Agama Kočičínská & Rákosnička Červenonohá
Klátil v jedné své příručce popsal případ, kdy mladá vousatka zakousla a sežrala skoro stejně dlouhého baziliška, který k ní byl jen na chvíli přidán po dobu čištění jeho terka
Asi jedinými vhodnými (vzájemmně bezproblémovými) spolubylícími k těmto ještěrům jsou trnorepi r. Uromastyx a leguáni čukvala r. Sauromalus (u čukval osobní mnohaletá zkušenost). Vše ostatní buď samy časem sežerou, anebo to sežere je
Chuděra ta chobotnice. To mě ale vždycky zaráželo, jak to ďasi dělají, že dokážou snadno pohltit i zvíře mnohem větší než jsou sami...
Trošku mi ten dotaz připomíná veselou historku o jednom slanovodním akvaristovi.
Chtěl k mořskejm rybičnám něco exotickýho, tak si pořídil chobotničku a postupně mu zmizely ryby. Tak sháněl rybu, kterou by chobotnice nesežrala a nakonec pořídil mořskýho ďasa. Do tejdne měl po problému s chobotnicí...
Pogona to napsal dobře, jen nezmínil poměr agamy a žabky v rámci vzájemné velikosti/žravosti - rákosnička je pro končinčinu jídlo!
Anebo vlastně zmínil: "Zkus chovat třeba hada s myškou"...
7Kate napsala: nikde jsem se nedočetla, jestli by si tyto rozdílná zvířata spolu ve velkém teráriu vyhovovali.
Děkuji za váš názor.
A proč jsi se o tom nedočetla??? Zkus chovat třeba hada s myškou,.... rozdílná zvířata´= rozdílné nároky = rozdílný chov. Tedy nikoli ve stejném teráriu.
0 13.02.2013 16:02 7Kate – Agama Kočičínská & Rákosnička Červenonohá
Ahoj, chovám doma Agamu Kočičínskou a Rákosničku Červenonohou. Rákosnička nemá zrovna velké terárko a proto jsem se chtěla zeptat, jestli si myslíte že bych jí mohla dát do terárka k Agamě. Obě terárka jsou podobně vybavená, ale nikde jsem se nedočetla, jestli by si tyto rozdílná zvířata spolu ve velkém teráriu vyhovovali.
Děkuji za váš názor.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 111x