Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.
Reagujete na tyto příspěvky
27.02.11 02:13:08 Kochy
No to by me taky zajimalo jak to dopadlo.
08.01.11 21:51:21 Pogona® – Re: Ebi
Tak, jak to vypadá?
05.01.11 06:37:48 Sewer® – Re: Ebi
Bylo by dobré zjistit,
proč má nedostatek vápníku
Jinak držim všecky palce, ať je jeden z těch, kteří to zvládnou a vzchopí se...
04.01.11 22:32:51 Ebi
Tak já jsem zjistila že má nedostatek vápníku tak zítra jde na injekci. A jelikož nemá zapadlé oči tak doufám že to pomůže...
04.01.11 20:40:14 Pogona® – Re: Ebi
Pár dní, max. 2 týdny, je to smutný, ale je to tak. Takové zvíře, než jej nechat trápit je vhodné dát do mrazáku. Je to nejhumálnější způsob, jak mu pomoct od trápení, jednoduše a bezbolestně usne a zmrzne. Možná se to může zdát kruté, ale je to opravdu nejlepší způsob, bohužel.
04.01.11 20:05:27 Ebi
A kolik odhadujete že má času? Mám jemenského a 6tého to budou dva měsíce co ji mám. Zatím mi cvrčky loví a nevypadá že by byla ve stresu
Bodejť
03.01.11 23:17:43 Pogona® – Re: fajfmen
¨Dobře dělám jen to, že píšu, co je pravda,....
Dobře děláš, že optimismus nesdílíš. Upřímě, já taky ne. Ale i mě se už párkrát povedlo z reklamy na Dachau udělat zas plnohodnotnou čipernou bytost
03.01.11 22:58:23 Pogona® – Re: Ebi
paradoxně zvýšit přísun vitamínů a minerálů oslabené zvíře zabije 3krát rychleji, bohužel, není zde pomoci

je to smutné, ale je to tak.
03.01.11 22:54:56 Pogona® – Re: Ebi
Hmmm pokud "chovatel" prodá takovéto zvíře, není chovatel

Osobně jsem jich prodal miž mnoooho a ani jedna "reklamace ( ťuk, ťuk, ťuk ), mezi slušnými chovateli ale platí pravidlo, že pokud zvíře uhyne do 6ti týdnů, pak jej vezme nazpět a vymění ( příp. vrátí peníze ).
Nrozdíl od kolegy Sašy nezdílím jeho optimismus, rukou mi "proteklo" několik tisíc ( spíš desítek tisíc ) a troufám si říci, že ani toto, bohužel nepřežije. Málokdy se povede záchrana ( a i mě a mým kolegům takováto zvířata umírají,... ).
03.01.11 22:26:57 fajfmen® – Re: Ebi
Tak asi by se i dalo. Prostě nasadit co nejlepší výživu a tak... sice s nejistým výsledkem, ale už se mockrát stalo, že chovatel ukradl nějaké zvíře doslova hrobníkovi z lopaty

.
Malér ale je, že chamíci všeobecně jsou náročnější zvířata patřící do rukou jen zkušenějším dobře vybaveným chovatelům, a specielně chameleon jemenský pak (paradoxně) spadá mezi nejobtížněji chovatelné choulostivé a stresu snadno podléhající druhy.
Konec konců známe i druhy např. středoafrických chamů, které se bez problémů v teráriích dožívají i přes deset let. Tři či čtyři u nezřídka dvakrát většího jemena jsou tím pádem spíš něčím jako - touto cestou radši ne
Je to v praxi něco podobného, jako když si průměrný japonec myslí, že kočka se dožívá tak maximálně 5-ti let. Obvyklý věk je u nich ale přitom někde kolem dvaceti
03.01.11 21:19:41 Ebi – Re: Ebi
mělo tam být že ji nemám ze zverimexu ale od chovatele...
03.01.11 21:16:41 Ebi – Re: Pogona
tak to já ji mám ze zverimexu...a nedalo by se s tím ještě něco dělat? Nasadit vícekrát vitamíny? Je zrovna tak hodná, nekouše, nepíska

prostě miláček
03.01.11 20:07:21 Pogona® – Re: fajfmen
I v našich ( a bohužel asi všude ) až na vyjímky, samozřejmě
Tak to je přesně případ mladých chamíků hned v několika zdejších zverimexech

(sorry za OT)
03.01.11 19:17:03 Pogona® – Re: Ebi
Nedostatek ( resp. nepoměr ) vitamínů AD a vápníku, z 90ti% taková zvířata, bohužel uhynou.
03.01.11 19:02:55 Ebi
Ahoj můj chamík těď pořád leží na zemi a už i spí na zemi. Na větev vyleze jen když si chce nachytat cvrčky. A pozorovala jsem že i nějak často padá když už někam vyleze. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji za odpověď
18.11.10 16:58:42 bára – Re: Sewer
má to pořád stejný

zkouším i trochu víc rosit a nasadila jsem ještě jedny vitamíny (ReptoSol) tak uvidíme
A co to očičko? Lepší? Horší? Stejný?
Návrat do fóra bez přidání nové reakce