Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Krajta tmavá

 

Hadi » Atlas » Krajta tmavá 

Python molurus  | © Milan Kořínek, biolib.cz
Velikost
350
cm
700
Latinsky: Python molurus
Čeleď: Boidae
Objeveno: (Linnaeus, 1758)
Rozšíření: Čína, Indočína, Barma a na ostrově Celebes
Potrava: V mládí se živý drobnými savci jako jsou myši křečci a bez větších problémů přijímá i mražená jednodenní kuřata. Dospělý jedinci dorůstají až 7 metrů a proto pro ně nění problém pozřít morče, králíka, kočku nebo i menšího psa či kůzle.
Rozmnožování: Páření probíhá od září až do ledna. Po 70 až 80 dnech březosti klade samice 40 až 90 vajec. Mláďata jsou kolem 70cm dlouhá.
Charakteristika: Krajta Tmavá je jeden z největších hadů na naší planetě. Má dlouhé silné tělo. Velkou trojúhelníkovou hlavu. Na stranách hlavy jsou patrné tepločivné jamky, díky nimž tato Krajta výborně loví i v úplné tmě. Díky své mírumilovné povaze a neagresivnímu chování je i přez svou velikost velmi oblíbený chovanec. Velké oblibě se těší i její albinotická forma.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Krajta tmavá
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/hadi/atlas/krajta_tmava