Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Agama vousatá - epilepsie

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Bezobratlí » Nemoci 

+ přidat reakci
Agama vousatá - epilepsie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2011 16:29 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: elegans1
A já jen ještě doplním, že pokud má na kloubech otoky a boule, pak je to poslední a nevratné stadium a nejlepší způsob, jak ukrátit ještěrovi jistou a velmi bolestnou, krutou smrt, je dát ho do mražáku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2011 07:49 ® elegans1 [63] - JeštěřiRe:
Epilepsie to není,je to jak píše kolega.Dej jí do tlamky kapku Combisolu AD3 a několik kapek Calcium chloratum.To calcium jí dávej každý den,než problém přestane.Samozřejmě by bylo třeba upravit krmnou dávku,něco děláš špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2011 05:12 R - ® Pogona [303] - Ještěři
O epilepsii u agam jsem ještě neslyšel, ale tyhle křeče, s nimiž jsem se mnohkrát setkal, způsoboval nedostatek AD3ky či vápníku. Příp. se jednalo o DNU, kdy si tělo ještěrky ukládá nadměrné množství solí do kloubů a posléze svalů,......

Jelikož ale neznáme konkrétní chovné podmínky, stav, stáří, pohlaví, věk, ....zvířete, pak se moc radit nedá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2011 23:16 Anonym - Ještěři – Agama vousatá - epilepsie
Dobry den, dneska jsem viděla agamu vousatou jak dostala zachvat. Uz nedavno jsme u ni resily vitaminy kvuli zadnim noham, ale dnes jsme prisly na to, ze je to zrejme dusledek zachvatu. Agama nasponovala nohy dozadu, predni pod sebe a zustala v krecovite strnule pozici. Vypadalo to, ze v danou chvili nemuze ani dychat. Po chvilce se to srovnalo a tvarila se opet normalne. Po vziti do ruky dostala dalsi zachvat a nasledovali dalsi tri. Cele to vypadalo jako epilepticky zachvat. JE MOŽNÉ ABY AGAMA VOUSATÁ MĚLA EPILEPSII?

Zpět na obsah sekce Bezobratlí Přidat reakci • Zobrazeno 45x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/651-agama-vousata-epilepsie