Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

UVB žárovka- nesvítí, přitom je docela nová...

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
UVB žárovka- nesvítí, přitom je docela nová...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2013 19:03 Karolína
Ptali jsem se na tu žárovku v jiných zverimexech, tam stojí kolem 750 kč. U nás ve zverimexu by vyšla nejlíp (550,-) A záruka je na ni 6000 hodin, což je cca 8 měsíců :-) Takže to asi koupíme tam ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 21:24 Žena Verčák [112] - Ještěři
ze zkušenosti ze zoohit.cz ti můžu říct že tam není vůbec žádný problém .. pošlou ti to během chvilky a prasklou rok staorou žárovku jsem reklamovala pomocí jednoho mailu a ani jsem jim nemusela odesílat tu poškozenou... nová došla snad do 3 dnů ;) Ve zverimexu je to opravdu zbytečně drahé ;) kup to bud přes internet nebo na burze ;) ale z burzy to reklamovat pak nemůžeš no..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2013 19:35 Karolína
Tak já nevím. Mám koupit raději ve zverimexu nebo na terra burze? :-O Z internetu nemám ráda obědnávání. Někdy se to dost špatně reklamuje, může dojít poškozené zboží atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 21:49 Muž honzap92 [4] - Ještěři
To máš pravdu ale i tak to nejde uplne srovnavat s telefonem . Ono tu baterku třeba nabiješ a kdyby měl vydržet 100h tak se na ten telefon nemuzes ani podivat. To je jak spotřeba u auta výrobce udává 5,5l/100km ale ty nakonec jedeš za 8. A nepotěšilo by mě kdybych musel měnit co 3 měsíce žarovky za pětikilo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 21:02 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: honzap92
"Obyčejná" žárovka, kterou používám do lustrů a osvětlení v domě a na chodbách, vydrží tak měsíc, maximálně tři.....výrobcem udávaná životnost je za ideálního prostředí ( bez prachu, vibrací, bez kolísání napětí v síti,.... ) , podobně se udává výdrž baterie v mobilu ( dle výrobce by mi můj mobil měl vydržet 1000hodin, v reálu vydrží sotva 200 ), myslíš, že tedy můžu takovou žárovku, nebo baterii do mobilu jít reklamovat,....

Samozřejmě, pokud je prodejce slušný, vymění ji ( já osobně jsem takové ReptiGlo reklamoval a úspěšně před dvěma týdny ), jen jsem chtěl napsat, že pokud se prodejce "šprajcne" horko, těžko s ním někdo něco udělá. Stačí když to svede na přepětí v síti - které potvrdí i ČEZ ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 17:28 Muž Martinezz [0] - Ještěři
Já bych ti doporučil objednat novou žárovku u zoohit.cz tam by tě vyšla i s poštovným na 468 Kč. A v případě že by zase klekla, tak by se myslím dala v pohodě reklamovat, jak tu psala Verčák... příspěvek s její kladnou reklamací je tady : terarka.net/forum/681-problem-s-uvb-blika-…
Samozdřejmě není jisté, že by žárovku vyreklamovali i tobě, ale když to tak bylo u Verčáka tak proč by ne u ostatních... I já jsem tam kupoval žárovku... ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 17:14 Muž honzap92 [4] - Ještěři
Prece jen Tome by ta žárovka měla vydržet déle než 3 měsíce, takže asi úplně vpohodě nebyla, ale to už bude těžko nějak dokazovat.
Každopádně bych za repti glo tech 800Kč nedal to už je zlodějna :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 16:44 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Karolína
Podobný problém se tu kdysi řešil, zkopíruji co jsem v jiné diskuzi tenkrát odpověděl :

"""Svést to na "záruku" a chtít novou žárovku ti zřejmě neprojde, tady si totiž nesmíme plést pojmy "záruční doba" a "životnost" výrobku - ta bývá mnohdy kratší než právě záruční doba a je to logické.

Během záruční doby lze uplatnit reklamaci na vady způsobené výrobcem. Tzn. pokud by na žárovce byl třeba nějaký defekt z výroby, uspěla by jsi i po roce a půl s reklamací.

Oproti tomu životnost žárovky bude možná pár měsíců - při jejím požívání se totiž zahřívá, schlazuje, kolísá napětí v zásuvce, mění se podmínky v teráriu ( vlhko po rošení, sucho,... ) a tohle vše má logicky vliv na její životnost, takže to že "praskne" není vina výrobce a vcelku logicky výrobce reklamaci neuzná.

Stejné je to např. s bateriemi do mobilů, kdy její životnost je kratší než záruční doba a takových výrobků je samozřejmě vícero ( boty, svíčky, fixy,..... ) ;-) """
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 16:24 Karolína
Fotka k příspěvku Tady jsem vyotila tu žárovku. Je to pravá nebo je to nějakà nekvalitnì napodobenina?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 14:45 Muž honzap92 [4] - Ještěři
Tak za týden asi křivici určitě nedostane , to by se mu nic stát nemělo a další věc je, že od poláků asi není dobré moc nakupovat v konečné fázi když si člověk myslí, že vydělal a levně koupil tak nakonec zjistí jako ty, že koupil šmejd. Navíc když pohledáš, ta repti glo se dá sehnat v ČR za 350Kč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2013 14:31 Karolína – UVB žárovka- nesvítí, přitom je docela nová...
Zdravím. Dneska ráno mi u mojí agamky vousaté přestala svítit UVB žárovka (reptiGlo 10.0 26W). Mám ji teprve cca 3 měsíce. Jak je to možné? UVB má prý vydržet svítit i několik roků (ale UVB z ní vyrařuje jen přibližne rok). Nemohla to být nějaká falešná nebo vadná? Protože nebyla ze zverimexu (tam stojí okolo 800,-), ale byla z terra burzy od nějakého poláka..Nemohl mi prodat obyčejnou žárovku, která vypadá jako UVB. Tam stála jen 300,-. Mám koupit na další terra burze taky takhle levnou nebo mám obětovat 800,- a koupit ze zveráku?( Ve zverimexu je úplně stejná, stejný obal, stejný tvar...akorád stojí 3x více) Jak dlouho vydrží bez UVB? Je to ještě mládě, nemůže se mu něco stát. Další terra burza je za týden. To by se nic stát nemělo? Mám strach, aby nedostal křivici :-( A nevíte proč mi UVB přestala z ničeho nic zvítit? Předem děkuji za rady :) Přeji pěkný den. Karolína :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 169x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1017-uvb-zarovka-nesviti-pritom-je-docela-nova