Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Křečík džungarský

 

Atlasy » Atlas » Křečík džungarský 

Phodopus sungorus  | © Vladimír Motyčka

» další fotky

NáročnostVelikostVěkCenaČasová nár.
Snadný715Střední
cmlet
10360
Latinsky: Phodopus sungorus
Čeleď: Muridae
Objeveno: (Pallas, 1773)
Rozšíření: Asie: Kazachstán, Sibiř a severovýchodní Čína.
Potrava: Všežravec: dbáme na to, aby strava byla pestrá - zrniny, tvrdé pečivo, pelety pro hlodavce, zelené krmení, zelenina, ovoce, vařené maso i vnitřnosti a vejce, tvaroh, jogurt, piškoty, suchary pro kočky a hmyz. vhodné jsou také měkké drůbeží kosti).
Rozmnožování: Tento druh patří mezi velmi plodné tvory, ročně mohou rodit 6-8x, ve vrhu bývá 4-8 mláďat. Samice je březí 20-22 dnů (téměř ihned po porodu je samice schopná dalšího páření). Po narození jsou mláďata holá a slepá, okolo 10 dne po narození začínají vidět a již jsou osrstěná. Odstavují se po jednom měsíci, 2-3 měsících je zařazujeme do chovu. Nejplodnější jsou v prvním roce života.
Charakteristika: Tento křeček je aktivní ve dne a za soumraku. Chováme je nejlépe v páru nebo v menších skupinkách (1 samec a několik samic). Dá se velmi snadno ochočit, při pravidelné údržbě chovných prostor nezapáchá. Křečíci bez problémů snáší i velmi nízké teploty, při chovu v přirozených podnínkách mohou být venku i při teplotě pod bodem mrazu. Tento druh v přírodě nezimuje, je aktivní po celý rok. Dožívají se 2-3 let.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Křečík džungarský
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/hlodavci/krecik_dzungarsky