Ahojte mám kraba: Krab vampir a objavili sa mi v terariau vo vodnej nadrzi (bazeniku) zaujimave hnedo zlte gulicky. Vyzerajú ako vajicka neviete co
to moze byt? Je to samica ,samca tam nemá bola kupovana pred 2 mesiacmi a tam s bola aj so samcami. Za odpovede dakujem
Tak dnes jsem konečně na teraburze v Liberci pořídila kraba (gecarcinus quadratus - nevím český název). Jen jsem ho dala do terária začal mi
požírat mech a od té doby nci jiného nedělá, než jen žere a žere a žere.
Ještě jsem zapomněl, bacha při koupi aby měl všechny nohy a klepeta případně aby nebyl jinak mechanicky poškozen, pokud k něčemu takovému
dojde celkem brzo zkápnou.
Pokud máš na mysli cardisoma armatum jakožto suchozemského kraba (suchozemáků je celkem velké množství)tak ty se shaněj celkem dobře oproti
jiným druhům. Zkus se mrknout třeba sem http://www.ifauna.cz/akvaristika/inzerce/r/?q=krab&kraj=&kat=100. Pokud máš vše
nastudované tak klidně do nich jsou to celkem tvrďáci takže ti i něco odpustí, základem je mít větší plochu dna s dobrou filtrací a
častější výměnou vody.
014.08.2011 02:02Nell - Ještěři
Máte prosím nějaké skušenosti s chovem tohoto kraba? Chtěla bych si ho pořídit, vše mám načtené, ale nemůžu ho nikde sehnat. Jsem
od liberce
Ráda si přečtu všechny vaše zkušenosti