Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Kapybara mokřadní

 

Atlasy » Atlas » Kapybara mokřadní 

Hydrochoerus hydrochaeris | © alpaka
NáročnostVelikostVěkČasová nár.
Poměrně snadný9025Střední
cmlet
11040
Latinsky: Hydrochoerus hydrochaeris
Čeleď: Caviidae
Objeveno: (Linnaeus, 1766)
Rozšíření: Od Panamy po Argentinu
Potrava: Různé zrní, tráva, vodní rostliny a také různé druhy ovoce.
Rozmnožování: Páří se ve vodě. Samice je březí pět až pět a půl měsíce a následně rodí 3-8 mláďat. Po narození hned další den příjmají pevnou stravu i když je matka ještě potom dva měsíce kojí. Pohlavně dospívají ve 14 měsících.
Charakteristika: Hnědé zbarvený hlodavec, který výborně plave a potápí se na jeden nádech až na 10 minut. Žijí ve skupinách, kterou vede jeden samec. Vyjímkou je, když příjde období sucha a schromáždí se samci se samicemi u zbylých vodních ploch kde se k sobě samci chovají tolerantně. Jsou to hlavně noční zvířata která se přes ten ukrývají. Vzhledem k tomu že jsou to hlavně vodní zvířata byly považovány za ryby a lidé je jedli ve dny kdy se jiné maso než rybí jíst nesmělo. Kdyby je chtěl někdo chovat musel by jim venku nachystat výběch s dostatečně velkou vodní plochou.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Kapybara mokřadní
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/hlodavci/kapybara_mokradni