Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Achatiny - rošení

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Bezobratlí » Chov 

+ přidat reakci
Achatiny - rošení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2012 09:34 ® mafi [0] - Bezobratlí
Sice nevím proč by se neměly rosit Oblovkám ulity,ale zase vím,že se rády koupou.Často si vlezou do misky s vodou a požírají potravu umístěnou vedle ní.Já rosím na rostliny a Lignocel,ale i tak postříkám často i šnečky.Že by jim to vadilo,nemohu říct. :-) A co se týče pozorování,vydržím u nich dlouhé minuty. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 21:58 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: fajfmen
Fotka k příspěvku
Přítulný jsou, tuhle nám nechal Ježíšek v MiniZoo, spolu s padesáti miminky :-D a ta taky celej den lezou a "tykadlujou" kde můžou :-D

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 21:46 R - ® fajfmen [164] - JeštěřiRe: halaly
Jo tak chřoustání, to by i té naší šlo. A přícucka na ruku taky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 21:13 ® halaly [10] - Ještěři
Tak to ti moji šneci byli dost aktivní, alespoň se hýbali.
Dycky po koupeli jsem je dal na sépiovku a poslouchal příjemné chroustání. I na ruce byli příjemní. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2012 20:59 R - ® fajfmen [164] - JeštěřiRe: Pogona
Tak mám dojem, že tu za chvíli začnem za zajímavé v rámci pozorování netušených životních projevů označovat snad i pokojové kytky smich
Hele, dělám si srandu X-) , ale třeba sledování mých sklípkanů je většinou o tom, že jednou za tři dny některý z nich pohne nohou - a já hned kvůli tomu tahám foťák. O naší malé achatině ani nemluvě. Ta rozvážně sežere co jí tam dáme, rychlostí pohybu alpského ledovce oslizne kus terka a pak se zas zatáhne a spí :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2012 05:21 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: halaly
Zajímavá to jó :-D už na ně civíme víc než na televizi :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 22:17 ® halaly [10] - Ještěři
Tak se na něj vykašli, na to rosení.
Dodržuj normal podmínky a bude co v cajku. Jsou to velmi nenáročná a zajímavá zvířata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 22:07 R - ® Pogona [303] - JeštěřiRe: halaly
No po pravdě jsem nikde důvod nenašel, jen se na většině větších webů o achatinách uvádí, že ulity moc nerosit,........

Mě jde o to, že je to malé terárium ( zatím ), mají je dcery v pokojíčku a
tak by za chvíli přes vodní kámen neviděli dovnitř smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 21:14 ® halaly [10] - Ještěři
Proč není dobré jim rosit ulity?
Ti moji šneci se dycky rádi koupali, takže jsem je rosil normálně.
Já měl taky v teráriu kameny, ty jsem taky "zaléval" ale jelikož teplota v teráriu byla cca 27°C, tak jako první vysychaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2012 20:43 R - ® Pogona [303] - Ještěři – Achatiny - rošení
Zdravím, vážení kolegové a přátelé. Potřeboval bych tentokráte já jednu malou radu a vysvětlení? Je nutné achatiny rosit? - dle informací na internetu jim není dobré rosit ulity,
takže bych u nich použil metodu pana Junka ( od želv ) která spočívá, že v jednom z rohů jejich terária jsou kamínky, které se pravidelně "zalévají" z nich si okolní lignocel natáhne v pohodě potřebnou vlhkost a substrát je pak neustále vlhký, v kombinaci s miskou s vodou je tedy rošení i tak nutné, nebo jim to bude vyhovovat?

Díky za odpovědi ;-)
Reklama

Zpět na obsah sekce Bezobratlí Přidat reakci • Zobrazeno 109x

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/715-achatiny-roseni