorát ho očuchaly a hned se kamarádily. Jenom ta jedna mrcha po něm okamžitě šla. Jeden den byly spolu kdy jsem nebyl doma a skončil s ošklivě pokousanejma zádama, tlapkama, ocasem a ukouslým kusem šourku. Naštěstí měl zrovna had hlad a tak se jej s láskou a péčí ujal. Prostě nikdy není jistota, jestli si sednou, nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 20:24 ® dan999 [9] - Hadi
myslím, že by to nemel být problém, zkus to...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2011 21:39 ® . : Hunter : . [3] - Želvy
Chcel by som sa spýtať či sa dá zvyknúť samička džungaráka ( približne rok ) na mladého džungaráka. Samička je chovaná samostatne a je čulá a neagresívna. http://terarka.net/terarka/423 - v tejto prezentácii je tá samička

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2011 21:29 ® dan999 [9] - Hadi
taky jsem dostal přebytky z chovu na mazlení a nikdo se s nimi nechtěl mazlit jen naše korálovky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:33 ® Jirka [39] - Ještěři
mluv na něj klidným hlasem,žádné prudké pohyby,a snaž mu nabízet nějaké dobroty z ruky on zkrotne ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:31 R - ® Pogona [303] - Ještěři
Já bych ho dal na chvíli ke své korálovce a byl by krotký hned :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 20:29 ® dan999 [9] - Hadi
nedivím se, že se bojíš, taky jsem se vždycky lekl :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 19:45 ® O2 [0] - HlodavciRe: dan999
ano presne tak je agresivny asi si brani svoje uzemie alebo co. az sa ho bojim. diky za radu skusim to :-) :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 19:33 ® dan999 [9] - Hadi
obrací se na záda, jakoby smotává do kuliky syčí (nebo jak se dá ten zvuk popsat) a kouše? bežně to delají džungaři a pak nezbývá nic jiného než se nechat párkrát kousnou a hladit ho a ukázat mu, že mu nechceš ublížit, mohlo by to pomoct... ale nic neslibuji :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.03.2011 16:27 ® O2 [0] - Hlodavci – Skrotenie škrečka
Fotka k příspěvku
Keď sa idem môjho škrečka dotknúť alebo ho pohladiť začne vydávať čudné zvuky. Neviete ako ho mám skrotiť? Prosím pomôžte mi. :-( hmm sad

Reklama

Zpět na obsah sekce Hlodavci Přidat reakci • Zobrazeno 299x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/447-skrotenie-skrecka