Terarijní skříň - stěna

no ti nevim z té první fotky bych to opět viděl na samičku jak vyšitou ale asi to nejspíš bude samec... chtělo by mu to ukázat soka ať se pořádně "rozsvítí" ...

To je podle mě nesmysl s tou červenou a bílou bradou

....zrovna u ambilobáků by to mělo jít poznat po 2-2,5 měsících bez problémů...dle zbarvení....u jiných lokalit vím že tam je třeba větší problém s rozeznáním,ale samozřejmě ve třech měsících je to už jasné...a prodávat pardály v měsíci věku je příliš brzy ...

Tady už je to jasnej sameček...na předchozích fotkách jak jsem psal bych to viděl na samičku...ale zatím nic moc barvičky a co jsem se díval tak 4 měsíce už má minimálně a to už by se měl pěkně ukazovat,ale tak to ještě přijde....tak uvidíš jak se bude barvit tak za 3 měsíce.... Přikládám fotku mého 3 měsíčního samečka

0
[25] - Ještěři 01.05.12 12:56 halaly 
To jsi mě teda moc nepotěšil, ale já budu pořád doufat, že je to samec.
Připadá mi, že má zduřelejší kořen ocasu, ale nemám to s čím porovnat. Zatím není vybarvený jako adult, ale na lících má modrou, kolem bočních "OK" má taky modrou a když je naštvaný dost, má červené skvrny po celém těle.
Zde je jedna fotka, focena před 10 minutama.
ostruhu mají pouze jemeňáci...samci...
Ti nevim čéčé ale tohle to by měla bejt samička....A jak je stará ?To už bude mít tak 3-4 mesíce... Pokud by to byl sameček už by šli vidět krásné barvy...
0
[151] - Ještěři 14.04.12 16:35 Sewer Pokud žere, je to OK

U chameleonů nikdy, nepoužívám ani vlhkoměry ani teploměry. Je to drahá zbytečnost a za ušetřené peníze raději koupím např. kvalitnější UVB apod.
Terárium stačí prostě dvajrát denně porosit, dát do něj 40W žárovku a nic se dál hlídat nemusí

Kontrolujete někdo celkovou teplotu v terárku pomocí teploměru?
Tak to je pak jiná, jak jsi správně napsal, 40W žárovka udělá mnohdy i mnohem lepší službu

Než rádoby UVA speciál za 150,-
Já používám i poměrně cenově dostupný Solar Glo 125W a 160W od Exo terry, nemůžu si na ně stěžovat, navíc nepotřebují předřadník

ˇa topí perfetktně

0
[25] - Ještěři 04.02.12 08:57 halaly Skoro úplně dole
www.euzelva.cz/…
Já těm Raptorkám docela věřil.
Každopádně žárovky už kupovat nebudu, je to jenom ztráta peněz. Chci přejít na výbojku.
Z 19cm mělo být teplota na dně 50°C
Doufal jsem, že mi to aspoň trochu vytopí terárium 100x40x50
No to ti přece muselo být jasný už dopředu ..... 28w je prostě 28w nic víc nic mín......
Pokud chceš opravdu dobrej halogen tak si pořiď jeden z těchto :
www.terashop.cz/…
www.terashop.cz/…
Z 19cm mělo být teplota na dně 50°C
Doufal jsem, že mi to aspoň trochu vytopí terárium 100x40x50
No to ti přece muselo být jasný už dopředu ..... 28w je prostě 28w nic víc nic mín......
Pokud chceš opravdu dobrej halogen tak si pořiď jeden z těchto :
<a href="http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=152&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1"s rel="nofollow">http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=152&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1
<a href="http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1"s rel="nofollow">http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1
nám pan prodavač nabízel nějakou spešl UV žárovku za 180,-, že prej kvuli světlu je to jako by svítilo sluničko, zatím tam máme 40W, když zkoumám výhřevnost je celkem dobrá tak pořád přemýšlím jestli do té drahé jít nebo ne

Rozměry terárka jsou 60x40x30cm
Dobrý jsou zavíječi voskový, ale až pro většího, chutnají jim a ve stadiu červa jsou moc vyživní

No tak to ho dej do nějakýho toho boxu, jak jsi popisoval, nech ho tam v klidu i s octomilkama cca 1 hodinu 2 - 3krát denně, on se nažere

Vezmi skleničku od přesnídávky, do ní nasyp klidně 10,15 mikráčů, posyp je vápníkem nad sklenku dej větvičku - chamík si pak sám zobne, kdy bude chtít, navíc do něj dostaneš pořádně vápník a budeš mít pod kontrolou i to, kolik toho sežral
Kelímky od jogurtů nepoužívej, snadno se převrhnou

1-2 mikráče za den

tak ty mé potvory jich sežerou za den asi pětkrát tolik.... ale to je taky různé,.....
jj ta cena odpovídá té velikosti a stáří(dejme tomu ten 1 měsíc).
Nicméně já bych mu TIPNUL tak do měsíce
To já taky...
Taky si myslim,že pokud žere tak bez problémů doroste...
Halaly :Jinak by mě zajímalo za kolik jsi ho kupoval ?
Většinou jo, nocméně vše má dáno geneticky a vyjímečně může být menší i v dopělosti. To ale může být i ten, který patří mezi mláďaty k těm větším. Holt do genů nevidíš, ale jsou to opravdu řídké případy takovýchto "zakrslíků".
Určitě to časem dožene a doroste do správné velikosti, žádný strach

Může mít i dva, pokud se jednalo o menší mládě, které nevyrůstalo zrovna v ideálních podmínkách ( hlavně bylo málo krmené ). To je moc individuální a určit se to nedá. Nicméně já bych mu TIPNUL tak do měsíce..... ( ale je to jen odhad ).
0
[25] - Ještěři 28.01.12 16:11 halaly 
Teď mám pochybnosti, jestli je vůbec měsíc a půl starý.
V těle má 2-3cm (bez hlavy a ocasu) - měřil jsem to jen tak přibližně, protože mi pořád zdrhal.
Posuďte prosím dle fotky.
Jinak žere v pohodě, je aktivní.
Přidat reakci
1 2 3
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1089x