Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Křečík Roborovského

 

Atlasy » Atlas » Křečík Roborovského 

Phodopus roborovskii | © jarmila58
Velikost
5
cm
9
Latinsky: Phodopus roborovskii
Čeleď: Muridae
Objeveno: (Satunin, 1903)
Rozšíření: Mongolsko,Rusko,Čína
Potrava: Směs pro křečky,zelené krmivo,ovoce a zelenina,občas mouční červi,maso,vařené vejcea netučný tvaroh a jogurt.Luční seno a větvičky a ohryzávání.Oříšky,piškoty,rozinky jen zřídka jako pamlsek.Zajistěte přístup k čerstvé pitné vodě.
Rozmnožování: Pohlavní dospělost nastává ve čtyřech měsících.Březost trvá 19-22 dní.Samice mávají po 3-6 mláďatech v jednom vrhu.Od matky se odstavují ve věku 3-4 týdnů.
Charakteristika: podobný křečíku džungarskému (nemá však na hřbetě pruh.srst na zádech je vetšinou pískové barvy s trochou červené, bríško je bílé, uši jsou tmavší, světle nebo tmavě orámované.v kontaktu s člověkem není kousavý, ale spíše plachý nemá příliš rád, když se na něj sahá.velmi rád běhá a potřebuje proto hodně pohybu.polštářky na nohou mají porostlé hustou srstí, která jim umožnuje jediněčné rychlé "klouzání" po písku mění barvu srsti: v létě jsou zbarveni plavě až okrově a v zime o něco světleji.je aktivní ve dne i v noci ve větších skupinách (do 6 zvírat), je mírumilovný jen v případě, že jsou pohromadě pouze jedinci stejného pohlaví jeho obydlí by mělo mít písek, kameny, suché větvičky a hodně místa pro běhání.
Křeček roborovský se dožívá 1,5-2 roky.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Křečík Roborovského
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/hlodavci/krecek_roborovsky