Felsuma madagaskarská - nežere
0 22.03.2012 16:10 ® halaly [10] - Ještěři YES! Tak včera si vzal felsumák prvního červa - toho většího.
Dneska zase. Já to fakt nechápu. Mohlo to být nějaké "zimní období"? Je pravda, že jak je teď venku docela horko, tak začal
žrát. V teráriu 100x40x50 mám 60W žárovku a 13W Repti Glo 5.0. Má to nastavené tak, že se felsumák může vyhřát.
Starší reakce
0 07.03.2012 18:21 ® halaly [10] - Ještěři Vitamíny jsem dával pravidelně, spíše ty vitamíny jak ten vápník samotný.
To jsi mě moc teda nepotěšil.
Tak to bude asi končit.
Jestli se neudrží na skle a nemá před svlekem,tak je to konečná.Jo,ono to chce dodávat i vitamíny,ne jen vápník.
0 05.03.2012 18:12 ® halaly [10] - Ještěři Tak teď ztmavla a pohybuje se po zemi.
0 05.03.2012 16:04 ® halaly [10] - Ještěři Pije, med s vitamíny si bere, pohledově vypadá docela pohuble celkově, konec ocasu trošku zčernal - to nevím proč. Vlhkost v pořádku,
teplota taky, UVB má, má vápnité vaky podél hlavy. Tlamu má v pořádku.
0 05.03.2012 15:57 ® halaly [10] - Ještěři Tak jsem zkusil i zophobas morio a nic... Dokonce jsem ho i rozpůlil a nic... Už fakt nevím, co mám dělat.
Starší reakce
0 01.03.2012 06:32 ® halaly [10] - Ještěři Mám i mletý vápenec, můžu v něm obalit cvrčka, ale stejně si ho nevezme. Calci plus přijímala vždycky v pohodě i v přesnídávkách.
Teď má právě ty 3 týdny nové terárium, tak mě napadlo, jestli se jí třeba nelíbí. Je větší a zatím trochu míň vybavené. Zkusím
přidat více zeleně a ty červy teda no...
Já teda používám Nutri Mix Repti Calci plus a když byla felsuma malá, tak jsem jí to dával při každém krmení. Pak jsem se dočetl, že
bych vitamíny měl dávat jednou týdně, takže jsem dávky omezil a sypal každé krmení jen vápníkem. Felsuma vypadá zdravě, je krásně
vybarvená a nemá žádné problémy.
Jestli to nebude tímto......
0 29.02.2012 20:43 ® halaly [10] - Ještěři Safra, teď je to vážnější.
Po 2 dnech jsem ji raději z té roury vytáhl. Byla celá nervozní, ale pak si vylezla pod žárovku na trubku a držela se spíš u UVB - jsou ve
stejné rovině. Několikrát jsem viděl, jak z té trubky spadla (je vodorovně), ale znovu zase vylezla - takhle asi 3x za dnešní odpoledne. Je
docela vyhublá a cvrčka nechce - ani rozřezaného napůl. Dal jsem jí proto med s nutri mixem calci plus a ten si dala, taky pije, ale ty cvrčky
pořád nechce. Posledního cvrčka měla tak před 3 týdnama. Zítra koupím červy a zkusím je dát - ty dycky milovala. Snad se to zlepší.
0 27.02.2012 17:59 ® halaly [10] - Ještěři No ty trubky tam mám právě schválně - nahrazují velmi drahý bambus.
Poslední dobou moc žrát nechce, tak jestli tohle chování s tím nemá něco společného (?)
pokud tam tu trubku nechceš tak bych si počkal až vyleze třeba při krmení a pak bych jí vyndal ale s tim oasem bych to raději opravdu
neriskoval
0 27.02.2012 17:23 ® halaly [10] - Ještěři Stala se mi taková ehe věc. Dal jsem do terária tlusté odpadní trubky a felsuma si do jedné vlezla. Celé ráno jsem ji hledal po celém pokoji
až mě napadlo se podívat do té trubky. Nechce celý den vylézt, tak jak ji mám donutit? Nechci jí vyšťouchnout kvůli ocasu...
Starší reakce
0 12.02.2012 19:20 ® Geckon [0] - Ještěři – nežere
Tak to si mě uklidnil...Zitra jdu pro ně taky,ale moc by se nemely dávat no...No ten můj taky není nejak pohublej,ale neni to ten váleček na co
jsem zvyklej no

0 12.02.2012 19:11 ® halaly [10] - Ještěři To nevím, ale...
Můj prcek žral jen cvrčky. Potom jsem na zkoušku koupil moučné červy a ty mu zachutnali tak, že nic jiného nechtěl. Potom měl dietu a pak
se zase rozežral na cvrčích. Teď už tak 2. týden neměl skoro nic (1-2 cvrčky za celé dva týdny), ale nevypadá špatně (že by byl pohublý
apod.). Zítra zkusím koupit moučňáky a uvidíme.
0 12.02.2012 19:03 ® Geckon [0] - Ještěři – nežere
No,ale když už jsme u toho tak mi dřív žrala šváby a ted uz je odmita a chce spise cvrcky...Jaky krmny hmyz je u felsum jeste oblibeny a cim
muze byt,ze svaby nechce?
0 11.02.2012 19:30 ® halaly [10] - Ještěři Já si myslím, že nemusíš. Taky mě teď nějak stávkuje felsuma. Žere velmi málo a zdržuje se v chladnějších místech.
0 11.02.2012 19:06 ® Geckon [0] - Ještěři – nežere
Takže se nemusím obávat?

Nespíš opravdu cítí, že je ta méně aktivní část roku - zima....
0 11.02.2012 18:38 ® Geckon [0] - Ještěři – Nežere
Dobrý den, mám cca rok a půl starou felzumu a od mala byla ve vyborne kondici a vše v pořádku,ale posledni dobou mi vůbec nechce žrát. V
posledni době jak byly mrazy tak jsem doma mel docela chladek tak by to mohlo byt zpusobeno tim? Dal jsem ji tam silnejsi žarovku tak jestli by to
mohlo ovlivnit to,že se rozežere? Děkuju za rady
Starší reakce
0 15.01.2012 11:18 ® halaly [10] - Ještěři 
Může mít i samec malé vápnité vaky po stranách hlavy? Nebo se mi ze samce klube samička?
Tady na fotce to moc poznat nejde, ale trošku patrné boule tam jsou.
Grandiskám dávám ( občas ) právě tyhle přesnídávky od Hamé, přimíchávám do nich vápník, zblajznou je vždycky jak diví až se za
ušima olizují
Nikdy žádný problém nebyl, ani u těch s tvarohem
0 12.01.2012 16:07 ® halaly [10] - Ještěři Starší reakce
Já myslím, že tam překvápko nechá snad po všem

Ja cvrkama vůbec nekrmím, protože jsou jednak drazí a množit se mi nechcou protože dost
smrdí. Chovám si šváby a sarančata a teďkom sem koupil i zofobáky. Tak si myslím, že to má docela pestré
Se zvířaty je to někdy těžké.Mám cca 5 let samce grandisky,který vždy žral všechno.Tak před rokem přestal žrát cvrčky,pak i
zofáky.Jediné,co žere,jsou švábi Shelfordela tartara a smýkaný hmyz.Ke všemu nežere nic,co jen prošlo kolem jakýchkoliv vitamínů.Snese to
jen v kašičkách.Může hladovět třeba 14 dnů a nic jiného prostě žrát nehodlá.
Překvapení v teplé vodě udělá agama i po cvrčkách
0 24.12.2011 09:13 ® honzap92 [0] - Ještěři Taky jsem začal krmit i zofobákama, ale přijde mi že ta jejich slupka neni moc dobře stravitelná a že spíš agamu ucpou. Dneska jsem ju dával
do teplé vody do vany a nechtějte vidět co tam bylo po chvilce za překvapení

fuj
Jen jsem ze zeptal, divil by ses kolik ( i pokročilých ) teraristů si je plete

Ony si totiž ještěráci na ně rádi zvykají, jsou totiž
sladcí a tuční a moc jim chutnají
Podobně je to i se zavíječemi voskovými
0 24.12.2011 08:52 ® halaly [10] - Ještěři No fotku nemám a není to zophobas morio, to snad ještě poznám. Zophobase by velikostně nesežrala.
Máš někde fotku toho, co jí nabízíš, není to spíš zofobák ( zophobas morio ? )
0 23.12.2011 15:02 ® halaly [10] - Ještěři Nechápu to.
Cca před týdnem jsem kupoval moučné červi na zpestření. Felsuma do té doby žrala cvrčky úplně v pohodě, hned se vrhala. Pak jsem jí dal
moučňáka a dala si v pohodě, tak jsem dal dalšího. Na druhý den jí dávám cvrčka a ani se po něm nepodívá. Ok, nabídnu moučňáka a
hned se vrhá. Takhle to už trvá u mě týden. Jestli chci, aby si vzala cvrčka, tak mu musím nakrojit zadeček, ona olízne tu žluté a pak si
ho dá celého. Fakt to nechápu. Zkoušel jsem jak Roboran H pro plazy, tak i Nutri mix calci plus a vitamínama to asi nebudu (myslím tím chuť).
Jinak vypadá felsuma zdravě, ale teď se častějš vrhá na přední sklo - tak jestli to s tím nemůže souviset.
Za případné rady moc děkuju.
Starší reakce
0 18.12.2011 08:26 ® halaly [10] - Ještěři Mě teď pěkně roste v teráriu ibišek. Měl jsem i banánovník, ale ten jsem nejspíš po čase spálil i když se pořád začaly objevovat
nové a nové listy.
Podle mě ti břečťan v teráriu neporoste.Přece jen to je rostlina,která potřebuje trochu jiné podmínky,než jsou v tropickém teráriu.
0 17.12.2011 18:45 ® khopikcopin [6] - Ještěři – dobrý den
dobrý den i když se toto netýká jídla tak bych se chtěl zeptat jestly do terárka pro phelsumu mad. grandis mužu dát břečtan i když je
trochu jedovatý ne bo ne?
Starší reakce
0 13.12.2011 21:00 ® halaly [10] - Ještěři Díky moc, konečně mám párek.
0 13.12.2011 20:56 ® halaly [10] - Ještěři Chtělo by to lepší fotku,na té horní noze se mi zdá,že tam má řadu perforovaných šupin.
0 13.12.2011 20:37 ® halaly [10] - Ještěři 
Prosím prosím rychle.
Je to samička? Mládě 5 měsíců
Starší reakce
0 08.12.2011 14:11 ® halaly [10] - Ještěři Kluci, už to tady vypadá jako na tera poradně.
Možná kdyby tam dal těch lygodactylů aspoň 5, pak by se domluvili a přeprali tu grandisku
0 07.12.2011 22:10 ® Sewer [97] - Ještěři Jo a pak si ještě pořiď krokodýla a k němu králíčka...
Proč furt všichni chtěj nacpat do jednoho terárka několik druhů zvířat?
Proč nepořídíš další felzumu madagaskarskou?
Jasně,dej ho tam.Grandiska má dospělá tak 25 cm,lygodactyl tak 10.Myslím,že tam možná i pět minut přežije,grandisky malé gekony rády.
0 07.12.2011 20:13 ® Monster [0] – Dotaz
Starší reakce
0 20.11.2011 17:27 ® halaly [10] - Ještěři Tak to je v pohodě.
0 20.11.2011 17:24 ® halaly [10] - Ještěři Mohl by mi prosím někdo napsat délku Grandisky v pátém, šestém měsíci?
Zdá se mi, že mi málo roste.
Kdo někdy viděl po vylíhnutí třeba klemmerku tak ví,že odchovat ji do dospělosti je trochu jiná liga než grandisky.

Jak odchovávám mláďata velkých felsum jsem tady už někde uváděl.Takto odchovávám mladé malých druhů.UV nepoužívám,nedávám jim ani
combinal.Nikdy žádné problémy a všechny mláďata jsou v top kondici.V těch krabičkách je po jednom mláděti a momentálně tam jsou Phelsuma
nigristriata,robertmertensi,seippi,hielscheri,klemmeri a Sphaerodactylus elegans.
[1] 2 3 
Zpět na obsah sekce Ještěři • Přidat reakci • Zobrazeno 977x