Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Felsumy m. gr. - soužití

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Ještěři » Chov 

+ přidat reakci
Felsumy m. gr. - soužití
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2011 21:18 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: elegans1
Halelůja, :-D pod tohle se podepíšu, takovéto vícedruhové terárium nebude dělat dobrotu :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2011 21:17 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: elegans1
Jojo, já se ukouk a až teďko jsem si všiml velikosti 5cm stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2011 19:31 ® elegans1 [63] - JeštěřiRe: halaly
Jo,to bude super.Za dva dny do terárka přez sliz a bordel od achatin ani neuvidíš.pro felsumy to bude určitě to pravé.
Že něco žije na jednom místě v terárku nic neznamená.Ono totiž nikde v přírodě není na pár decimetrech čtverečních nahňácáno x jedinců y druhů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2011 19:28 ® elegans1 [63] - JeštěřiRe: Pogona
Dotyčný tam ale nechová dospělce,ale mláďata.Pro ty je to akorát.V takovém teráriu odchovávám běžně 10 madek,grandisek nebo kochin.Mláďata se semtam proženou,ale to je u felsum normální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2011 17:27 ® halaly [10] - Ještěři
Vím, že se všude nedoporučujou dva druhy zvířat, ale přeci jen. Teď jsem si objednal Achatiny immaculata a zjistil jsem také původ z Madagaskaru. Tudíž stejný jako felsumy, dokonce i prostředí a teploty.
Myslíte tedy, že bych Achatiny mohl zkusit s felsumama?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.11.2011 22:19 R - ® Pogona [303] - Ještěři
30*30*45 a v tom dvě grandisky ne a ještě se divíš, že se Ti perou hmm
Vždyť je v takovém hrníčku utýráš, jejich celková délka je skoro stejná jako rozměry teárka, takže se v něm sotva otočí,......
Sám mám pár v teráriu 100*100*150cm a zdá se mi to málo, když vidim, jak vesele si pobíhají :-)

Jediná rada pro Tvůj pár zní, Terárium minimálně 2krát větší,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2011 20:01 ® Dante [2] - Ještěři
Jak dlouho se takhle ,,perou" ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.10.2011 09:17 RT - Ještěři – Felsumy m. gr. - soužití
Prosím o radu stran soužití Felsum grandisek. Mám v teráriu 30x30x45 dvě mláďata (celikost cca 5 cm (bez ocasu)).. Je to pokus o párek. Osvětlení ReptiGlo 10 13W + žárovka (klasická) 25W.

Ještěrky se perou o místo pod tou Reptiglo žárovkou. Neperou se teda kontaktně, ale vzájemě se vyhání. Jedna vyleze nahoru, druhá ji zmerčí a prchne trucovat pod klasickou... Je to celkem zábava to pozorovat, ale mám pocit, že to asi dobře nebude. Mám je oddělit nebo nějak zvýšit osvit? Když jsem měl žárovku s větší wattáží, tak jim bylo horko, sucho a ukrývaly se dole...

V případě oddělení, jak se to řeší s párovostí (která je vhodná)... nebudu kupovat furt nové, do doby dokud se netrefím, to bych si připadal, jak špatná seznamka...

Zpět na obsah sekce Ještěři Přidat reakci • Zobrazeno 70x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/660-felsumy-m-gr-souziti