Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Malpa kapucínská

 

Atlasy » Atlas drobných savců » Malpa kapucínská 

Cebus capucinus | © Pogona
Velikost
20
cm
48
Latinsky: Cebus capucinus
Čeleď: Cebidae
Objeveno: (Linnaeus, 1758)
Rozšíření: Pralesy Jižní a Střední Amerika
Potrava: Rozbíjejí kameny ořechy, stébly chytají mravence a dokonce v době sucha si plochými kameny ze země vykopávají hlízy, červy a drobné obratlovce! Malá zvířata kameny dokonce i zabíjejí!
Charakteristika: Rozbíjejí kameny ořechy, stébly chytají mravence a dokonce v době sucha si plochými kameny ze země vykopávají hlízy, červy a drobné obratlovce! Malá zvířata kameny dokonce i zabíjejí!V USA je cvičí jako pomocníky pro ochrnuté a imobilní osoby. Zajímavé pozorování učinili v pražské Zoo: Skupina malp se dokázala rozbitým krmítkem prokopat z klece. Potom co unikly z „vězení“ začali tyto bystré a věčně hladové opice postupně hubit ozdobné ptactvo chované na volno v této ZOO. Na vhodném místě rozsypaly krmivo a pak se schovaly. Pávi a perličky se pustili do konzumace tohoto obilí, čehož využily mazané opice, ptákům „zakroutili krkem“ a pochutnali si na jejich masíčku…

Poddruhy:
Cebus capucinus capucinus (Linnaeus, 1758)
Cebus capucinus curtus (Bangs, 1905)
Cebus capucinus hypoleucus (Geoffroy, 1812)
Cebus capucinus imitator Thomas, 1903
Cebus capucinus limitaneus Hollister, 1914
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Malpa kapucínská
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/savci/malpa_kapucinska