Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Užovka stepní

 

Hadi » Atlas » Užovka stepní 

Elaphe dione  | © M. Kořínek- biolib.cz

» další fotky

Velikost
70
cm
150
Latinsky: Elaphe dione
Čeleď: Colubridae
Objeveno: Pallas, 1773.
Rozšíření: Evropa a Asie: Turecko, Kavkaz, Jižní Rusko, Středoasijské republiky, Mongolsko, Čína, Korea.
Potrava: V přírodě loví malé hlodavce, ještěrky, hady a ptáky, a také vejce z hnízd ptáků i ještěrů. V zajetí požírají myši, malé krysy, ještěry a kuřata.
Rozmnožování: Samice klade podlouhlé vejce tehdy, když nastanou vhodné podmínky. Od oplodnění tak může uplynou dlouhá doba. Mláďata se líhnou po 22-24 dnech. Vaječné obaly opouští do druhého dne. Teploty nad 30°C mohou způsobit úhyn mláďat ve vejcích nebo defekty.
Charakteristika: V teráriu je ideální průměrná denní teplota 24-27°C s nočním poklesem na 20-22°C, substrát udržujeme neustále vlhký. Aktivní je ve dne.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Užovka stepní
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/hadi/atlas/uzovka_stepni