Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Gekon obrovský

 

Atlasy » Atlas ještěrů » Gekon obrovský 

Gekko gecko | © Tomáš Borovička

» další fotky

Velikost
30
cm
37
Latinsky: Gekko gecko
Čeleď: Gekkonidae
Objeveno: Linnaeus, 1758.
Rozšíření: Asie: Thajsko, Kambodža, Bangladéš, Indie, Nepál, Barma, Laos, Vietnam, Malajsie, jižní Čína, Hong Kong, Filipíny, Indonésie, vysazen byl na Havaji, Floridě a na Martiniku.
Potrava: Krmí se různým hmyzem a mláďaty hlodavců.
Rozmnožování: Samice snáší dvě vejce s vápenitou skořápkou v intervalu asi jednoho měsíce. Vejce lepí na různé předměty v teráriu. Inkubace trvá 4-6 měsíců. Mláďata rychle rostou a dospívají v jednom a půl roce.
Charakteristika: Velmi dobře šplhá pomocí přísavek na nohou. Aktivní je v podvečer a v noci. Vyžaduje vysoké terárium s úkryty a větvemi. Chová se nejčastěji v párech. Samice jsou menší než samci. V období rozmnožování vydávají značně výrazný štěkavý zvuk. Gekoni obrovští jsou velmi agresivní a mohou citelně kousnout.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Gekon obrovský
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/jesteri/gekon_obrovsky