Ten ocet mám vyzkoušený u hroznýšů, hroznýšovců, užovek i korálovek a zatím fungoval vždy na 100% až jednou u některého
většího hada nazafunguje, je blbý, že už to nenapíšu
O alkoholu jsem neslyšel, navíc mezi oči,.....přijde mi to takové divné, ale kdo ví, třeba to opravdu funguje
já slyšel, že se má kápnout alkohol mezi očit, když jsem mel krajtu 130cm v ruce, šel jsem do obyváku, vytáhl nejakou finskou vodku či co
to bylo kápl a ono nic ale tak co už, naonec pustila...
Když manipuluju s většími či kousavějšími hady, kde je vyšší riziko ( a bolestivost ) kousnutí, mám po ruce vždy nachystanou houbičku
namočenou v octu, když se zakousne a otřeš mu s ní "čumák", okamžitě pustí a uteče, ocet mu totiž nadmíru páchne. To samé
jsem slyšel o citronové šťávě, to jsem však nikdy nezkoušel
Musíš počkat až tě spolkne a pak zase vyprdne
...no, co já sem slyšel, tak opatrně zmáčknout za hlavou, zatlačit ho jakoby víc do ruky nebo tam, kde se zakousl (protože má zuby dozpátku)
a pak ho do strany "vykroutit"...
022.04.2011 11:42®Syndrom[4] - Hadi – co delat kdyz Vas had kousne a nechce se pustit?
zdravim tak koukam na netu a nenasel jsem o tom moc info tak bych se chtel zeptat zkusenejsich chovatelu jak na to...
slysel jsem ze je treba dobre polit misto kde je had zakously alkoholem a nebo ho chytit ze strany za hlavu a pomalu vyvyklavat...
dalsi varianta strcit do tlamy dalsi prst...atd viz tady video( http://www.youtube.com/watch?v=72QsTwxqDmg&feature=related ) ale to je jen u velkych
hadu takze premyslim co u mensich hadu?jak to resit??osobne mam koralovku ktera me nikdy nekousla ale videl jsem i videa z ruznych chovnych stanic kde
byl pristup k hadum takovy neosobni a tam se ti hadi celkem bezne zakousli a dlouho se nechteli pustit a vyseli na ruce treba i desitky minut