Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agama - pozadí

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Agama - pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2015 02:20 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – dodatek
A ještě maličkost z polystyrenu je sice bordel,ale pracuje se sním mnohem líp, všechno si uděláš hned, u pěny musíš čekat než zatvrdne a sem tam taky nedrží tam kde má ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2015 02:18 Žena malenka5331 [1] - agamy vousaté – cena
Rozhodně je ale levnější dělat pozadí z polystyrenu, první terarko sem měla z poliše a vyšlo to na pár korun, ted jsem dělala nové z montážní pěny a dostala jsem se na cifru asi na 1200 za jedno terarko a to sem dělala dvě, jinak na to jsem zase dala tři vrstvy FLEXI lepidla na obklady, jiné obyčejné lepidla se drolí i po několika vrstvách a na tu poslední vrstvu sem nalepila písek co mají agamky v terarku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2015 16:29 Muž karkra72 [2] - Agama vousatá – Ahoj.
S pozadím máme stejnou zkušenost. Povrch jsem natřel třema vrstvama lepidla na dlažbu a po roce to bude potřebovat rekonstrukci na některých místech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 16:07 Žena Petra123 [18] - JeštěřiRe: katsim
Já myslím, že když na to dáš vrstvu toho lepidla a pak písek, tak snad ne :-D Původně jsme ho měli mít taky z polystyrenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 14:32 Žena katsim [9] - Bezobratlí
A gekončík noční taky dokáže rozdrápat polystirenové pozadí? Jenom abych to pozadí nemusela dělat každej půl rok... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 20:22 Žena Petra123 [18] - Ještěři – Pozadí
Jen bych chtěla říct, že kromě polystyrenu se dá udělat i pozadí z montážní pěny ;-) Mám ho u gekončíků.
A ještě k tomu, že se dá přilepit na stěnu. - To sice ano, ale je to dost nepraktické při údržbě terária nebo taky kdybys chtěla nové. Nevím, my jsme u našeho terária měli to pozadí přilepené silikonem a když jsme si doma dělali vlastní pozadí, to původní šlo docela špatně odendat hmm ... Ale zase naopak, když je pozadí nepřilepené, zalézají za něj cvrčci. U nás zatím všichni cvrčci vždy vylezli, tak to takový problém nebyl :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 20:07 Srpenec
A u terárka pro legoše? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 19:58 R Muž Landvir [231] - Ještěři
Ahoj zrovna teď jsem dělal 3D pozadí pro gekončíky, agamy jsou sice o dost větší ale troufám si říct že by to taky vydrželo, vyřezal jsem ho z polystyrenu a natřel epoxydovou pryskyřicí, pak posypal pískem, vypadá to celkem hezky. Dělal jsem jen jednu vrstvu páč si myslím, že to stačí... ale pro agamky muzes udelat treba 3 pak se ti to určitě neodloupne... už takhle to drží celkem dost. Uvidíme co to udělá třeba za rok no. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 19:14 Žena Verčák [112] - Ještěři
já to namatlala lepidlem na dlaždičky myslím 2 vrstvy a potom lepidlem na dřevo myslím že soudal se to jmenovalo.. psali nezávadné voděvzdorné a průhledné.. jenže toho bylo málo tak jsem vzala lepidlo na polystyren stejné značky taky nezávadné, smíchala trochu poředila vodou. No a jak jsem to tam matlala tak jsem na to sypala písek.. terko funguje půl roku a nic se nedrolí.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.05.2011 15:13 Muž Jirka [45] - Ještěři
Ahoj,pozadí pro agamy je dost těžké udělat,alespoň tak aby ho po chvíly neodrápaly,spousta lidí dělá pozadí z lepidla na dlaždičky,to posype pískem,ovšem po roce je pozadí poškrábané a navíc polystyrenové kuličky se špatně sbírají po celém terárku.Je tu možnost epoxydové pryskyřice,ovšem pokud s ní človk nemá moc zkušeností,nemusí to vždy dopadnout podle tvých představ.Pokud použiješ lepidlo na dlaždice,nemusíš se bát toho,že by pro agamy bylo nějak zdravotně závadné,bude ovšem potřeba udělat nějaký druhý nátěr aby písek na lepidlu držel a agamy ho neseškrábaly,to ych doporučil přetřít epoxydovou pryskyřicí a opět posypat pískem.. ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.05.2011 14:36 Leguánka – Agama - pozadí
Ahoj. Zařizuji si terárko pro agamku a chtěla bych se poradit jak udělat pozadí se stupínky. Už vím, že se dá vyřezat z polystyrénu a přilepit na stěnu, ale jak udělat pískový vzhled? Někde jsem četla, že se to natře lepidlem a posype pískem, ale bojím se, aby se mi neotrávila. Jaké lepidlo použít? Případně poradíte mi prosím s postupem? Moc dík!

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 283x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/515-agama-pozadi