Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Želva pardálí

 

Atlasy » Atlas želv » Želva pardálí 

Stigmochelys pardalis | © Pogona
Velikost
35
cm
60
Latinsky: Stigmochelys pardalis
Čeleď: Testudinidae
Objeveno: (Bell, 1828)
Rozšíření: Afrika, Amerika
Potrava: Skrmujeme luční směs, seno, čísnké zelí. Doporučuje se přidávat doplňkové krmivo obohacené o minerály.
Charakteristika: Želva pardálí je po želvě ostruhaté ( Geochelone sulcata ) druhá největší suchozemská želva žijící v Africe.Rekordní samec měl 65,6cm a 43kg, samice 49,8cm a 20kg, většina želviček však dosahuje délky 35-45cm a váha do 15kg.Pohlavní rozdíl lze poznat po 4-tém roce života a je to podobné jako u jiných želviček – sameček má delší ocásek, plastron je prohnut do tělíčka, také bývají užší a protáhlejší.
Samička má krátký ocásek bez prohnutého plastronu a v zajetí se zdá růst samic do dosažení pohlavní dospělosti rychlejší.

Poddruhy:
Stigmochelys pardalis pardalis (Bell, 1828)
Stigmochelys pardalis babcocki (Loveridge, 1828)
Žije v terárku:
Zobrazit » Zobrazit vše « Vypsat pouze chovatele z kraje:
Zakoupeno:
Zobrazit » Zobrazit ceny v obchodech « (získáno z Výdajů v teráriích návštěvníků)
Biolib.cz: odkaz
Podobné:
Hledat fotografie Želva pardálí
GooglePicSearchYahooYouTube videaPoslat vlastní fotku Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Zobrazit » Zobrazit fotky z nádrží návštěvníků «

© TERARKA.NET - http://terarka.net/atlasy/zelvy/zelva_pardali