Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Had pro začátečníka

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Hadi » Chov 

+ přidat reakci
Had pro začátečníka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2011 16:34 ® Vini [27] - Savci
Taky se divím jak to mohla přežít aniž by se jí něco stalo... ne :-D Ale co, už je to všechno za námi a ona si vegetí spokojeně v terárku...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2011 14:17 ® Syndrom [4] - HadiRe: Vini
tak to pomalu prezila vlastni smrt jak to tak ctu...aspon ze je v poradku zpet v terku;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2011 16:12 ® Vini [27] - Savci
Ahoj, díky za rady, Pogono máš pravdu, mamka volala chovateli, od kterého jsme ji koupili a ten jí poradil skoro to samé akorát s krabicemi a dovnitř nacpala kapesník načichlý od myšího smradu..:-D zabralo to, a užovku našla v přízemí v obávacím pokoji na knihovně,... a našla ji večer když z knihovny Nagini spadla a plácla sebou o zem,..naštěstí se jí nic nestalo...:-) :) ale docela dobře nechápu jak se mohla dostat z 1. patra až do přízemí aniž by zavadila o člověka, psa nebo přinejhorším kočku...:-D chytrá holka je to..:-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2011 15:39 ® Sewer [97] - Ještěři
Pogonovu radu skutečně vyzkoušej! Já jsem na díky jeho radě, s podobnými pastmi rozmístněnými po baráku, chytil gekončíka. palec

Každopásně si přečti tohle téma - http://terarka.net/forum/15-utekla-mi-uzovka , najdeš tam spoustu komentářů s místy, kde by se mohla skrývat.

Přeju hodně štěstí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.07.2011 19:23 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: Vini
Vezmi dva, tři kýble, dej do nich hromadu mechu, mírně oros a rozmísti je tam, kde si myslíš, že se užovka nachází. Mlžeš do nich dát i myšku. Když gutáta myš ucítí a "sedne na lep" tak po nažrání se zavrtá do vlhkého mechu a najdeš ji tam. 100%ní to ale není, mohla utéci i ven,......
Mě jednou z auta frnkla l.g.cambelii a vrátila se mi po roce z druhé strany města :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2011 17:49 ® Vini [27] - Savci
Ahoj, vém že se to sem nehodí ale potřebuji poradit, můj had (užovka červená) vzal roha a nemůžu ji nikde najít...:-( Poradíte prosím s odchytem??? :-) je přibližně 93 cm dlouhá...:P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2011 22:56 R - ® fajfmen [164] - JeštěřiRe: Andrew
No jo, když ale je potřeba... ;-)
Fakt záleží na druhu, kondici a tak. Nejlepší je nechat to všechno na nich a (hlavně!) nezanedbat přitom "drobnosti" jako nacucání substrátu co by měl zůstat suchý tam kde had vylézá z vody, či znečištění vody substrátem... V terku se občas rozdíl mezi suchým a mokrým místem (kdy had potřebuje oba "extrémy") udržuje vážně blbě ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:38 Andrew - Ještěři
život je krutý.... takže hady když není potřeba nekoupat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 19:43 ® dan999 [9] - Hadi
ja koupal samce koralovky ve vode s hypermanganem, kdyz mi ho prokousala mys, nakonec umrel :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 18:35 Andrew - Hadi
no no ji koupal ve vaně a prý se jí to líbilo podle mě je to blbost,ale nevím jak vy
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.07.2011 15:48 Lilith - HadiRe: Petra123
Těžko říct jak to myslel. Misku s vodou musí mít každý had.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 14:24 ® Petra123 [12] - JeštěřiRe: Lilith
A nemyslel to třeba tak, že má mít v terárku misku s vodou? Nebo to bylo zase u jiných hadů? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 14:03 Lilith - JeštěřiRe: poklad
Ok, sem tam se může najít i dobrý zveráč. Ale většina je předražená, zvířata jsou ve špatném stavu, chované v nevhodných podmínkách, obsluha je absolutně "mimo". Jako já, když jsem šla do jednoho zverimexu, měli tam na terárku napsáno Veleštír císařský. U požadavků na CITES bylo ne. A v terárku Heterometrus. Tož jdu za tou paní a povídám, že pokud to mají Imperatora, tak ten cites potřebuje. A ona, že neví, jestli je to Imperator, že je to Veleštír císařský a ten cites nemá... zopakovala jsem jí to jako pro pitomce a ona pořád, že to je veleštír císařský, že to není žádný imperator... raději jsem šla dom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 13:59 Lilith - JeštěřiRe: Andrew
Koupat se dá všecko, ale proč bys to dělal? Leda pokud by měla nějaké potíže s vyprazdňováním, pak se doporučují koupele ve vlažné vodě. Jinak to není moc dobrý nápad, hada to stresuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 11:54 Andrew - Ještěři
a ještě se chci zeptat jestli se ta užovka dá koupat někde jsem to četl nebo je to blbost?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 22:43 ® poklad [8] - HadiRe: Lilith
Hlavně proboha nekupuj toho hada ve zveráči! Najdi si chovatele, řekne ti i něco o chovu, poradí apod. Ve zveráči vědí většinou prdlajs, snaží se jenom prodat.

Proč se všechny zverimexy hází do jednoho pytle?? Dost lidem jsme už zvíře rozmluvili i za cenu, že si u nás nic nekoupí. sad ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.07.2011 21:40 Andrew - Hadi
tak já jsem se rozhodl pro užovku červenou z důvodu dostupnosti a taky se mi celkem líbí teď už jenom terárko hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 20:47 ® dan999 [9] - Hadi
podívej, krajta je bezproblémovej had, nevyžaduje teměř žádnou péči občas pporosit rano rozsvítit večer zhasnout, semtam nekrmit, ale potřebuje svuj prostor... je pravda, že strejda má užovku červenou v terárku 40x30x25 ale vypadá jak mrtvá, i když bych ji radši videl mrtvou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 20:41 Lilith - HadiRe: Andrew
Já neříkám, že amurku si nemáš kupovat. Záleží na tobě, co se ti líbí. Napadá mě ještě Užovka proužkovaná, má 45 - 140 cm (záleží na poddruhu). Živí se rybkami a je taky vhodná pro začátečníky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 20:29 Andrew - Hadi
a takže amurskou ne že?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 20:26 Andrew - Hadi
jo ve zvěráči jsem četl že hady ne a s tím kde koupit terárko jsem myslel nějaký internetový obchod takže nějakou užovku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 20:17 Lilith - Hadi
Užovka amurská má max. 150 cm. Jinak nevím, co všichni mají s tím psát slovo "užovka" s dlouhým U. Zkus se zamyslet kde tak asi koupit terárko... nejspíš ve zverimexu nebo mrknou na nějaký bazar. Já takhle koupila terárko za 1000 Kč, přitom v obchodě byly nejnižší ceny okolo 7 500 Kč. Hlavně proboha nekupuj toho hada ve zveráči! Najdi si chovatele, řekne ti i něco o chovu, poradí apod. Ve zveráči vědí většinou prdlajs, snaží se jenom prodat. Jinak korálovky jsou moc pěkní hadi, ale na ruku to není! Jsou plaší, když se bojí tak tě po***.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 19:55 Andrew - Hadi
nebo lépe se mi líbila korálovka královská a v jakém obchodě nakoupit to terárko a věci do něj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 19:50 Andrew - Hadi
Já to myslel tak že kdyby žil deset let tak že potom by byl nový až by zemřel. Tu krajtu nakonec ne brácha chtěl nový komp a zítra ho dostane :( takže asi nějakou tu úžovku líbila se mi Amurská jenom je asi velká na tak malý prostor :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.07.2011 19:21 ® Petra123 [12] - JeštěřiRe: Sewer
Přesně tak hmm A snad nejvíc mě zaráží ta věta ...a co nežije moc dlouho(10 a více let). ... Uvažoval jsem o nějaké krajtě ale 30 let délka života je moc. Většina lidí je ráda, když zvíře žije co nejdéle a ne že 30 let je moc coze :-|
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 17:32 Lilith - Ještěři – Re: Sewer
Jn, navíc jsem z jeho projevu pochopila, že jakmile mu had moc vyroste, tak si koupí nového - samozřejmě malého.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.07.2011 17:15 ® Sewer [97] - JeštěřiRe: Andrew
Nějak by se to dalo? :-|
Ještě před chvílí jsi měl 45 x 64 a najednou máš prostor na krajtu královskou? Navíc o krajtě královské si nemyslím, že je had vhodný pro začátečníka. Obzvlášť pro takového, který jedná stylem - už jsem se smířil s tím, že žije déle a možná by se to dalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 15:48 Andrew - Ještěři
Já mám na to celý stůl on ho brácha nepoužívá takže by se to nějak dalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 15:30 ® Petra123 [12] - JeštěřiRe: Andrew
coze Tak nevim, ale terárko pro krajtu královskou by podle mě mělo mít rozměry minimálně 100*50*50 (d*š*v*)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 15:27 Andrew - Ještěři
No jako že potom bych koupil dalšího, ale stále mě to více táhne ke Krajtě Královské vlezla by se tam? už jsem se smířil že žije déle takže nádherný had
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.07.2011 14:16 Lilith - Ještěři
Barevní, mírumilovní, malí hadi, co nežijí (občas) moc dlouho... asi nějaké užovky, je jich plno barevných forem. Jsou vhodní pro začátečníka, nepotřebují extra velké terárko. Vybavení terárka: podklad (lignocel-moc se nedoporučuje, dřevěné štěpky, kůra, rašelina s pískem, noviny či ubrousky), dále nějaké silnější větve na lezení, miska s vodou, zdroj tepla-postačí 25W žárovka (vhodné umístit do jednoho rohu, aby byly zajištěny teplotní zóny), teploměr a vlhkoměr) a úkryt. Jinak musím tě upozornit, žádný had není mazlivý, nestojí o tahání ven z terárka. Akorát nechápu tu větu, že kvůli malému prostoru budeš kupovat po pár letech nového hada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 11:02 Andrew - Ještěři – Had pro začátečníka
Dobrý den, chtěl bych si koupit hada. Jsem začátečník a nemám s teraristikou žádné zkušenosti. Chtěl bych nějakého mírumilovného a mazlivého hada nejlépe barevného :-D . Mám menší prostor takže nějakého co není tak velký a co nežije moc dlouho(10 a více let). Prostor mám 45 cm výška, 64 cm hloubka a kolem padesáti cm šířka. Uvažoval jsem o nějaké krajtě ale 30 let délka života je moc. Nemám moc místa takže bych po pár létech koupil nového hada. A ještě potřebuji poradit co koupit do terária a jak ho vybavit. Předem díky za odpověď.

Zpět na obsah sekce Hadi Přidat reakci • Zobrazeno 183x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/573-had-pro-zacatecnika