Více hadů
Ahá...

90% hadů všech druhů se bez zimování či tzv. "mírného zimování" nepáří. Samozřejmě může se to stát, ale je to dost
ojedinělé
Užovky červené se nepáří bez zimování?
Pro dospěláky to chce terárium alespoň 120*50*50cm, pářit se budou jen v případě, že je budeš správně zimovat, bez zimování se
nespáří
Mám dvě loňská mláďata užovky červené (cca 60cm) a letos jsem si pořídila ještě dvě letošní(cca 35cm). Zatím je mám ve dvou
teráriích (měla jsem obavy dát je k sobě kvůli rozdílným velikostem), ale uvažuju o jednom větším. Jaké by mělo mít minimální
rozměry? Hady krmím zvlášť, mimo terárium, jsou to tři samičky a jeden sameček. Je možné, že se v dospělosti nebudou pářit, nebo by
bylo nutné samečka oddělit? Děkuji za odpověď.
Starší reakce
Já ale ani moc nechci chovnou skupnu. O mladé an nemám zájem, jen aby byli zpokojeni.
Přesně tak, pokud v chovné skupině bude samice, pak by tam nemělo být více samců, jen jeden
0 28.09.2011 22:09 ® Peerwulf [0] - Hadi To elegans1: na aquaburze jsem byl už mockrát a většinou tam ti hadi byli, ale nikdy ve velkosti do jaké bych teď šel. Určitě už nepůjdu
pod metr. když jsem mého miláčka koupil, tak měl 15 cm a to co jsem s ním zažil bych už určtě absolvovat nechtěl. A určitě nepojedu do
Ovy jen proto abych se podíval co tam je.
Jinak děkuji za rady. je mi jasné že musím krmit odděleně a opravdu jste mne potěšili s tím, že jsou tak snášenliví, jen to pohlaví bude
horší. Náš zvěrolékař to neumí a ve zverimexu neumí poznat ani pohlaví pavích oček, natož hadů. ale podle toho co píšete, tak buď
dvě samice a jednoho samce, nebo vyloženě jednopohlavní ,,grupu,, ale ne dva samce a jednu samici jo?
0 28.09.2011 21:03 ® poklad [8] - Hadi – více hadů
Nejdříve jsme měli také jednu užovku. Když mu (určeno sondou dlouholetým haďákem) byly dva roky, pořídili jsme druhou užovku - také
samce. John v té době měl skoro metr a půl a Jerry kolem třiceti centimetrů. Nikdy jsme neměli žádné problémy. Na krmení je stále
oddělujeme.
Nejen tito hadi jsou velmi snášenliví co se týče toho, když jich máš víc v teráriu, ani nemusí být stejně velcí, u dospěláka můžeš
mít v klidu i mláďata, narozdíl od třeba korálovek nejsou kanibalističtí a v pohodě spolu mohou žít. To platí i v případě dvou samců,
ti spolu mohou taky být.
Problém by mohl nastat jen v případě dva samci, samice - v období páření, takže si pro jistotu nech určit pohlaví všech budoucích i toho
stávajícího chovance ( určí Ti je chovatel, veterinář, nebo i zkušený "zverimexář" ).
Jediné na co je potřeba myslet, že se musí krmit odděleně -pokud je budeš krmit v jednom teráriu, zcela určitě se dříve nebo později dost
poperou o kořist ( i pokud jim hodíš 10myší, funguje zákon schválnosti na 100% a zakousnou se oba do jedné a té samé,... )
Co se týká hadů ti neporadím,ale v sobotu je v Ostravě burza a tam bude guttek,že nebudeš vědět,kterou koupit.
0 28.09.2011 07:33 ® Peerwulf [0] - Hadi – Více hadů
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám 5 let straou úžovku červenou a rozhodl jsem se udělat větší terárko a koupit ji jednoho až dva
spolubydlící. Bojím se ale, aby si sedly a nepobily se když je dám spolu dohromady. Určitě bych asi měl koupit přibližně stejně velké
jedince. Potřeboval bych od vás zkušenějších poradit postup jakým to mám udělat a taky jestli nevíte kde v okolí třince- Ostravy by se
takovíto hadi dali koupit. A taky co se týče pohlaví jaké k sobě dávat (problém je, že nevím co je ta moje)
Předem díky moc
Zpět na obsah sekce Hadi • Přidat reakci • Zobrazeno 125x