Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Mravenec žlutý

 

Bezobratlí » Atlas » Mravenec žlutý 

Lasius flavus  | © Landvir
NáročnostVelikostČasová nár.
Poměrně obtížný2Nízká
cm
4
Latinsky: Lasius flavus
Čeleď: Formicidae
Rozšíření: Střední Evropa, Asie, Severní Afrika, Severní Amerika
Potrava: Medovice, nektar z květů, drobný hmyz. Lasius flavus ve volné přírodě chovají mšice, ze kterých potom vysavají sladký sekret, popřípadě je požírájí celé, kvůli velkému množství bílkovin.
Rozmnožování: Mladá královna po nalezení vhodného hnízda začíná klást vajíčka a vytváří tak svoji novou kolonii, která může čítat průměrně až 20000 dělnic.
Charakteristika: Mravenec žlutý patří k malým druhům mravenců. Dělnice jsou 2-4 mm dlouhé, královny 6-8,5 mm. Tělo je žluté, u větších jedinců hlava a zadeček tmavší. Hnízdí v zemi, pod kameny (někdy i s jinými druhy mravenců), často vytváří hliněné kupy nad zemí, které jsou porostlé vegetací. Vyhledává prosluněná travnatá stanoviště.
Mravenec žlutý se u nás rojí v červenci a v srpnu, nejčastěji v odpoledních hodinách.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Mravenec žlutý
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/bezobratli/atlas/mravenec_zluty