Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Myš zebrovaná

 

Atlasy » Atlas » Myš zebrovaná 

Lemniscomys barbarus | © bluedream
Velikost
9
cm
12
Latinsky: Lemniscomys barbarus
Čeleď: Muridae
Objeveno: Linnaeus, 1766
Rozšíření: Severozápaní Afrika
Potrava: Tyto myši se živí semeny, plody a zelenými částmi rostlin i hmyzem.
Rozmnožování: Obdobím rozmnožování těchto myšek je jaro, kdy mají dostatek potravy. Samice je březí cca 4 týdny a rodí průměrně 4–5 mláďat. Může porodit i vícekrát.
Charakteristika: Jednotlivé druhy rodu Lemniscomys se od sebe liší pruhováním. Myš zebrovaná má na těle sérii výrazně se střídajících světlých a tmavých podélných pruhů, jež probíhají od krku až k ocasu. Dospělá myš dorůstá velikosti 9–12 cm, ocásek je ještě o něco delší.
Myš zebrovaná obývá křovinaté a travnaté oblasti v severní Africe, na zdejších pouštích se však nevyskytuje. Splétá si kulovitá hnízda z travin. Žije samotářsky.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Myš zebrovaná
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/hlodavci/mys_zebrovana