býložravci
Tak korytnacka, suchozemska

Starší reakce
Sice ne na 100%, ale přesto převažující měrou vegetariánští ještěři jakž takž na tuzemském trhu dostupní jsou:
Leguán zelený - běžný, levný, mají ho všude, ALE - v dospělosti je obrovský
Leguán čukvala - velikostí i chovem podobný vousatce, ALE - cena od pěti tisíc za miminko z nemnoha tuzemských odchovů bude asi problém
Trnorep (jednotlivé druhy je poměrně těžké vzájemně odlišit) - chov prakticky stejný jako u čukval, ALE - od doby, co jsou tyhle agamy pod
CITES, je jejich import silně omezen a tuzemských odchovů taky výrazně ubylo...
Starší reakce
Ještě jsem vyhrabal v knihách Teju pruhovaného, není to sice úplně býložravec, ale krom ovoce, zeleniny si dá občas myšku či kuřátko.
Bez hmyzíků se ale taky v poho obejde.
No tak já se omlouvám, já to nemyslel zle...
0 31.01.2012 19:23 ® allysh [0] - Želvy díky za odpověď!! nechci si nic pořizovat, jen se ptám, protože mě to zajímalo, díky za nabídku.
V podstatě sis odpověděl sám, krom leguána a trndů asi jiné běžně chované býložravé ještěry neseženeš. Zkus zapřemýšlet nad
scinky ( např. Tiliqua gigas ), sice hmyz tu a tam žerou, ale obejdou se bez něj. Jsou to opravdové popelnice, můžeš krmit hlemýždi,
achatinami, slimáky nebo konzervami pro kočky. Dále pak ovocem a zeleninou ( většinou dávají přednost ovoci - hlavně banánům ).
A kdybys měl zájem, mám momentálně jednu dospělou tilikvu na prodej
0 31.01.2012 18:12 ® halaly [10] - Ještěři Pagekon řasnatý, lze krmit jen Repashy Superfoods.
0 31.01.2012 18:05 ® allysh [0] - Želvy opět vtipná reakce, nechci si kupovat nákou pitomou hračku, ani ještěrku do který bych cpala sajrajt v instantní podobě..nepřijde mi to
vhodný vysmívat se, když se tu člověk pouze ze zajímavosti ptá, které druhy terarijních zvířat nepotřebují hmyz ve svém
jídelníčku..hrajte si tu na odborníky a nemůžete mi normálně odpovědět bez výsměchu, když tomu nerozumím tak jako vy..
no dobrý tak býložravec...
0 31.01.2012 15:14 ® sarka [5] - Ještěři
0 31.01.2012 14:57 ® allysh [0] - Želvy – bíložravci
který terarijní ještěři nepotřebují k životu cvrčky, hmyz apod? jen ovoce a zeleninu? (kromě trnorepu a leguána?)
Zpět na obsah sekce Ještěři • Přidat reakci • Zobrazeno 155x