Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Lemur kata

 

Atlasy » Atlas drobných savců » Lemur kata 

Lemur catta | © M. Kořínek- biolib.cz

» další fotky

Velikost
40
cm
45
Latinsky: Lemur catta
Čeleď: Lemuridae
Objeveno: Linnaeus, 1758.
Rozšíření: Jižní Madagaskar.
Potrava: Býložravc - listy, pupeny, květy, plody, ptačí vejce, míza, kůra, občas hmyz. V zajetí s krmí pravidelně 3 x denně směsí zeleniny, ovoce a zeleného krmení, větve i s kůrou, vejce, tvaroh, hmyz.
Rozmnožování: Březost trvá přibližně 134-138 dnů. Samice může zabřeznout jen v jednom dni v roce. Rodí zpravidla jen jedno mládě, které kojí tři měsíce. Mládě samice nosí zachycené v srsti na břiše. Rodí většinou každý rok. Pohlavně dospívají ve dvou letech.
Charakteristika: Tělo šedé, místy nahnědlé, ocas pak s výrazným černobílým proužkováním. Tělo tohoto lemura je dlouhé cca 45 cm, ocas pak až 65 cm, váží cca 2,5 kg. V našich podmínkách se dobře aklimatizuje. Pro chov postačuje teplota okolo 20-22°C (přizpůsobí se teplotním výkyvům od 7°C do 48°C). Pro chov se používá prostorný kotec, přes léto s venkovním výběhem (do kotce umístíme větve, lana, houpačky...). V domácích podmínkách se často nechová. Ideální je chov ve skupině 3 a více kusů. Dožívá se přibližně 25 let.
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Lemur kata
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/savci/lemur_kata