Už od začátku jsem měl podezření, že něco není v pořádku. Samice se totiž zbarvila do zelena se žlutými flíčky až po opětovném vložení k samci po cca 2-3 týdnech, hned začala syčet a hned jsem ji od samce odebral. V reráriu mám celkem 5 samic (ter. 120,60,50 viz.foto) Samice po vraceni ztraci specifické zabarveni a barví se spíše do světle hněda. Cca do tydne začla hrabat, přidaný substrát na snůšku jemný písek smíchaný s rašelinou, snůška začla nepravidelně jedno až dvě vajíčka deně, tam kde to zni spadlo tam ležely.
Samici sem po dvou dnech umístil do beliku s rašelinou smíchanou s hlinou přikryl hadrou a nechal dýchaci otvor, aby samice nebyla ve stresu. Do dvou dnu byla snuška cca 12 vajiček. Vše bylo zahrabané. Samici jsem umístl z5 do teraria a vajicka do inkubátoru k ostatnim 5-ti co vyprdla ješte v teráriu.
Vajíčka do dvou dnů začala skvrnitět, oběvili se malé červené skvrny ze 17 mi jich zbylo jen 6. Samice po celo dobu pila a žrala bez problémů, ještě v den kdy jsem ji přendaval z beliku do terária jsem ji vyděl pít i žrát. Stravu dávam rozmanitou cvrcky, šváby i sarančata se střídavím posypem minerálů a vápníku ze sépiové kosti.
I přesto mi Samice do dvou dnů uhynula, první den v pořádku na větvy, druhý den už byla na zemi s vyditelnými problémi dýchání, velký nádech doprovázený sípáním a prakticky žádný výdech. Samice se nafukovala a ztrácela rovnováhu a sílu v nohách. Po úhynu jsem zjistil že ještě 3-4 vajíčka měla v sobě.
Prosím......Máteli někdo podobné zkušenosti či víte co jsem podcenil, zanedbal nebo udělal špatně
pište!
Rád bych zjistil co bylo těm vajíčkům a proč samice uhinula v tak rychlém intervalu. Myslím že to bylo tou nepravydelnou snůškou, ale rád si přečtu vaše názory, abych tumu příště předešel a věděl co dělat.