Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Gekon východní

 

Atlasy » Atlas ještěrů » Gekon východní 

Hemidactylus frenatus | © akvaterachovate

» další fotky

Velikost
10
cm
14
Latinsky: Hemidactylus frenatus
Čeleď: Gekkonidae
Objeveno: Schlegel in Duméril & Bibron, 1836
Rozšíření: Asie, Indonesie, Indoaustralská oblast, Střední Amerika, východní Afrika, Madagaskar, okolí ostrova Mauritus
Potrava: Drobný hmyz
Rozmnožování: Množí se velmi snadno, samice lepí dvojvajíčka k podkladu.
Charakteristika: Velmi přizbůsobivý gekon rozšířený nyní po téměř celém světě. Žije v pouštích, pralesech, na skalách v lidských obydlích. Je velmi užitečný díky své žravosti. Nemá nikterak atraktivní zbarvení. Zvířata v terarijních chovech jsou většinou importována z přírody. Taková zvířata jsou většinou dost psychycky zničená a je složité udržet je při životě. Když se to však podaří jsou to velmi vděční chovanci kteří umí potěšit početnými snůškami. Je potřeba dávat pozor na únik z terária, jsou velmi hbití. Oni ale dokáží žít i na volno. Je potřeba mít v teráriu misku s vodou a větve. Terárium ideálních rozměrů je 40x30x30 cm trochu větší je vždy lepší
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Gekon východní
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - https://terarka.net/atlasy/jesteri/gekon_vychodni