Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Užovka - terárium

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Hadi  

+ přidat reakci
Užovka - terárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2011 20:52 ® Vini [27] - SavciRe: pavel
Já a ostatní jak už se zmiňoval Pogona máme tento rozměr pro mladá zvířata, pro 1,5m dlouhého hada nelze mít takto malé terárium protože je moc velký. Buď si pořiď tu korálovku nebo třeba heterodon nasicus, ale to jsou pozemní hadi, nešphají takže ti by ti tam taky nešli...já mám užovku dlouhou 98cm a už pro ní plánuju nové terárko a to jí nemám ani 1rok...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 19:50 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: pavel
Ano, pro mláďe to na rok, dva stačí - však jsem psal, že to nejde pro dospěláka,.....

Pokud někdo chová dospělou gutku v takovem teráriu, hraničí to pak s týráním,.......

Jde jen o to, aby sis nekoupil hada, protože mu tohle jako mláděti stačí a za rok, dva zjistil, že nemáš finance na větší terárko a hada tak natrápil,.....

Nebo pokud nemáš místo na větší terárko, pořiď si nějakou korálovku ;-) Té to stačit bude, navíc je všude seženeš a jsou krásněji zbarvené,......v mnoha poddruzích ( alterna, pyromelana,..... )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 18:42 pavel - Ještěři – pk
no tak dobre kdyz myslis ale kdyz koukám na tady ty prezentace tak mají taky delku treba je 60 cm
nebo i jen 50 sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 18:40 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: pavel
Podobnou věc řešíme vedle s gekončíkem nočním a rozměrem terária pro něj.

Takže to zkusím znova, pokud jsi to poprvé nepochopil.
SKORO DVOUMETROVÝ HAD NEMŮŽE BÝT V TERÁRIU O ZÁKLADNĚ 60*40CM

Zkus se zavřít na den do místnosti kde se ani nepostavíš :-(

PROSTĚ SE BUDE TRÁPIT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 18:31 pavel - Ještěři – pk
a když jiné nemam pls řekněte že v tom vydrží :-O
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 18:27 pavel - Ještěři – pk
a když bych udelal hodne ploch na 3D pozadí aby mnela dohromady víc místa stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 17:37 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: pavel
Pro dospělou určitě ne hmm ta výška je zbytečná, terárium by mělo mít minimálně 80*50*40, ideálně 1*0,5*0,5m a víc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2011 17:31 pavel - Ještěři – staci to
dobrý den chtěl bych se zeptat jestli užovce čercené bude stacit terárium velikostí především na výšku velikosti jsou cca. : 60 X 40 X 80 délka X šířka X výška. pls poradte ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 09:00 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: Fladik
Jojo, ony jsou mnohdy informace na netu trochu dvojsmyslné a zavádějící, pokud bys však trvale udržoval teplotu PO CELÉM teráriu oněch 28 - 32, jak se rádo a často uvádí, pak Ti had časem pojde, ony totiž dlouhodobé teploty nad 30C jsou smrtelné pro většinu námi chovaných plazíků.

Teplotu po teráriu nesleduj, i když by nááhodou v nejchladnější části terárka bylo 15C, pak je to jedině dobře ;-) Hlavní je, aby mělo zvíře možnost se lokálního výhřevu - tzn. aby mělo k sipozici se nahřát pod žárovkou či na topném kameni. Až se nahřeje, samo si vybere kam zaleze a jaká teplota mu v teráriu právě vyhovuje ;-)

Proto ano, topný kámen + LED diody stačí :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 08:44 ® Fladik [0] - Hadi – osvětlení
Aha, tak to jsem asi špatně pochopil. Měl jsem za to, že v teráriu musí být žárovka, která jej vyhřeje celkově a topn kámen, který bude hřát pouze lokálně. Tak to moc děkuji za radu a vyvedení z omylu.
Buduůli tedy mít v terárku topný kámen, a osvětlení LED diodami, bude to v pořádku? Budu hlídat teplotu a uvidím. Ještě jednou díky! :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2011 17:32 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: Fladik
Ty tam budeš mít topný kámen a žárovku, která bude terárium vytápět,.... smich
Otázka je nasnadě, když budeš mít výhřevnou žárovku, proč topný kámen.
Stačí použít jedno, nebo druhé ;-)
Co se wattáže žárovky - to musíš vyzkoušet sám. Záleží jak "chladný" a "vlhký" máš byt, kde umístěné terárium atd., atd.,....
Začni obyč. žárovkou 40W a pak buď uber nebo přidej watty tak, aby pod ní bylo 32 - 45C ( lepší je dostat se k té horní teplotní hranici ), kolik je stupňů ve zbytku terária neřeš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2011 15:14 ® Fladik [0] - Hadi – Osvětlení
A jaké byste mi do těchto terárií doporučili osvětlení? Mám to naplánované tak, že v každém terárku budu mít topný kámen a osvětlení LED diodami. Pak tam chci mít ještě žárovku, která by to vytápěla. Jaká to pro tyto terária nejlepší? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2011 11:54 ® Evil [11] - Ještěři
jj gekončíci v takovém terárku budou mít radost :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2011 19:45 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: Fladik
Určitě 3 gekončíky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2011 19:32 ® Fladik [0] - Hadi – :-)
Díky za odpověď. Mám z toho radost! Mám ještě jedno takové terárko, rozměrově stejné. Chtěl bych v něm mít Gekončíky noční nebo agamu vousatou. Pro koho je to vhodnější a kolik jedinců bych tam případně mohl mít? :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2011 19:23 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: Fladik
Díky hloubce 70cm a délce 60cm bude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2011 18:10 ® Fladik [0] - Hadi – Užovka - terárium
Dobrý den, rád bych si pořídil uživku červenou a chci se zeptat, zda je terárko dostačující. Rozměry: 60x52x70 (dxvxh). Předem díky za Vaše odpovědi!

Zpět na obsah sekce Hadi Přidat reakci • Zobrazeno 165x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/680-uzovka-terarium