UVB pro felsumu madagask.
Proč by nutrimix nebyli vitamíny? Když obsahujou mimo teda již zmíněných minerálů vitamíny A , D , E ,Béčka C a tak dále a tak dále..... nebudu to vypisovat všechno... a pak jsou ještě tebou nazývané vitamíny jako combinal , combisol, hydrovit a ty obsahujou pouze vitamíny AD3 ... v kapalném provedení ve vyšší koncentraci....
Nutri Mix Repti Calci plus nejsou vitamíny, ale minerály
dobře,takže určitě nic nezkazím tím,když budu používat oboje,díky!
O tomhle jsme se tuším už dohadovali, nicméně mláďata i felzumy jsou OK, takže nevidím důvod proč do nich cpát cokoli navíc
Já mám zkušenosti opačné.Bez přidávání vitamínových směsí jsem měl problémy s líhnivostí a životaschopností mláďat.Dospělí měli problémy udržet se na skle a to jsem UV používal.Přijde mi rozumnější použít UV a zároveň dodávat vitamíny a minerály.
Já své skupince ( kterou mám druhým rokem ) nic nepřidávám ( jen vápník do přesnídávek ), mají se čile k světu, navíc mají pravidelné snůšky
UVB rozhodně nepostačí,zvlášť když budou samice březí.UV řeší pouze metabolismus vápníku a vitamínu D,nic víc.Všechny ostatní minerály a vitamíny se musí dodávat.
Vitamíny žádné, UVB postačí
- stačí si o této "problematice" prohledat zdejší diskuze.
0 20.02.2012 16:31 banaby – UVB pro felsumu madagask.
Já vím,už zase UVB!Ale začínám a pořád nevím jestli mám felsumám pořídit UVB výbojku(např.Lucky reptile compact sun 20W)nebo jim budou stačit vitamíny AD3 combinal(a samozřejmě i minerály)?Nebo oboje(výbojka i vitamíny)?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 128x