Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Pakobylka indická

 

Atlasy » Atlas bezobratlých » Pakobylka indická 

Carausius morosus  | © Miky53

» další fotky

Velikost
5
cm
8
Latinsky: Carausius morosus
Čeleď: Phyllidae
Objeveno: Brunner, 1907.
Rozšíření: Asie: jih přední Indie.
Potrava: Listy ostružiníku, maliníku, břečťanu, ptačího zobu, dubu a růže.
Rozmnožování: Nejčastěji partenogenetický způsob rozmnožování. Samice klade kulatá, asi 1-2 mm velká, hnědá vajíčka. Inkubační doba vajíček je 3-6 měsíců. Po narození jsou nymfy šedé, asi 1cm velké. Dospívají po asi 5 měsících života.
Charakteristika: Jedna z nejčastěji a nejdéle chovaných pakobylek, která je vhodná i pro úplné začátečníky. Insektárium by mělo být spiše sušší, dobře odvětrané a teplota vyhovuje pokojová.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Pakobylka indická
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/bezobratli/pakobylka_indicka