Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
PřihlášeníRegistrace TERARKA.NET »

Teraristické fórum

Zpět na obsah sekce Fórum » Želvy » pořízení želvy » Přidat novou reakci 

pořízení želvy Zvětšit okno   Zmenšit okno
Napsáno znaků, můžete použít maximálně smajlíky | tučně | kurzíva | citace | Odkazy pište s http://

:-) ;-) :-( :rozzureny: :-O X-)  :) smích :-D :-P ne ano palec potlesk hmm spim :no: :co: :coze: :tone: :-| :sad: :love: :stydim: :hop: :ahoj:

(nepovinné, pouze JPG, GIF nebo PNG)
Platné antiSPAMové číslo:   1093 Opište antiSPAMové číslo:

Pravidla pro příspěvky: Veďte věcnou diskuzi, která řeší problém vznesený v prvním příspěvku tématu. Příspěvky, které mají nulovou nebo minimální hodnotu budou označeny jako off-topic a za tři dny dojde k jejich automatickému smazání. Ve fóru je zakázáno používat výrazy, které uráží, napadají, zesměšňují nebo jakkoli jinak pobuřují ostatní uživatele, správce nebo redaktory a jejich zvířecí miláčky. Jedná se například o výrazy typu „podvraťák, zrůda, prase, smeták, bastard, chcípák, ohava, ohyzda, šereda“ a jim podobné. Nepoužívejte CAPS LOCK, neboli nepište vše velkými písmeny. Pište spisovnou češtinou, vyvarujte se záměrného komolení jazyka. Inzeráty patří do sekce Inzeráty, akce do sekce Akce a odkazy do sekce Odkazy, z diskuzního fora budou nemilosrdně smazány. Redakce si vyhrazuje právo smazat nebo označit jako OT jakékoli příspěvky, které porušují výše uvedená pravidla.

Reagujete na tyto příspěvky
09.12.11 21:06:55 fajfmen® – Re: . : Hunter : .
No co dělat, to je holt úskalí pořízení si želvy, zvířete na celý život (lidský možná, želví určitě). Tedy z hlediska té želvy, která si vybírat nemůže.
Tady po zveráčích se taky každoročně roztrhne pytel s doslova vymazlenými odrostlými trachemyskami, sotva začne školní rok (je jasné, že poctivý, leč adolescentní chovatel šel na intr a rodiče se jich obratem zbavili). Po půl roce až roce, co tvrdnou v "ne zcela správných podmínkách" už tak pěkné nejsou a finálně končí kdoví jak...
09.12.11 20:54:35 fajfmen® – Re: Pogona
Výborně výborně, takováhle masáž ega - Lichoť klidně dál a houšť a větší kapky :) :-D smich
07.12.11 16:57:50 . : Hunter : .® – Re: fajfmen
he he rád by som ale okolnosti mi to nedovolia, za dva roky idem preč ... tie čo mám teraz snáď už budú veľké, ale o mladú by sa mi nikto nepostaral, snáď raz .... :)
07.12.11 05:36:22 Pogona® – Re: fajfmen
Dobrá óóó Velký vezíre. :-D
06.12.11 23:56:39 fajfmen® – Re: Pogona
K tomu revanši - buď mi budeš (doživotně) říkat Velký vezíre :-D , anebo se o ta zvířátka prostě dobře postaráš. A to je celé ;-) :-)
06.12.11 23:36:25 fajfmen®
No právě - od doby, co je EU zakázala dovážet, nejsou v našich zemích žádné malé. Prostě to nikdo nemnoží (a když, tak se to zveráče bojí brát), takže se sporadické odchovy rozdají maximálně mezi nejbližšími známými.
Jestli si ode mě vezmeš prcka, nechci za něj nic (krom toho, aby se měl dobře) a bezproblémovou cestu zvířátka ode mě k Tobě už nějak vykoumáme ;-)
05.12.11 15:33:45 . : Hunter : .® – Re: fajfmen
A sice máte pravdu, keď sa to tak vezme tak som mladú elegansku už dlho nevidel, ani na inzerciách, tak potom si jedno od vás kúpim :-D
04.12.11 20:56:12 fajfmen® – Re: . : Hunter : .
Tom mě v reakci na Tvůj příspěvek předběhl a bylo to téměř vyčerpávající, jen bych ještě podotknul, že konkrétně mé zde jmenované želvy jsou vyděděnci kterých jsem se ujal až jako dospělých: v případě Jůlinky její původní "chovatel" přímo vydíral ve zverimexu stylem - "když ji nevezmete, tak ji zabiju" (!) a Ferdu chtěli jinde zaživa rozmlátit kladivem (!!!) a dát na sežračku mývalům!
Proto taky sháním zájemce o jejich miminka předem, ještě dávno před připuštěním.
A že by Trachemys scripta elegans bylo všude dost? Klamné zdání ;-). Téměř nikdo je totiž nemnoží ("protože je jich všude dost"), a tak většina lidí chová jenom singly. Připočteme-li k tomu zákaz EU dovážet tento poddruh do zemí unie, dostáváme se k velmi reálné možnosti, že ještě před pár lety celosvětově nejčastěji chovaná želva v našich teráriích do dvaceti let vyhyne ;-)

A za pár let tu budeme nejspíš to samé řešit ve věci želv žlutolících, troosti, decustat, decorat, geografic, pseudogeografic, venust a kde čeho dalšího. A nedej bože, aby někoho za patnáct let na Hracholuskách nehryzla do palce u nohy nějakým blbem vyhozená kajmanka! (o tom už by natočili horor) ;-)
04.12.11 20:53:09 fajfmen® – Re: Pogona
palec ;-)
04.12.11 20:51:08 Pogona® – Re: fajfmen
V poho, počítám s nimi :-)
Když už vydržim čekat rok na samotnou inkubaci oněch pardalisů :-D
04.12.11 20:48:36 fajfmen® – Re: Pogona
Odhadem - za šest měsíců se budou pářit, když Jůlinka zabřezne, tak bude hrabat po dvou (a kousek) měsících a další tři a něco měsíců se budou "kuličky" inkubovat. Miminka pak taky budou chtít svůj čas na rozkrmení apod., takže bych to viděl na odběr nejdříve v půl roce jejich věku, budou-li v perfektní kondici :-)
04.12.11 20:44:16 Pogona® – Re: . : Hunter : .
Na co? Právě pro nadšence jako já a Fajfmen. Sám mám těhle potvor pořád spoustu v MiniZoo.
Jenže ( Fajfmen určo chápe ), není nad od malička vypiplané mládě doma od kterého vím přesně co čekat, kam kdy zaleze, kdy má hlad apod. ;-)
Navíc je-li taková želvička dárkem od kamaráda, radost se násobí ( mmch. pořád přemýšlím, čím bych se Ti Sašo revanžoval,....? ).

04.12.11 20:38:33 . : Hunter : .® – Re: fajfmen
Načo ich pripúšťať pre boha, nieje ich dosť ? Radšej poskitnite domov dospelej ( tie maličké tak či tak vyrastú ) , ja budem vajíčka ničiť asi ( keď budú oplodnené )
04.12.11 20:18:54 Pogona® – Re: fajfmen
Určitě si vezmu dvě, kdybych si měl udělat do Varů výlet :-D
kdy asi plnánuješ, že by byla k odběru?
04.12.11 19:42:08 fajfmen® – Re: Pogona
OK. Jedno, dvě? To abych věděl, kolik lidí ještě oslovit, než želvičky připustím - do zveráče totiž prcky nedám ani za nic, a z prostorových důvodů si nemůžu ponechat už žádnou novou... ;-)
04.12.11 19:38:09 Pogona® – Re: fajfmen
Chci a chci a chci :-D
04.12.11 19:31:08 fajfmen® – Re: Pogona
Když Tě nepřerazila dodnes, tak to nějaká želvička (anebo pět :-D ) navíc už nevytrhne ;-)
Mmch. až se z jara budou Jůlinka a Ferda pářit - chceš mimina elegansek? Pokud to teda Jůlinka nezanese někam za skříň, jako letos to své první vajíčko :-D
04.12.11 18:59:41 Pogona® – Re: fajfmen
Já už chcu taky ty vodní želvy domů, ale manželka mě asi přerazí :-D
04.12.11 18:54:36 Filip980® – Re: . : Hunter : .
No ta moje je samec. Možná, že se pro ni pořídí 112 litrová nádrž, ale nevím to jistě, uvidím na finančních prostředcích.
04.12.11 18:11:19 . : Hunter : .® – Re: fajfmen
no, presne tak som uvažoval aj ja :) dík za podporu

Návrat do fóra bez přidání nové reakce

© TERARKA.NET - http://terarka.net/forum/novareakce/184