Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Užovka brazilská

 

Hadi » Atlas » Užovka brazilská 

Spilotes pullatus  | © M. Kořínek- biolib.cz

» další fotky

Velikost
210
cm
270
Latinsky: Spilotes pullatus
Čeleď: Colubridae
Objeveno: (Linnaeus, 1758)
Rozšíření: Jižní a Střední Amerika: Mexiko, Belize, Guatemala, Salvádor, Honduras, Nikaragua, Kostarika, Panama, Trinidad, Kolumbie, Venezuela, Brazílie, Ekvádor, Peru, Argentina, Bolívie, Guyana, Surinam, Francouzská Guyana.
Potrava: V přírodě loví malé savce, ještěrky, hady a ptáky, a také vejce z hnízd ptáků i ještěrů. V zajetí požírají myši, malé krysy, ještěry a kuřata.
Charakteristika: Poddruhy:
Spilotes pullatus anomalepis Bocourt, 1888
Spilotes pullatus argusiformis Amaral, 1929
Spilotes pullatus maculatus Amaral, 1929
Spilotes pullatus mexicanus (Laurenti, 1768)
Spilotes pullatus pullatus (Linnaeus, 1758)
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Užovka brazilská
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/hadi/atlas/uzovka_brazilska