Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Anolis barakojský

 

Atlasy » Atlas ještěrů » Anolis barakojský 

Anolis baracoae | © Tomáš Borovička

» další fotky

Velikost
15
cm
18
Latinsky: Anolis baracoae
Čeleď: Iguanidae
Objeveno: Schwartz, 1964.
Rozšíření: Jižní Amerika, východní Kuba.
Potrava: Kromě plodů a nektaru se živí i pavouky, plži a hmyzem.
Rozmnožování: Samice kladou do listové hrabanky pouze jedno vejce, avšak často opakovaně během rozmnožovací sezony. Po asi 60 dnech se líhnou mláďata, která se od dospělých liší nejen zbarvením, ale i tím, že se drží v nižších částech korunového patra (rodiče by je jinak neváhali ulovit).
Charakteristika: Anolis barakojský býval dříve považován za poddruh anolise obrovského. Podobně jako on se zdržuje v korunách stromů. Pomáhá si ovíjivým ocasem. Potravu vyhledává bystrým zrakem - oči se pohybují nezávisle na sobě. Samci jsou teritoriální a soupeře zahánějí tak, že předvádějí kožní lalok na hrdle.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Anolis barakojský
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/jesteri/anolis_barakojsky